• aklımı kurcalayan olay.

    şu abi tabiri caizse bütün gün yatıyor, meyve yiyior veya yaprak kemiriyor. bir kere bile geçip bench'te 100 bastığı veya rack'te pozisyon alıp squat yaptığı görülmemiştir.

    e nedir bunun sırrı arkadaş? nasıl oluyor da bütün gün keyif çatan bu eleman hayvani kaslara sahipken, benim günde en az 2-3 saatini gym'de geçirdikten sonra eve gelip proteini amino asidi basan demir sıvazlayıcısı kardeşlerim en fazla 1-2 cm kol genişlemesiyle yetinmek zorunda kalıyor? reva mı bu?

    burada bilim adamlarına da iş düştüğü kanaatindeyim. bu hangi gense bulup buluşturup bir enjektör yardımıyla insan evladına da en kısa zamanda aktarılmalı. proteine verecekleri parayı 3-4 ay biriktirip buna yatırsalar hepsi birer arnold olur haftasına.
  • tanrının kutsaması altında olabilir
  • çoğu insanın da sürekli zihinsel egzersizler yapmıyor olmasına rağmen gorillerden daha zeki olması ile benzerlik gösteren durumdur.

    evrim ile gelinen nokta onlara daha az fiziksel egzersizle daha çok kas kütlesi oluşturma imkanı sunmakta iken, insanlara da daha az zihinsel egzersizle daha çok zeka gelişimi imkanı sunmaktadır. hiç egzersiz yapılmaması değil ama kasdettiğim bir taraf on kat yapıyorken sizin bir kat yapmanıza rağmen karşıdakinden daha iyi sonuç elde etmeniz durumundan bahsediyorum.
  • hepsi genlerde gizli, zencilerin vücutlarının kaslı olmaya daha yatkın olması gibi...
    zenci demişken buradan dakotadaki tüm afroamerikan kardeşlerimize selam ederim.(bkz: say no to racism)
  • barbar conan'nın özlü sözlerinden birisi de "demir kaldırarak, güçlü olamazsın" dır. gorilin elinin altında teknoloji yok, ayağını yerden kesecek taşıdı yok, etrafındaki yırtıcılardan koruyacak silahı yok iken, insanlar gibi yağ tulumuna mı dönüşecekti.
  • kas lifleri insan gibi bölgesel değil, tek seferde ve aynı anda kasılır. bundandır ki günlük rutin işlerini yapsa dahi kasları kolayca gelişir. lakin ki iğneden ipliği geçirme gibi detay işleri yapamazlar.

    (bkz: her şeyin bir şeyi var)
  • (bkz: vücut kütle indeksi)
    canlıdan canlıya değişen, kas ve yağ oranlarından kaynaklıdır.
    bir başka örnek; boz ayıların kas yüzdesi daha fazlayken, aynı familyadan olan kutup ayılarının yağ yüzdesi daha fazladır. çünkü, kutup ayıları, daha soğuk havalarda yaşarlar ve uzun süre avlanmadan kış uykusuna yatarlar. kış uykusu döneminde; vücut, yağları tüketir ve ayının açlıktan ölmesini engeller
  • vahşi hayatta sürekli devam etmekte olan doğal seleksiyonun doğurduğu bir sonuçtur.

    koloniler halinde yaşayan goriller arasında daima güçlü olanlar hayatta kalırlar. en güçlü olanlar (yani en kaslı olanlar) çiftleşmek ve dolayısıyla genlerini gelecek nesillere aktarmak için önceliğe sahip olurlar.
hesabın var mı? giriş yap