• --- sezon 5 bölüm 18 spoiler ---

    boynuz kulağı geçti dostlar. bizim yavrukurt kaltak adayı lexie, yılmadan mücadele etti ve ablasını geçti...

    mcsteamy bunu ameliyata alıyor, götü boklu iki günlük doktor adayı lexie'ye dünyanın en eşsiz ameliyatında asistanlık veriyor o da yetmiyor yüz naklinin bir ucunu ona tutturuyor. diğer gariban intern grubu da haliyle aralarındaki alıp-verme ilişkisine laf geçiriyor. peki bizim yeni kraliçe kaltağımız lexie ne yapıyor?

    gidip yüzlerine hönkürüp, "ben buraya dişimlen tırnağımlan geldim ulen am çocukları" mı diyor? mcsteamy'ye dönüp "bundan sonra beni kollama, diğer arkadaşlarıma ayıp oluyor sevgilim, bitanem, çiçeğim" mi diyor? hayır hayır yüzbin kere hayır amına koyim.

    intern grubun önünde, hastanenin orta yerinde mcsteamy'nin alt dudağını somuruyor manyak karı. elalemin içinde şapur şupur öpüşüyorlar. sen var ya lexie, sen benim artık şahımsın. kahpeliğin kitabını baştan aşağı yeniden yazdın amına koyim, önünde saygıyla eğiliyorum...

    --- sezon 5 bölüm 18 spoiler ---
  • 5x18 ile yine duygu yüklü sahnelere ve ilginç bir vakaya sahip dizi.

    --- spoiler ---
    izzy, hastalığını söyleyebileceği en doğru kişiye söylemiştir bence. bir anlamda ona söylemekle diğer kişilere söyleme sorumluluğundan kurtulmuştur. christina'nın ameliyata başlarken durumu anlatması bile ne kadar iyi bir doktor olacağını göstermiştir. kadın işinden başka bir şey düşünmüyor resmen.
    bence herkesin izzy'nin hastalığını öğrenmesi daha dramatik işlenebilirdi. bu haliyle gözüm dolmadı mı doldu... bailey show izledik yine. bu bölümde hoşuma giden bir kaç sahne vardır efendim;

    christina'nın solo'ya çıkacağını öğrenen mer ; sevinemeyeceğim kusura bakma, o kadar büyük bir insan değilim.
    christina ; sorun değil.
    muhtesem bir arkadaslık bunlarınki o kadar açılmışlar ki birbirlerine insani zaafları, hırsları, kıskançlıkları ortada, bu yüzden birbirilerini taşıyorlar bence.

    torres'in kendi hastasının ölümünü anlattığında derek’in sorduğu soru "bununla nasıl yaşayabiliyorsun?"

    bailey'nin george ve mer'e; internleriyle ilgilenmeleri gerektiğini söylediği sahnede "sanki ben çok meraklıydım sizin sorunlarınıza..." konuşması çok güzeldi.

    dramatik anlamda seyri güzel gidiyor dizinin. acaba 6.sezon olacak mıdır? izzy'i derek kurtarsın, derek artık dark and twisty olmasın zira meredith'e daha çok yakışıyor. 5.sezonda güzel güzel bitsin artık.
    --- spoiler ---
  • lost'un her bölümünü online yayınlarla canlı izleyebilirken, hiç bir yerde online yayınını bulamadığım, ve bu sebeple beni sinirlendiren dizi.
  • 519. bölümü ile ağlatmış, ayrıca sanki kendisine neden "grey"s anatomy denildigini de hatırlamış dizi.

    --- spoiler ---

    meredith dizi boyunca herkesi bir arada tutan kişi havasındaydı. derek'i geri döndüren, alex'in içini döktüğü, christina'nın her daim yanında olan, owen'ın yoluna çıkıp christinaya gitmesine engel olup "kendine çeki düzen vermeden arkadaşıma yaklaştırmam" mesajı vererek, bir de derek'e "git de konuş şununla" diyerek owen'ı (sonnda!) tedavi yolunda itekleyen, masada bir araya gelinince herkese "izzie nasıl" diye sorarak "yanlız bıraktık kızı tüm gün, iyi halt ettik" duygusunu bir daha yaşatan... "güçlü"ydü meredith, bunu gördük bu bölümde.

    kaç zamandır "öl de kurtulalım izzie" diye dolanan şahsıma bile "ölmesin yaa" dedirttiler... ne karakterle, ne katherine heigl'le ilgili değil ama bu durum, hep alex sevgisi ve justin chambers'ın iyi oyunundan oluyor bunlar...

    merder'in nişanlanması pek de güzel oldu. meredith'in özel çabalarıyla korkulduğu gibi "izzie" işin içine katılmadan, tamamen meredith ve derek ve ikisinin birbirleri için ne anlam ifade ettikleri üzerine oldu. olması gerektiği gibi oldu.

    christina owen'ı ilk başta kapı dışarı etmeyince, pek saçma gelmişti, kızmıştım. ama olayların gelişimi neden yaptığını anlamama ve takdir etmeme sebep oldu. sevdiği adam için orda olmak, güçlü olmak istiyordu sonuçta, çünkü "kötü" olan adamın kendisi değildi, yaşadığı deneyimler ve bunların bıraktığı yaralardı... ama christina'nın kendi başına halledebileceği bir şey değil bu, ve körü körüne kendisini tehlikeye atması ilişkileri için de, owen için de, christina için de "yarar" değil. owen'ın kendisine gelmesi gerekiyor, herkesin iyiliği için. ayrılmalarının onu yardım istemeye itmiş olması bu bakımdan yerinde olmuş. christina bile kendisine katlanamaz ve yanında olamaz hale gelmişse, ne kadar yardıma muhtaç oduğu ve büyük sorunları olduğu ortada, sonuçta...

    --- spoiler ---
  • hayatım boyunca görebileceğim en anlamlı,en orjinal evlenme tekliflerinden birine sahne olmuş dizi.

    --- spoiler ---

    derek' in ilk hazırladığı evlenme teklifi de güzeldi ama bunun yayına bile yaklaşamadı.o kadar içi dolu, o kadar anlam doluydu ki asansör kapısının açılıp, derek' in o güzel gülümsemesini görmemle birlikte yaşlar süzülmeye başladı. hazırladığı o mr resimleri, ilk ameliyatları, ilk öpüşmeleri...o anlattı ben ağladım yine eskisi gibi düşünceli, sevimli, ondan beklediğim gibi olduğu ve her eve lazım halini gördükçe.
    bütün bölüme gelirsek, gerçekten bu dizinin ne kadar farklı olduğunu, insanın içinde bi yerlere çok fena dokunduğunu, neden izlediğimi ve sevdiğimi anladığım bir bölümdü.

    --- spoiler ---
  • 5x19 ile george, alex, christina, meredith'e ağız dolusu kufur ettiğim dizidir.

    --- spoiler ---
    izzy ameliyata girene, narkozu yiyene kadar bekledim. birisi gelir diye ya da ne biliyim o ameliyat izleme yerinden kendilerini gosterirler dedim. kimse gelmedikçe kufur ettim. o kız her zaman sizin yanınızda oldu, sırf siz dayanamıyorsunuz diye tek basına bırakamazsınız diye, tabii aslında ettiğim kufurler shonda'ya idi.

    bolumun ilk 5 dk.sında nefesim tutuldu. hunt&christina sahnesinde. acayip gergin bir sahneydi.

    callie'yi takdir ettim bolum boyunca, george ile konusması, kilisede soyledikleri, aslında izzy ile en cok ilgilenen o gibiydi tabii bailey'den sonra. dizinin en muhtesem karakteri yine o oldu.

    shephard yine mcdreamy oldu, ünvanını geri kazandı. iyi düşünülmüş bir teklif sahnesiydi. sanki sona yaklasıyor gibi dizi.

    --- spoiler ---

    oyle ya da boyle grey's anatomy zaman zaman rastgele bir bolum acıp izleyebileceğim bir dizi olmaya devam ediyor. elbette bu rastgele bolumu gulmek, eglenmek için acıyorsanız 4.ve 5.sezonun bir cok bolumunden uzak durulmasında fayda var.
  • eskiden grey's anatomy bölümleri her hafta yayınlanmıyor muydu yahu? diye kendime acaba bende bir bunama mı başladı sorusu sormama sebep olan, arada bir yayınlanmaya karar verilmiş olan özellikle de 3 haftalık araları pek seven dizi.
  • 23 nisanda 5x20 ile ekranlara geri dönecek dizi.
  • ---s5 epi19 spoiler ---

    derek in teklifinin asansörde olması ayrı bir güzellik katmış sahneye..

    http://www.youtube.com/…xbbvqt9a0rs&feature=related

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    23 nisan: [520] “sweet surrender”
    30 nisan: [521] “no good at saying sorry (one more chance)”
    7 mayıs: [522] “what a difference a day makes” 100. bölüm
    14 mayıs: [523] “here’s to the future” & [524] “now or never” sezon finali

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap