• evet, ali sami yen renkleri anlatırken tatlı ve tok bir sarı, vişneye çalan bir kırmızı demiştir ama 100 yıldır gördüğümüz formalar bildiğin sarı kırmızı. kaymış lafı burda doğru bence. çünkü değişmiş. sarı baya baya turuncuya, kırmızı da vişne çürüğü bir tona kaymıştır. forma iyice vişneli, portakallı calippo dondurmaya döndü.
    bunun dışında o yamulan sarıyı da 100 yılda bir formada kullanıyoruz. arkadaş, takımın iki renginden biri sarı ama bizdeki formalar gri, mor , siyah, beyaz diye gidiyor.
  • valla gerçekten ben de şu tonları görmek istiyorum artık. bunun kırmızı şortla olanı efsane olur

    https://www.footballkitnews.com/…football-kit-2015/
  • bence bu şekilde daha güzel hem tam bir turuncu değil, sarı-turuncu arası
  • 2005 yılına kadar galatasaray forması düz sarı-kırmızı olarak çıkıyordu ancak 100. yıl işgüzarlığından mıdır nedir, ali sami yen'in gs forması tarifi ortamlarda gezmeye başladı.

    100. yıldan sonra formalardaki kırmızı biraz daha koyu renge, sarı ise biraz daha turuncuya çalmaya başlamıştır.

    rica ederim.
  • kanimca parlak sari / kan kirmizi ikilisinden daha guzeldir. cunku galatasaray'a ozel, ligde sari kirmizi bir yigin takim var. kaldi ki sari kirmizi giyim icin rahat renkler degil, bu tarz koyulastirilmis renkler daha uyumlu kotla, montla kazakla falan. ve en onemlisi yillardir gercek renklerin bu oldugu bilinmesine ragmen dandik ureticilerin tembelligi yuzunden baska renk giymektir asil hata. marka pazarlamasi boyle emreder, hele kurulusunu en ince detayina kadar bugune aktarmis bir efsanen varsa onu yuceltmek ve kurumsal kimligini saglamlastirmak adina tarif ettigi rengi kullanirsin. ben sorun goremiyorum.
  • renklerin öyküsünü resmi siteden okuyup bilinçlenebiliriz.

    özetle turuncudan iz taşıyan tok bir sarı diye belirtmiş ali sami yen. o yüzden kayma filan yok.
  • rahmetli başkan özhan canaydin zamaninda galatasaray kulübü dogru renkleri olan şimdiki renklerine geçmiştir. dogru renk tercihi su anda kullanilan renk tonudur.
  • tanju çolak forması çok iyiymiş yalnız
hesabın var mı? giriş yap