• işsiz olmak?
  • daha işe başlamadan iflas etmeyi göze almak. yani baştan uyaralım da sonra hayal kırıklığı olmasın.

    ---ramiz dayı ses tonu---

    sakın aklından çıkarma, en az 2 iflas yaşayacaksın, bu iflaslarında resmen sikileceksin, hem de kuru kuru, acımayacaklar sana yeğeeen.
    ama 3. denemede sen tecavüz etmeye başlayacaksın yeğen.
    acımayacaksın, katı olacaksın ki namus diye bıraktığın kulağının arkasına da değdirmeye yeltenmesinler.

    ---ramiz dayı ses tonu---
  • stres altında doğru karar verebilme yeteneği.
    ilk bakışta bir klişe gibi geliyor ama insana babadan fabrika dükkan kalmıyorsa, anası babası memur, çiftçi v.s. ise nasıl girişimci olur. genelde "heyyyt be" diye yaptığı düzenli gelir işinden sıtkı sıyrılarak. işte bu "heyyyt be zamanını " stres altındaki dönem olarak tanımlarsak, bunlardan doğru karar verenler "başarı girişimci", yanlış karar verenler "kifayetsiz muhteris" olur.
  • "bu işe başlarken büyük hayallerim ve 6 milyon sterlinim vardı"

    (bkz: denholm reynholm)
    (bkz: reynholm industries)
    (bkz: the it crowd)

    ali sabancı'nın girişimci ödülü aldığı ülkede yaşıyoruz.
  • olması gereken özelliklerden ziyade olamamanın bir numaralı sebebini söyliyim dostum; ortam çok önemli. parayla alakalı bir durum değil bu. etrafındaki insanlar sürekli negatif ve garanticiyse, sen de o kadar daha korkak ve garantici oluyorsun. seni köreltiyor, pasifleştiriyorlar. imkansız hissini yaşatıyorlar. böyle insanlardan uzak duracaksın. fikirlerini, hayallerini, hatta sevdiğin şeyleri bile anlatmayacaksın. hemen baltalar, umut, heves bitirirler inan.

    ayakların yere bassın, sağlam adımlar at tabiki. havalarda uçup, olmayacak yalan dolan şeyler iste demiyoruz. ama birileri bu işi yapıyorsa sen de yapabilirsin. buna olan hayallerini, hevesini yok etme. yok etmelerine, tüketmelerine izin verme.

    planların, hayallerin gerçekleşecek noktaya gelinceye, olgunlaşıncaya, sağlamlaşıncaya kadar da sana bu süre dışında faydası olmayacak kimseye bunları anlatma. bereketi kaçar, varolanı da yitirmene sebep olur.

    geç kalmadan ne öğrenmen, tecrübe etmen gerekiyorsa edin. sonra evlilikmiş, çocukmuş, sorumlulukmuş derken adamın aklını alır, ayağına prangayı vururlar, kilitlenir kalırsın.

    ya çok paran olur ya da iyi tecrübe ve bağlantıların. akıl yoksa zaten ikisi de bi boka yaramaz. iyi değerlendirirsen bu değerleri, neden olmasın?
    edit: imla

    not: evli değilim. hiç evlenmedim. benimkiler kısmen tecrübeler ve izlenimler. illaki ders çıkarmak için her boku detayıyla yaşaman gerekmez. öğrenebilirsin.
    hadi eyvallah. tatildeyim.
  • 9 hokka t.şşağı olan bir babaya veya kayınbabaya sahip olmak. yoksa krediyle falan olmaz türkiye gibi süper gelişmiş ülkelerde bu işler. yola çıkarken 2 yıl boyunca ne harcayacağını hesap ettiysen en az iki katı paran olmalıdır.
  • arçelik gibi bir firmadan istifa edip, izmir'den kuzey ırak-erbil'e temelli taşınacak kadar cesaret sahibi olmak.
  • limited şirketi açmak için gerekli giderleri karşılamak adına 3.000 lira civarı para. limited şirketi şartlarından biri olan sermayenin 4'te 1'ini* banka hesabında göstermek için 10.000 lira para. limited şirketinin başka bir şartı olan iş yeri adresini gösterme şartını yerine getirmek için kira bedeli olarak belli miktar para. geriye kalan iş bitiricilik, ileri görüşlülük, önderlik, uyumluluk, sosyal olma, kararlılık, kendine güven, risk alabilme, planlama gibi özelliklerin amına koyayım.
  • (bkz: göt)
  • kulagını tıkamasını bileceksin..

    memur çocuğuysan eğer fikrini sakın ailenle paylaşma.. destek alamazsın ailenden ve eleştiriden öte duyacağın sözler bellidir:

    - bunu kimse düşünemedi bir sen mi düşündün?

    - sen bunu yapabileceğini sanıyor musun?

    - bu işi sana yedirirler mi?

    - sigortalı bir işe gir de sigortan işlesin..

    - hayal dünyasında yaşama...

    kosgeb girişimcilik destek programı var. mutlaka o'na katıl, hatta eğer mümkünse şefik naci adalılar'dan eğitim al..
hesabın var mı? giriş yap