• garanti bankasi'nin wap.garanti.com.tr adresinden erisilebilen mobil sistemine verdigi isim. internet subesi kullanici numarasi parolasi ve sifresiyle log-in olunmaktadir.

    herhangi bir program yukleme sorunu olmadigindan her telefon ile erisilebilmektedir. fakat bankaya kayitli olmayan telefonlarda sifrematik cihazi veya mobil imza olmadigi surece genel olarak sadece kayitli islemlerin yapilabilmesi saglanmistir.

    yapilabilen islemler arasinda asagidakiler bulunmaktadir.
    bakiye goruntuleme
    hesaba/isme havale (hizli veya veri girisi ile)
    iban ile eft
    hizli eft
    fatura odeme (sozlesmeli veya tesisat no girerek)
    kredi karti islemleri (limit bilgisi, donemici islemer, borc odeme)
    doviz alis-satis
    fon alis-satis
    cepbank islemleri (cepbank internet subesinden acilarak sifresi alinabilir)
  • wap.garanti.com.tr adresinden ulaşılabilecek her an el altındaki yeni şubedir.
  • sadece wap apn'iyle degil cep telefonu web browserlari ile ve hatta wlan baglantisi ile de baglanilabilen bankacilik islemleri sistemi
  • kısacası cep telefonundan internet bankacılığına erişmek.
    üstelik (şimdilik) ücretsiz.
  • opera ile "pahalı" internet şubesi yerine beleş olarak kullanabilirsiniz kendisini. biraz daha janjanlı olacak diye havale yapmak için para ödemeye ne gerek var dimi.

    operanın adres satırına wap.garanti.com.tr yapıp keyfimize bakıyoruz. hemi de beleş.

    edit: herhalde ekşisözlük okuyor garantidekiler ki operadan erişimi engellemişler. ha imkansız deil canım...
  • buradan yapılan işlemler ücretsizdir. ancak daha çok içerik sağlayan, daha zengin olan internetten yapılan işlemler ücretlidir. bu da müşterilerin 'ayıptır kardeşim' demesine sebeptir.

    'ayıptır kardeşim' diyen garanti kullanıcıları, bilgisayarlarından wap.garanti.com.tr 'yi tuşladıklarında cep şubeye giriş yapabilirler. işlemlerini de buradan yaptıklarında bir ücret alınmaz.

    teşekkürler garanti.
  • cep telefonlarının hızlanması, mobil data paketlerinin yaygınlaşması ile kullanımı yaygınlaşmıştır.

    bu demek oluyor ki, çok yakında burdan yapılan işlemler de ücretli olacak.
  • buraya firefox'tan erismek icin user agent spoof eden bir eklenti ve wml eklentisi yeterli oluyor.
  • 3g ile birlikte

    sabah ve akşamları güncellenecek olan günlük piyasa yorumu vidyosu,
    görüntülü arama ile mortgage başvurusu (bkz: 444 evim),
    görüntülü arama ile kredi kartı başvurusu,

    eklenmiş. ama şu an cepbank'a giriş yapılamıyor. kısa sürede hallederler umarım..
  • buradan turkcell hattıma kontör yüklerken bir bug ile karşılaştım. ilk kontör yükleme denememde "bir hata oluştu. lütfen daha sonra tekrar deneyiniz." şeklinde bir hata mesajı aldım. ardından hemen ikinci bir deneme yapıp başarılı şekilde kontörümü yükledim. fakat sonradan farkettim ki garanti bankası hattıma 2 kez kontör yüklemiş 2 kez kontör ücreti tahsil etmişti. mükerrer yüklemenin iptal edilmesi için görüştüğüm müşteri temsilcileri kendilerinin birşey yapamayacakları, turkcell ile görüşmem gerektiğini söylediler. turkcell'i aradığımda ise hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını böyle bir iade işlemini gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.

    durumu bir kez daha garanti haklı müşteri hattına bildirdiğimde aldığım cevap:

    "sayin bla bla bla.

    hakli musteri hatti’na iletmis oldugunuz x numarali mesajiniz degerlendirilmistir.

    tarafinizdan manuel olarak gerceklestirilen islemde kontor odemeniz kurum hesabina gecmis oldugundan, bankamiz tarafindan herhangi bir iade yapilamamaktadir.

    saygilarimizla,"

    o kadar kişiyle görüştüm. birisi delikanlı gibi çıkıp dese ki "arkadaşım bu senin hatandır. bizim sistemimiz çatır çatır çalışıyor." derim ki "belki de haklılar, safari hata yapmıştır, ben çift tıklamışımdır falan." ama yok arkadaş hem kimse "sorun bizde değil" demiyor; hem de git ne halin varsa gör diyorlar.

    sadede gelirsek: garanti bankası zaten aldığı onca komisyon, üyelik ücreti, hesap işletim ücreti vs. ile iliğimi sömürmekte iken; kendi kodlama hatalarından kaynaklandığını düşündüğüm böyle bir konuda beni mağdur ederek gözümdeki itibarını iyice yitirmiştir. hani müşteri haklıydı? hani ayrı bir birim kurmuştun; hat açmıştın bunun için. kuru kuruya bir cevap vermekle bitmiyor ki. sizin hatanız için ben saatlerimi ve kontörlerimi turkcell'e dilencilik yaparak harcayacak değilim ya. ilk fırsatta keserim ilişkimi; gider paşa paşa peşin alışveriş yaparım. böyle absürük saçmalıklarla uğraşmamış olurum. yemişim bonusunu da puanını da.
hesabın var mı? giriş yap