• abd'de yaşanan olayları içeren 60'tan fazla videonun bulunduğu bir dokümantasyon. linkte ülke çapında patlayan olayların ne kadar vahşi ve şiddetli olduğunu gösteren videoların bir derlemesi bulunuyor. görüntülerde otomatik portakal* distopyasından fırlamış yağmacılar ve şiddet uygulayan polisler bulunuyor. bu olayların ve kişilerin bu kadar kolay ortaya çıkabildiğini ve birçok masumun zarar gördüğünü göze alınca, aslında dünyada o kadar da güvendiğimiz bir sistemin işlemediğini ve daha bir arpa boyu yol katetmediğimizi görüyoruz.

    edit: videoları yayınlayan site anlık artan yabancı internet trafiğini ddos olarak algıladığından şu an ulaşılamıyor, alternatif bulursam eklerim.

    edit2: alternatif [+18 görüntüler ](rudder'e teşekkürler)

    edit3: gelen mesajlar üzerine kimsede algı oluşturmak istemediğimden bir açıklık getirmek istiyorum. videoları paylaşırken ırkçılığın haklı ve olması gereken bir şey olduğunu düşünerek değil, bu videolara aslında ırkçılığın sebep olduğunu düşünerek paylaştım. siyahilerin kölelikle başlayan göç tarihini biliyoruz ve etnik kökeni nedeniyle özel mülke kavuşmalarının çok uzun zaman alması onları otomatik olarak alt gelirli topluluk haline getirmiştir, ırkçılık ırkçılığı doğurur, karşılıklı nefretse kaosu. bir arpa boyu yol katetmemişiz derken ki kasıt insanların kendi haklarını nasıl aradıklarıydı, şu anda beyazlar siyahilerin haklarını çok daha barışçıl bir şekilde savunuyorlar. nasıl olması gerektiği hakkında bir örnek olarak alex haley abimizin fotoğrafını buraya bırakıyorum görsel. ırkçılık devam ettikçe yağmalar, yağmalar devam ettikçe ırkçılık haklı olacaktır ne yazık ki.

    edit4: linkteki yaklaşık 70 videodan birkaçında olayların başı kesilmiş şekilde koyulmuş. tam şekilleri şöyle:
    https://streamable.com/xkcvkk --> https://www.youtube.com/watch?v=hjeu3gesoq8
    https://streamable.com/8zk9dq --> https://www.youtube.com/watch?v=ykqapowmqmu
  • abd halkının ne kadar aptal olduğunu, demokrasi ve basın özgürlüğünü hak etmediğini gösteren görüntülerdir. yağmalamayanları trump destekleyici olarak görmeye başlayanlar bile var. aynen sen karşı dükkandaki adamı öldürüp karısını dövünce hükümet düşecek ve tüm hatasını anlayacak.
  • bu nasıl embesilliktir!
  • bazi goruntuler gezi'deki polise molotof atar gibi yapan, polisin de su puskurtur gibi yaptigi gostericileri animsatiyor :) hani su tum gezi boyunca penguen belgeseli veren medyanin 30 kanalda birden canli yayinladigi olay.

    edit: çaylak bir arkadaşın uyarısıyla ekliyorum: "destroying store and beating unarmed woman and her husband" diye verilen ilk videodaki yerde yatan kişi de, protestoculara kılıç ile saldıran bir adam. bir çok haber sitesinde bu görüntülere ait haberler ile bu durum teyit edilebiliyor.

    https://en.as.com/…31/videos/1590922864_258863.html
  • malesefki bunlar daha başlangıç önümüzdeki süreçte tüm dünyada artarak devam edecek değişim kolay değil ne yazıkki.
  • birilerinin rahatı kaçana kadar ezilen insanların sesini duymayan devlet yetkilileri ve beyaz götlü beyazların ölen insanlardan daha fazla postanenin ve polis araçlarının yanmasına tepki göstermesine neden olan görüntüler.

    silah mağdurun eline geçince ve yasalar zenginler yerine ezilenler tarafından çiğnenmeye başlayınca durum eskisi gibi komik olmuyormuş değil mi? :)

    edit: arkadaşlar bana mesaj atarak "nasıl yani şimdi şiddeti mi savunuyorsun" diye sormanız çok saçma. toplumsal hareketlerde bireysel olayları irdelerseniz ağaçlara bakarken ormanı göremezsiniz. üstte yazdığımı tekrar okuyup sindirip anlamaya çalışın.
  • henüz 2 video izledim,2. videoda o kadına neden vuruyor bu amk vahşileri
  • amk zencilerinin de götü kalktı. tam istedikleri gibi abd işte amk yağma, gasp gırla. adamlar cennetlerini yaşıyor. george floyd öldürüldüğü için sevinmişlerdir.
  • siyahilerin kendilerini evet biz bu kadar pisliğiz diye gösterdiği eylemler.

    haklıyken haksız yere düşüyorlar.
  • amerikan gezisidir.
hesabın var mı? giriş yap