• 1963 yılında, toplumlar arası çatışmaların ortaya çıktığı dönemde, kıbrıs'ta olup bitenlere ışık tutacak bir derviş zaim filmi.

    (bkz: kanlı noel)
  • derviş zaim'in; cenneti beklerken ve nokta'yla başladığı üçlemesinin son filmi, 2011 de gösterimi planlanıyor.
  • 47. antalya altın portakal film festivali'nde en iyi kurgu ödülünü almıştır.
  • derviş zaim'in olgunluk filmi diyebileceğimiz filmi.
    tarafımdan en iyi film ödülünü almasını bekleniyordu.
  • 18 subatta* gosterime girecek olan film. merakla bekliyoruz.
  • son bilgilere göre 11 mart'ta sinemalarda olacak derviş zaim filmi. derviş zaim "yumurta kabuğu hassaslığındaki konulara ince işçilik" gösteren bi' adam. haydi bakalım:
    http://www.dailymotion.com/…-ve-suretler_shortfilms
  • adada* yaşanan 63 olayları ve sonrasını her iki toplumun aynasından yansıtacakmış; yani gerçekte de olduğu gibi.
  • 23 şubat günü sosyal medya için bahçeşehir üniversitesi beşiktaş kampüsünde bir ön gösteriminin yapılacağı ve bu gösterimde izleyeceğim filmdir.
  • -1963'te kıbrıs'ta neler oldu biliyor musunuz ?

    sorusuyla ve o günün durumunu anlatan kısa bir yazı ile başlayan film, derviş zaim'in sinema dilinin ne denli oturduğunu ve olgunlaştığını gösteriyor. derviş zaim'in ilk filmi tabutta rövaşata filmini(1996) lise yıllarımda izlemiştim, o günden bu yana o beş film daha çekmiş ve sonunda kendi hikayesini anlatmaya karar vermiş. içten ve mütevazi bir insan gördüm, filmin ön gösteriminde sahneye çıktığında, kimse 1960'ları sorgulamadı türkiye'de , kimse o dönemleri göstermeye çalışmadı, kıbrıs'ta neler yaşandı hangimiz biliyoruz dedi. oldukça haklıydı bu konuda, kıbrıs doğumlu yönetmen.

    gölgeler ve suretler; gölgelerin giderek büyümesini durdurmak isteyen, gölgelerden suretlere geçmeliyiz diyen bir film. gölgeler konuşulmadıkça, onlardan korktukça büyür diyor, masal anlatır gibi karagöz ve hacivat oynuyor beyaz perdede. perde içinde perde kavramının, korkuların, insan dünyasının çift taraflılığını, iyiliğin içindeki kötüyü, masumluğun ve en önemlisi iki milletin küçük bir köyde nasıl ayrı düşürüldüğünü, küçük anlaşmazlıkların nelere yol açabileceğini izleyiciyi sıkmadan ve hep bir merak duygusu içinde bırakarak, kimi zaman karanlıkta kalarak anlatıyor, soruyor, düşündürüyor. fotoğraflardan yaşama dönüş, teknik içinde öyle güzel bir hal alıyor ki, izleyici tatlı bir huzur içinde izliyor filmi.

    film mart ayında vizyona girecek, gidip izlenmesi gereken yapımlardan biri.
  • aylin zoi tinel'e 47. antalya altın portakal film festivali'nde en iyi kurgu ödülü'nü getiren film.
hesabın var mı? giriş yap