• galatasaray spor kulubu genel kurulunda oy kullanma hakkina ve bu baglamda, baskan ve yonetim kurulu secme hakkina sahip olan yaklasik olarak 9000 aktif uyenin 6500-7000 kadarinin galatasaray lisesi mezunu olmasi durumu olup galatasaray spor kulubu'nun eski bir baskaninin iddiasidir, benim degildir...

    iddia linki: http://tvarsivi.com/…hp?y=451&z=2013-02-17 01:28:00

    not 1: yazar durum hakkinda olumlu ya da olumsuz bir fikir beyan etmemektedir.
    not 2: yazar, bu iddia hakkinda kimi yazarlardan boyle bir durumun soz konusu olmadigina dair bilgilendirme mesajlari almistir bu durumu belirttigi diger girilerinde ancak bu bilgilendirme mesajlari da iddiadan oteye gitmemistir.
    not 3: karakter siniri nedeniyle uzun halinin kullanilmasi gereken galatasaray kelimesi baslikta gs olarak kullanilmistir.
    not 4: olmasi gereken ancak karakter sinirlamasi nedeniyle olamayan baslik galatasaray spor kulubu uyelerinin %75'inin galatasaraya lisesi mezunu olmasi seklindedir.
  • kulübe üye olmak için galatasaray lisesi mezunlarının giriş aidatı olarak 600tl, galatasaray'da spor yapmış kişiler için 1000 küsür tl, geri kalanlar içinse 10000tl yaparsan liseli üyeler tabi ki fazla olur. bu arada en az 2 üyenin tavsiye etmesi kuralını da es geçmeyelim.

    fakat burada çok da büyük bir yanlışlık yok bence. galatasaray büyük bir çınar; onlarca derneği, vakfı var. her parayı cebine koyan kulübe hemen üye olmamalı.

    kulübe ileride üye olmak isteyen önce herhangi bir taraftar derneğine üye olabilir, orada çeşitli faaliyetler yürütüp kulüpte bir çevre edinerek kulübe üye olunabilir.

    kaldı ki zaten bu dernekler kulüple organik bağa sahip dernekler. yani bir nevi galatasaray üyesisiniz. sadece yönetime aday olup, oy veremezsiniz.

    bu sistem bence gayet makul bir sistem. ama galatasaray'ın bir adım daha atıp bir taraftar üyeliği de geliştirmesi gerekiyor, çünkü bu derneklere üye olmanın da belirli maddi külfetleri var. bir taraftar kart olabilir (gsbonus kartlar biraz daha geliştirilebilir belki), ya da ultraslan'a çeki düzen verip daha da büyümesi sağlanabilir ya da ultraslan'a alternatif kulübe bağlı resmi bir taraftar oluşumu yapılabilir.
  • herkes tarafindan bilinen bir seyin simdi sanki cok orjinal bir kesif yapilmis gibi onumuze sunulmasidir. iddia falan de degildir, durum budur. devlet sirri falan da degildir. derin derin arastirmaya da gerek yoktur. su sozlukte sporla az cok ilgilenen kime sorsaniz, ulasabileceginiz bir bilgidir.

    (bkz: neyin peşindesin)
  • galatasaray spor kulubunde soz hakki almanin genel itibariyle belirli bir zumreye ait olmak zorunlulugunun galatasaray taraftarlarinca olumlu bulundugu bir durumdur, girilen girilerden anlasildigi uzre ve galatasaray'i diger kuluplerden ayiran bir sir olarak ta gorulmekte kimileri tarafindan. galatasaray türkiye'dir taniminin bir tecellisi galiba bu! saygiliyim acikcasi bu goruslere ve birsey diyemeyecegim...

    cok meshur ve degerli bir yazar uyenizden gelsin o zaman;

    "o kongreye giden adamlar sabit fikirle oy veriyorlar. onun için ben galatasaray kongresinden istifa ettim. "bu kongrede üye olmak bana daha fazla onur kazandırmıyor" dedim. bıraktım galatasaray üyeliğimi... dünyanın en zor üye olunan kulüplerinden birisidir galatasaray. sovyet komünist partisi'ne üye olmak daha kolay galatasaray'a üye olmaktan. o üyeliği bıraktım ben. neden? "o gözü kapalı, fikri sabit oy verenlerin arasında ben olamam" dedim. bu nedenle kongreden de ümit yok. "

    gs sk üyelik türleri/koşullari/kabul işlemi: http://www.galatasaray.org/…ilgi/pages/gstuzuk2.php

    link icin kemkem'e tesekkurler...
  • ekoldür. avantajları ve dezavantajları içinde barındırır. misal kült aile şirketleri, soya dayalı kurulan imparatorluklar hep bu ari sistemi benimsemişlerdir. menfi tarafı ise bu katmanlaşma yüzünden grup dışı başarılı bireylerin sistemin karar alma ya da yönetme mekanizmasına tam dahil olamamalıdır.
  • süper olay. işte bu sayede aziz ve tüpçü gibi şahıslar galatasaray a başkan olamıyor.
  • galatasaray'ın türk futbolu şikeye batmışken en ufak bir lekesinin olmamasının ve yeraltı dünyası ile göbek bağı olan başkanlar yerine canaydın ,ünal aysal gibi isimlere sahip olmasının tek nedeni.
hesabın var mı? giriş yap