• sony playstation 3 uluslararası reklam kampanyasının müziği olarak seçilen 1970 yılından bir şarkı.
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6365894.asp
  • taner ongör ntv'de bu şarkının sony playstation tanıtım reklamı müziği olarak seçilmesi olayı üzerine konuşurken bir çoğumuzun aklından geçeni çekinmeden dile getirdi. konu nasıl oldu da bu şarkıyı buldular, beğendiler ve seçtiler meselesi idi. taner öngör, "şimdi bize o zamanın şarkıları komik geliyor" dedi. bence şarkı reklama oturmamış. komik olmuş.
    şarkı güzel. moğollar'ın kalitesini de tartışmaya gerek yok. şarkının sözlerini anlayan ve artık bizim için çok eskilerde kalmış olduğunu düşünen bizlere komik geliyor bu reklamın üzerine bu şarkının kullanılması.
    (ne yazık ki modası geçmiş demek istiyorum bir parantez açıp. yanlış anlaşılma olmasın ama hala dinlenebilir ama gerek düzenlemesi, gerek enstrümanları ile bu şarkı artık eski bir şarkıdır. yoksa moğolların çok şükür modası geçmez asla)
    gurur duydum bunlara rağmen. avrupa'nın 30 yıl önüne geçtik bir mesele de daha. bizim otuz yıl önce beğendiğimiz (ben dahil değilim bu gruba çünkü şarkıyı ilk defa dinledim. genel olarak toplumu kastediyorum.) şarkıyı beğendiler ve 2007 yılının en önemli tanıtımlarından birinde kullandılar.
    umuyorum şarkıyı seçen yönetmenin zevki hedef kitlenin zevki ile uyar ve şarkı çok başarılı olur.

    `not:` entry de reklam kadar karışık oldu toparlayamadım. arka plana moğollar-garip çoban'ı koyup bir daha okuyun ;)
  • reklamdaki gibi görüntüler eşliğinde hiç türkçe bir şarkı, hiç bir tanıdık ses duymamış olmamız nedeniyle, bizlere komik geldiğini zannettiğim şarkı. bağımsız gözlemcilere havale etmek lazım, bu görüntülere bu şarkı uyuyo mu, bu ürün böyle satar mı diye.
  • sozleri şu şekildedir:

    elimde kırık sazım
    gece gündüz ağlarım
    yarimi görmeyince
    kurda kuşa sorarım

    kavalım yanık öter
    ağlar içini döker
    türküler söyleyince
    içim yanar ah eder

    garip çoban derler bana
    kimsesizim gözlerim yollarda
    yarimi bekler
    gitti gelmez gelmez

    her sabah bülbül öter
    kalbimi deler geçer
    garibim ben neyleyim
    gözyaşımı dökerim

    ben bir garip çobanım
    dağ bayır gezerim
    nazlı yarin ardından
    gözyaşımı dökerim
  • tek başıma çıktığım interrail seyahatimde, venediğin bütün ücra köşelerdeki uçmuş elemanlara bangır bangır dinlettiğim moğollar parçası.
  • inanılmaz şarkı. tanımlamak için kelime bulamıyor insan.
  • (bkz: murat ses)
  • moğollar - garip çoban (fattish's rite edit) dinlerken dağların tepesinden zıplıyorum sonra uçmaya başlıyorum. her yerimi yalıyor serin, güzel rüzgar sanki annem gibi sarıyor beni bulutlar. o kadar farklı diyarlara gidiyorum ki anlatamam.
    edit: murat ses zamanının elektronik müzik onderiymis hala yaşadığı için mail atıp bu yeni nesil versiyoari ı dinliyor mu diye soracağım. fattish ile konuştum ama o daha dönmedi.
hesabın var mı? giriş yap