• aklımı kurcalayan olay.

    şu abi tabiri caizse bütün gün yatıyor, meyve yiyior veya yaprak kemiriyor. bir kere bile geçip bench'te 100 bastığı veya rack'te pozisyon alıp squat yaptığı görülmemiştir.

    e nedir bunun sırrı arkadaş? nasıl oluyor da bütün gün keyif çatan bu eleman hayvani kaslara sahipken, benim günde en az 2-3 saatini gym'de geçirdikten sonra eve gelip proteini amino asidi basan demir sıvazlayıcısı kardeşlerim en fazla 1-2 cm kol genişlemesiyle yetinmek zorunda kalıyor? reva mı bu?

    burada bilim adamlarına da iş düştüğü kanaatindeyim. bu hangi gense bulup buluşturup bir enjektör yardımıyla insan evladına da en kısa zamanda aktarılmalı. proteine verecekleri parayı 3-4 ay biriktirip buna yatırsalar hepsi birer arnold olur haftasına.
  • çoğu insanın da sürekli zihinsel egzersizler yapmıyor olmasına rağmen gorillerden daha zeki olması ile benzerlik gösteren durumdur.

    evrim ile gelinen nokta onlara daha az fiziksel egzersizle daha çok kas kütlesi oluşturma imkanı sunmakta iken, insanlara da daha az zihinsel egzersizle daha çok zeka gelişimi imkanı sunmaktadır. hiç egzersiz yapılmaması değil ama kasdettiğim bir taraf on kat yapıyorken sizin bir kat yapmanıza rağmen karşıdakinden daha iyi sonuç elde etmeniz durumundan bahsediyorum.
  • kas lifleri insan gibi bölgesel değil, tek seferde ve aynı anda kasılır. bundandır ki günlük rutin işlerini yapsa dahi kasları kolayca gelişir. lakin ki iğneden ipliği geçirme gibi detay işleri yapamazlar.

    (bkz: her şeyin bir şeyi var)
  • 1-kemik yapısı ve çapı arasındaki fark
    2-kas lifi sayısı ve çapı arasındaki fark
    3-miyostatin geni ve proteini.

    ekleme yapayım. miyostatin geni tüm memelilerde mevcuttur. bu gen miyostatin adlı protein sentezler. bu protein kas liflerinin oluşumunu engelleyerek kasları belli bi seviyede tutmaya yarar. siz ne kadar bodybulding yaparsanız yapın belli bi seviyeye gelebilirsiniz(sektörde buna plato evresi deriz). eğer miyostatin geninizi inhibe ederseniz -ki bunun için piyasada ilaçlar mevcut- büyümeniz sınırsız olur. bu gen gorillerde de mevcut. fakat atıyorum siz günde 1 mg miyostatin sentezliyorsunuzdur goril 0.7 mg sentezliyordur. buda iki canlının aynı hareketi yaptığında miyostatin oranı az olanın çok olandan daha fazla kas gelişimi sağlaması anlamına gelir.

    tabi doğru antrenman ve doğru sentetik ilaçlarla bi gorili geride bırakabilirsiniz.

    bu arada genetik olarak miyostatin eksikliği hastalığıda mevcut. yalnız memelilerde görülür. insanda da var. nadir görülür, kalp çok büyüdüğü için fazla yaşayamaz.

    buda farklı bi örnek

    buda miyostatinin deneysel kullanımı

    en iyi şekliyle miyostatin.
  • lütfen şu (#74608622) entry'deki gibi insanları hatalı bilimsel açıklamalar yaparak yanıltmayın. (troll'lemek kötü bir şeydir)

    aynı mantıkla, kediler, köpekler, sincaplar ve fareler de bütün gün dışarıda koşturup yemek arıyor. oysa ki starbucks'tan yaban mersinli muffin yiyip, hayatında hiç spor yapmamış adam, bu hayvanlardan daha kaslı ve kuvvetli.

    troll'lemek niyetinde değilseniz, bir zahmet açıp okuyun wikipedia'dan, ne çeşit kaslar vardır, özellikleri nelerdir, kas yoğunluğu nedir, laktik asit nedir, bunları öğrenin, bilgilenin.

    örneğin, insanlardaki en kuvvetli kas çene kasıdır.
  • ilginctir atlar da hic calismamasina ragmen usain bolt'tan hizli kosuyor, aslanlar hic disciye gitmemesine ragmen disleri insandan daha keskin, kediler hic jimnastik yapmamasina ragmen insandan daha cevik. neden acaba?

    (bkz: acacagin basligi sikeyim ben gidiyorum)
  • barbar conan'nın özlü sözlerinden birisi de "demir kaldırarak, güçlü olamazsın" dır. gorilin elinin altında teknoloji yok, ayağını yerden kesecek taşıdı yok, etrafındaki yırtıcılardan koruyacak silahı yok iken, insanlar gibi yağ tulumuna mı dönüşecekti.
  • fillerin sabah akşam salata yemesine rağmen kilolu olması gibi bir şeydir. ki zeytinyağı, sirke bile kullanmıyorlar.
  • (bkz: vücut kütle indeksi)
    canlıdan canlıya değişen, kas ve yağ oranlarından kaynaklıdır.
    bir başka örnek; boz ayıların kas yüzdesi daha fazlayken, aynı familyadan olan kutup ayılarının yağ yüzdesi daha fazladır. çünkü, kutup ayıları, daha soğuk havalarda yaşarlar ve uzun süre avlanmadan kış uykusuna yatarlar. kış uykusu döneminde; vücut, yağları tüketir ve ayının açlıktan ölmesini engeller
  • çalışmadıklarını ne biliyoruz?
    belki el ayak çekilince daldan dala yarışıyorlar, belki güreş tutuyorlar kim bilir...
    neyse ben salonuma gideyim de kollarıma 1-2 cm eklemeye uğraşayım. hayat gorile güzel abi kim ne derse desin.
hesabın var mı? giriş yap