• bildiğim kadarıyla bu şahıs "evreni bir bilgisayar yönetiyor" olabilir demiş olan fizikçi edward fredkin dir. :)
    beğendiğimiz en önemli bilimkurguların da esin kaynağı olmaktadır kendisi, şu an 80 yaşında. bildiğiniz gibi fizik matematik sahası ancak çok erken yaşlarda atak yapılabilen dallar, yani artık bu amcamdan yeni bi şeyler gelmiyordur ama hayal dünyasına açtığı alan muazzam olmuş :)
  • diger dusunce deneyleri icin
    (bkz: #92649934)
  • bilgi verilmemiş. internetten baktım ben de. ekşi şeyler'de buldum.* oturduğum apartmanın alt katında bakkal varmışçasına bir histi yaşadığım.

    olay şuymuş; "iki seçim arasında kararsız kalıyorsak düşünmekle vakit vakit kaybetmek anlamsızdır," diyor paradoks. örnekleyelim:

    iki elmadan biri hafif çürükse hangisini seçeceğimizde zorlanmayız. iki elma da sağlamsa daha çok düşündüğümüz olur. böyle kararsız kaldığımız durumlarda seçeneklerden birinin ötekine üstünlüğü yoktur belli ki. paradoks da diyor ki; "iki elma da sağlamsa birini ye gitsin, neyini düşünüyorsun hemşehrim?"

    bu arada paradoks nerede lan? 'fredkin tespiti' desek daha makul olurmuş.
  • kısaca, pradoksun sahibi edward fredkin abi diyor ki, " birbirine yakın iki seçenek arasında kalırsanız, herhangi birini tercih edip işinize bakın. zaten ikisi de benzer; hangisini seçerseniz seçin yaşadığınız deneyim (neredeyse) aynı olacaktır."

    hocam, kusura bakma da durum hiç öyle değil. ben insanım ve seçim paradoksu (bkz: the paradox of choice) diye bir şey var. sen bana istediğin kadar aynı de, aklım daima diğerinde kalacak.

    çözüm ne midir? hiç seçmemek. böyle arada kalıp heyecanı daimi kılmak. bu arada adım brudia. (bkz: buridan'ın eşeği)
hesabın var mı? giriş yap