• ankarada eskişehir yolu ve ankaralılar caddesi kesişiminde yapımına başlanan 2009 başında bitirilmesi öngörülen alışveriş merkezi.etrafında aynı adı taşıyan ve yapımı hızla devam eden evler bulunmaktadır ki sanırım bu evlerde gordion evleri adını alacaklardır.ayrıca bölgede bir adet metro istasyonu bulunmaktadır.
  • ankara çayyolunda 2009 yılı itibariyle hayata geçmesi planlanan yeni alışveriş merkezi. bulunduğu konum itibariyle trafik için bir hayli sıkıntılı olacağını düşünüyorum.
  • sanki dev bi çocuğun eline legodan yapılmış hayvani bir alışveriş merkezi verilmiş, git bunu ankara'da bi yere koy yavrum denilmiş. eskişehir yolu tarafından ankara'ya gelen çocuk da ilk gördüğü boşluğa, uymadığı halde, ııııhhhhhhh diye bastıra bastıra sokuşturmuş gibi duran alışveriş merkezi. allah, yanında berisinde oturanların taksiratını affetsin. oraya öyle bir yapı dikenlerin ebelerinin de kulaklarına zeval vermesin, zira çok çınlayacağa benzer.
  • bugün eskişehir yolundan ankara'ya gelirken bi daha dikkat ettim bu garip, bir anda peydah olmuş gibi duran devasa yapıya. müstakil, bahçeli evlerin arasında o kadar absurd duruyo ki.. ordaki bazı evlerin balkonundan hemen bir kaç metre ötede duvar gibi yükseliyor. artık pencereden sepet sarkıtıp zara'dan t-shirt falan alırlar. yazık.
  • tasarımcı olan mimari firmanın, kimi broşürlerinde "çevreye uyumlu" vb. diye lanse ettiği yapı.
    gordion'u tarif etmek için kullanılacak en son soz "çervre" veya "uyumluluk"tur.
    daha isabetli olanı rant ve kuralsızlık olsa gerektir.
    http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=881953
  • üzerinde duran kırmızı garip şeyler gordion düğümünü temsil ediyormuş, bir de türkiyenin tem yeşil dostu binası sertifikası bu binanın olacakmış. yanındaki evler için tam bir kabus konumda benim gibi evine 200 mt yürüyüş mesafesinde olanlar için ise çok büyük bir şans tabii markete, sinemaya alışverişe yürüyerek gideceğiz. tabii bu olay ne kadar bütçe dostu o da tartışılır. ayrıca çok hızlı ilerleme kaydetmiş bir binadır geçen yıl taşındığımızda tek tek tuğla koyuyorlardı kolonların arasına şimdi ise açıldı açılacak.
  • olumsuzlukları bu haberlerde sıralanmış:

    park alanını arsa yaptılar.
    dere yatağını değiştirdiler.
    metro tünelinin üzerine inşaat yaptılar. (ankara da ilk kez metro çıkışı bir alışveriş merkezinde olacak)
    yaklaşma mesafelerini hemen hemen sıfırladılar, inşaatı sürdürebilmek için caddeleri trafiğe kapattılar.
    çevredeki villaların güneşi kesildi.
    sokağın üzerini avm için kapattılar. ( http://www.cayyolum.com/…mler/haberresim/090811.jpg )

    http://www.cayyolum.com/haberdetay.asp?id=83
    http://www.cayyolum.com/haberdetay.asp?id=82
  • ankara girişinde insanları karşılayan ucube yapıdır kendisi..
  • melih gökçek'i çok mutlu ettiğini düşündüğüm şaftı kaymış tuğla yığını.
  • açıldığı gün çayyolu kalabalığının önemli bölümünü kendine çekecek olan avm. bu yönüyle faydalı olacağı düşünülebilir.
hesabın var mı? giriş yap