• sonunda google plus saçmalığından ayrılabilmiş hizmet.
  • google emminin bugün duyurduğu yeni bulut tabanlı fotoğraf ve video depolama, organize etme, düzenleme ve paylaşım uygulaması. sıkıştırılmış yüksek kalite fotoğraf ve video depolaması için tamamen sınırsız ve ücretsiz olduğu da belirtilmiş. henüz bir google play linki vermemişler ama eli kulağındadır.

    https://youtu.be/ydbjsznhrwm
  • adresinden ulaşılabilecek hizmet. *
  • fotograflari tek cati altinda toplayacak saglam bir cloud teknolojisiyle geliyor imis.

    mesela sen fotograflara ayri bir etiketleme vs yapmadan google kendi kendine kisileri, yeri, futbol, basket gibi konuyu vs tagliyor. ugrasmadan kendi kendine dizinlenmis fotograflarin oluyor.

    edit: ucretsiz ve sinirsiz oldugunu soylemisler ama bir daha belirtmekte fayda var: ucretsiz ve sinirsiz depolama alani...
  • ui ios'taki photos gibi olmuş. bir kaç ekstra özellik var tabi ki.

    app ops ile birlikte, eğer apple hiç yeni bir şey çıkarmazsa bir kaç sene içinde android bir ios deneyimi sunabilir.
  • gecen ay ailem beni ziyaret etmeye geldiginde cep telefonumdan bir suru resimlerini cekmistim. az once baktim, kisiye, zamana, mekana gore arama ozellikleri var. ornegin google photos'u actigimda kisiler kisminda bana annemin ve babamin yuzlerini otomatik olarak gosterdi ve tikladigimda onlarin icinde olduklari fotograflari onume listeledi. onun disinda henuz public olmayan baska guzel ozellikler de var bahsetmek istedigim. ama bekleyin. cok guzel cok saglam geliyor. daha fazla bilgi icin:

    http://googleblog.blogspot.com/…oach-to-photos.html

    bu ozelliklerin cogunun arkasinda google brain var. bu da onumuzdeki 5-10 yil icinde makine zekasinin daha neler neler yapabilecegi konusunda guzel ipuclari veriyor.
  • yıl olmuş 2015 hala 1mbps upload hızı olunca hala 1563 fotoğrafı yüklemeye çalışıyor kerata.

    ah apple ah, şu cloud olayını bir türlü tam beceremedin şimdi elin google'ına tüm fotoğrafları vereceğiz, google da bunlardan bir anlam çıkarıp ona göre reklam gösterecek, cia'deki stajyerler tatil fotoğraflarına bakıp bodrum da fena yer değilmiş geyiği yapacak.
  • sonunda adam gibi bir hal almış.
  • google çoğu servisinden ikişer tane yapıyor. aynı platformda çalışan ve benzer işe yarayan iki tane uygulaması olabiliyor. steve ballmer çok dalga geçmişti bu konuyla ilgili. hem chrome os var hem android var mesela. google videos varken youtube'yi satın aldı. android üzerinde hem klasik tarayıcısı var hem chrome. orkut varken bir dünya sosyal medya çıkartmaya devam etti. ve son olarak picasa varken google photos çıkardı. ne bu şimdi, picasa'dan ne farkı var bunun? ben senelerdir picasa'ya yedekleme yapıyordum, onda da 2048x2048 fotoğraflar depolamadan düşmüyordu, sınırsız depolama yapabiliyordun. bunda da aynı özellik var. bir ara picasaweb'e girince otomatik google+ photos'a yönlendiriyordu, istersen picasaweb'e dönebiliyordun. şimdi onu kaldırmışlar direk picasaweb'e gidiyor, google+ photos'u da kaldırıp direk google photos yaptılar. google, google+'ı da kapatacak benim anladığım kadarıyla, servislerini ayırıyor ufaktan. google photos güzel olmuş da hem picasa'nın hem google photos'un aktif olması saçma olmuş. ikisinde de aynı fotoğraflarıma farklı arayüzlerden erişebiliyorum. ne gerek var iki isimle çıkmaya, ya da picasa tutmadıysa adını değiştir, özellik kat. sen senelerdir ne masaüstü uygulamasını ne web uygulamasını güncellemiyorsun, kullanılmıyor diye yepyeni bir uygulama yazıyorsun, ama bu eski uygulama da kalıyor. yakında kapatırlar ya da yönlenmeye başlar bana kalırsa çünkü google photos varken picasa'nın hiçbir anlamı yok. merakım picasa'nın masaüstü uygulaması devam edecek mi çünkü çok başarılı, linux'dan durup dururken çekmişlerdi. artık windows'dan da çekiyoruz deyip uygulamayı tarihe gömebilirler. google'a batıyor bazı şeyler, google notebook kaldırılırken de google reader kaldırılırken de gözümden yaşlar geldi resmen, içim acıdı. en severek kullandığım uygulamalarını diğer insanlar yeterince kullanmıyor diye kaldırıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap