• amazon'un onay verdiği anna camp, grace gummer gibi oyuncuları izleyebileceğimiz dizi.

    http://www.ew.com/…lt-amazon-studios-orders-8-shows
  • ilk fragmanı yayınlanan amazon.com dizisi:

    https://www.youtube.com/watch?v=qab_buph4eq

    dizinin yaratıcısı narcos'un ilk sezondaki yapımcılarından dana calvo. play tuşu diziyi şöyle tanımlamış:

    "önümüzdeki ay başlayacak amazon dizisi good girls revolt, 1960’larda başlayıp 70’lere kadar devam eden kadın özgürlük hareketi’ni, news of the week adlı kurmaca bir dergi üzerinden inceliyor. mad men tipi ofis kültürünün yarattığı ayrımcılık örneklerine odaklanan dizi, merceğine dergideki hizmetkarvari pozisyonlarından daha aktif bir konuma yükselmeye çalışan genç kadınları alıyor. "

    fragman benim çok hoşuma gitti. konusu nedeniyle sosyal medyada oldukça ses getirecektir zaten*, umarım amazon diziye sahip çıkar da mad men gibi uzun seneler izleyebileceğimiz bir yapım olur.

    dizinin ilk bölümü 28 ekim'de yayınlanacak.
  • bir tek ben izlemişim galiba. neyse yorumuma gelirsek tek kelimeyle enfesti. kadınların kendini keşfetmesi ve erkeklerle aynı haklara sahip olmasının, erkekler gibi her şeyi yapabileceklerini yansıtan bir filmdi.

    -izlenecek gibi değil fakat spoiler içerir-

    psikolojik istismara karşı çıkıp, bebeğini aldıran ve kocasını aşık olup aldatan cindy, bir sürü üniversite bitiren aşırı başarılı zengin kızı jane ve biricik hippimiz patti, erkekler gibi hakları olduklarını savundular ve onlardan başarılı olabileceklerine inandılar. hem kariyere hem bebeğe evet dediler. kadınların baş kaldırmalarıyla alakalı izlenmesi gereken bir dizi.

    ne yazik ki tek sezon. ama finali doymanızı sağlıyor. gerisi sizin hayalinize kalmış.
  • niyeyse amazon prime türkiye'de bulunmayan amazon prime dizisi
  • halt and catch fire gibi bir başka çakma mad men vakası bu dizi. pilottan sonrasını net bir şekilde izlemem. haa izlenilir seviyede ama üst düzey bir iş değil, industry gibi vasat bir iş, feminizmi işlediği için social justice goygoyunun dozunu da artırıyordur ileride... amazon muhteşem mrs. maisel çıkınca bunu kaldırmakla iyi yapmış, çünkü muhteşem maisel gerçekten muhteşem. bu ise prodüksiyon kalitesi hariç mehh bir yapım. klişe olması problem değil klişeler de işlenirse güzel olur maisel'deki gibi ama bu dizinin bir olayı yok, tam zaman kaybetmelik dizi z the beginning of everything gibi.
  • dizi her şeyden önce gerçek bir olayı baz alıyor ve olayın bizzat içerisinde bulunmuş bir kadın olan lynn povich'in aynı adlı kitabından uyarlanıyor.

    bunun gibi dizileri de sırf ikisi de 60larda geçiyor diye mad men ile karşılaştırmayı da doğru bulmuyorum. mad men sadece kendi kulvarında değil bütün diziler göz önüne alındığında bile harika bir diziydi. muhteşem psikolojik çözümlemeleri vardı. fakat gözden kaçan şu ki don draper'ın iki arada bir derede kaldığı konular kadınlar, aldatmak, işi ve geçmiş travmalarının bazılarının gözünde kendisini aklayabileceği hareketleriydi. bunları harika yansıttığı ve önümüzdeki diziden daha iyi bir dizi olduğu da aşikar. fakat burada ise çok farklı bir psikolojik çözümleme görüyoruz. kendisine eşit fırsat tanınmayan kadınların anca bunu nora ephron gibi bir kadın gelip isyan ettiğinde fark etmeleri ve sürekli dizinin de adından görüleceği gibi iyi kızlar olmakla isyan etmek arasında kalmaları. biz ölümlü insanlar don draper gibi mükemmeliyet ve rezillik timsali bir insanla normalde empati yapamayacakken bu dizideki insanlar daha ulaşılabilir ve anlaşılıp empati kurulabilir insanlar.

    ---spoiler----

    mesela son bölümde cindy kocasına olayı anlattığında adamın ilk tepkisi nasıl bir anne ve eş olacaksın diye sormak oluyor ki kendisi de avukat olan bir adam. aldatılmayı kendisine yedirmiş olan kocasına duyduğu minnetten ve değişimden hoşlanmayan cindy kocasına karşı iyi olmakla bu isyanı onunla paylaşmak arasında kalıyor ve olanlar belli. doug öğrendiği zaman ilk tepkisi neden bana söylemedin seni desteklerdim demek oluyor ama patti'nin ilk yazmaya çalıştığı haberi bile desteklememişken çemkiriyor. jane babasına söylediğinde adamın ilk tepkisi o zaman artık bana ihtiyacın yok çık git oluyor. hepsinde ortak olan şey kadınların bunu sadece kendileri için yaptıklarını anlayamıyor olmak. ya salak finn bile gidip pattinin adı listede mi diye bakıyor ilk önce. e be mal! sence sana önceki gün feminizm dersi veren kadın o dilekçeyi imzalamaz mı? iki caz dinlediniz diye bunu yapmayacağını düşünmek hepsinin nasıl dünya kendi etraflarında dönüyormuş gibi hissettiklerine bir örnek.

    ---spoileeerr---

    biraz da fun fact olacak bilgiler verelim.
    mesela diğer gerçek hayattaki karakter, eşit istihdam fırsatı komisyonu'na başvuruda bulunurken kadınları temsil eden eleanor holmes norton hâlâ hayattaymış ve columbia bölgesi'nin birleşik devletler kongresi'ndeki oy hakkı olmayan temsilcisiymiş.
    programdaki gazeteciliğin özellikle o dönem için inandırıcı olduğundan emin olmak istedikleri için neredeyse tamamen eski gazetecilerden oluşan bir yazı ekibi kurmuşlar.
hesabın var mı? giriş yap