• kullanışlı web arayüzü ve konuşmalarınızı neredeyse birebir yazıya dökebilme kabiliyetiyle google keep beğenimi kazanandır.
    https://keep.google.com/
  • çok fazla not ile ilgili işi olmayanlar için sadece bir şey kaydedeyim de köşede dursun diyenler için google keep fazlasıyla yeterli olacaktır. sade yapısı, kullanışlı oluşu, gmail ile entegre çalışması başlı başına yetiyor zaten.

    evernote oldukça karışık geliyor bana nedense karmaşık bir yapısı var sanki tamamen iş odaklı gibi duruyor.

    onenote oldum olası ısınamadım ona galiba microsoft yazılımı diye.
  • google keep resimden metne dönüştürmede başarılı. son baktığımda diğerlerinde bu özellik yoktu.

    örneğin birine ödeme yapacaksınız, whatsapp üzerinden iban ve alıcı bilgilerini içeren bir fotoğraf geliyor. bu fotoğrafı google keep üzerinden açtığınızda yazıları kopyalanabilir metin formatına çeviriyor.

    tek kötü yanı google ürünü olması. adam her şeyi biliyor bunu bari bilmesin diyorsun ama yapacak pek bir şey yok sanırım.
  • google keep'i kullanıyorum. senkronizasyon ve kullanım kolaylığı açısından açık ara önde. arkadaşın dediği gibi tek kötü yanı google olması. mailler, numaralar, kişiler, notlar, konum... senkronize etmediklerimi de bir şekilde elde ediyorlar. zaten geçen okudum google, konum geçmişinizi devre dışı bıraksanız bile sizi takip etmeye devam ediyor...

    https://www.donanimhaber.com/…meye-devam-ediyor.htm
  • zoho notebook da dahil bu versus içersinde en sevdiğim onenote.

    edit: zoho notebook'a geçiş yaptım. onenote'un beyaztahta gibi yazıları kafasına göre yerleştirip görünmeyen tablolar içinde tutması defter gibi not tutması canımı sıkmıştı. zoho bu işleri daha güzel yapmaya başladı.
  • bu versusun kazananı açık ara onenote'tur.

    pros:
    +not ekranında istenildiği gibi zoom in/out yapabilmek.
    +istenilen boşluğa tıklayıp direk tıklanılan yere not yazabilmek.
    +ms office ile entegre çalışabilmesi. (visio'da çizilen diagramın direk içe aktarılabilmesi vb)
    +tam sayfa görünümü ile dikkat dağılmadan not alabilmek.
    +(for developer) notehighlight eklentisi. kodunuzu kullandığınız editordeki gibi line numbers ile birlikte renklendirir, biçimlendirir.
    cons:
    -linux'ta yok :(

    edit: linux'ta simplenote kullanıyorum, makul seviyede yeterli.
  • ajandasına yazarak not alan biri için konusuna tamamen fransız kalınan başlıktır.
  • onenote son güncellemesiyle sıçmış batırmıştır. aldığım not kayboldu yahu kaç yıldır kullanırım ilk defa başıma geldi. geri bildirimimi attım, zaten herkes şikayet etmiş son sürümünü. kısa zamanda minör update gelmesini temenni ediyorum.
  • evernote resimdeki yazılarda arama yapmaya olanak sağlıyor. keep gündelik ve hızlı erişim için uygun.
  • üç programı da kullandım. kısaca şöyle özetleyebilirim.

    google keep: sıradan bir not defteri. sadece not almanıza yarar. uzun notlar için ideal değil. not arşivi için ideal değil. evernote veya onenote için rakip değil.

    onenote: evernote premium üyeliğim bu yıl sona erdiğinde bunu kullanmak için yenilemedim. kendisine bir şans verdim. evernote'tan notları içeri aktarabildiğini söyledi. ama bunları eline yüzüne bulaştırdı. onedrive ile senkronizasyonu saçma bir şekilde çalışıyor. not defterlerini oraya kısayol olarak kayıt ediyor bu işleri çok karıştırıyor. macos sürümü stabil çalışmadı. not alabilmek için çok güçlük çektim. belki evernote'a alışık olduğum içindir. 2 gün denedim, sonunda evernote premium'a geri döndüm.

    evernote: not almak, arşivlemek ve her şeyi düzenli tutmak için en iyi program. hem macos, hem windows hem de telefon ve tablette tam uyumlu olarak çalıştırabiliyorsunuz. her şey birbiriyle senkron halinde çalışıyor. eğer kullanıyorsanız sesli not, çizim notu vs alabilirsiniz. arabirimine alışmak ve kullanmak çok kolay. alternatiflerini aradım ve denedim. hiçbiri evernote kadar iyi değildi.
hesabın var mı? giriş yap