• polisiye romanlardan ve reklam yazarlığından tanıdığımız celil oker'in ocak 2018'de altın kitaplar'dan çıkardığı; yazarlığa yeni başlayanlar için, yazar olmak isteyenler için bir oturuşta okunabilecek bir kitap.

    kitap 104 sayfa efendim, yani dediğim gibi bir oturuşta okunabilecek bir kitap. ama içindeki düşünceler, yazarın tecrübelerinden yararlanmak adına değerli.

    öncelikle yazım dilinden bahsedersek, sanki celil bey ile sohbet ediyorsunuz ve size tavsiyeler veriyor gibi bir his oluşuyor içinizde. ve en önemli noktalardan biri de genç yazarlara cesaret verici nitelikte bir kitap, okudukça yazmak istiyorsunuz.

    --- spoiler ---

    kitapta yabancı bir yazara (kim olduğunu şu an hatırlamıyorum)* ait şöyle bir cümle var efendim, celil oker'in de "yazarlık için şu ifadeyi çok doğru buluyorum" dediği: "i am not a writer except when i write". gerçekten de işin felsefesini çok iyi ifade eden bir cümle.

    --- spoiler ---

    özetle; her zaman yazalım. kötü olsa bile yazalım. yazalım ki o kötü taraflarımızı görüp geliştirebilelim. yazar doğmak diye bir şey yoktur, yazar olmayı gerçekten istemek vardır. devamı için kitabı öneriyorum kesinlikle.

    not: cümlesi verilen yazarın adını bilen varsa veya ingilizce cümlenin yanlış olduğunu düşünen varsa mutlaka yeşillendirsin efendim. kitap şu an elimin altında değil, daha sonra ben güncelleyeceğim elbette. fakat ne kadar erken o kadar iyi.

    edit: yazarımız juan carlos onetti efendim. @madraykin ve @the continental op'a teşekkürlerimi sunuyorum. ayrıca yine @madraykin'in uyarısıyla ingilizce cümleyi de güncelliyorum.
  • o cümlenin yazarının juan carlos onetti olduğunu sanıyorum.
  • pdf'ini aradigim lakin bir sekilde bulamadigim kitap.

    imkanim oldugunda gidip kitapcidan elbette alacagim da ne yazik ki su an yurtdisindayim. keske biri yardimci olsa da simdi okuyabilsem.
  • yazar son derece sade bir dille başlık başlık adım adım yazmaya ilişkin görüşlerini aktarmış. örneklerle göstererek ne demek istediğini çoğu yerde anlaşılır bir biçimde açıklamış. yazma sürecinin yalın bir şekilde ortaya koyulması bence son derece güzel olmuş. bu sürece ilişkin temel bilgilere ihtiyaç duyan biri kitaptan yararlanabilir.
  • yazma uğruna aksiyona geçmek için kaldıraç niteliğinde bir kitap. birçok öneri içeriyor. yazar olmak isteyenler için mükemmel bir kitap.
  • yazarliga hevesim olmamasina ragmen nedense ilgimi cekti, alip okumak istedim. ılk birkac sayfasi bu mu yani dedirtse de gercekci buldugum onerileriyle beni heveslendiren bir kitap oldu. hatta bitirdigimde kafamda ufak bir hikaye girisi olusmustu bile. konunun tecrubesizi olarak yonlendirmelerini basarili buldum kitabin. meraklisi icin tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap