• kimilerine gore cok duygu yukludur, boyle "beni benden aliyor" tabiriyle tanimlanan bir hadise olmakla beraber bazilari icin hicbirsey ifade etmez. kimisi icin "ah gunesin dogusunu izledik muhtesemdi" anlamina gelse de mesela benim icin balik tutarken vuku bulur ve "bak gunes doguyor, 1 saat sonra balik falan kalmaz" anlamina gelir.
  • liam kardeşimin bir aralar ölmek amacıyla yapmaya kalkıştığı ve fakat sevdiceği tarafından ikna edilerek caydırıldığı edim..
  • o an içinde bulunduğunuz ruh durumunun etkisiyle sizi kimi zaman cok duygulandiran, kimi zaman umut veren, kimi zamansa hayatın tekdüzeliğini hatırlatan olay.
  • hayatinda hic izlememis birinin mutlaka yapmasi gereken, insana yasadigini hatirlatan bir durumdur.

    az once gozlerinizle secemediginiz cevrenizin yavas yavas aydinlanmasi, az once hakim olan sessizligin ortadan kalkmasi, tenha sokaklarin tekrardan kalabaliklasmasi. insan bunlari izleyince bir garip oluyor dogrusu.
  • en guzeli gemiyle okyanusun ortasinda giderken gerceklesir. tabak gibi karsinizdadir gunes.
  • benim gibi insomnia'lar icin dunyanin her gun tekrarlanmasina ragmen huzur veren, melankolik rituel'i..
  • her gün tekrarlanan bişi için bu kadar telaşa girmek vs vs
  • güneş bir dağ arkasından doğacaksa insanı çıldırtan olay, hele hele batı tarafında bir yerlerde güneşin doğuşu izlenecekse aynen şöyle bir mülakata yol açabilir.

    -doğmuyo lan bu mına kodum.
    -doğar lan bekle
    - banane lan ben yatıyom.

    romantik olan ise güneşin doğuşunu bekler.

    - doğdu mu lan?
  • mutsuz bir insanı üzebilecek bir durum. daha farklı bir bakış açısıyla üzmekten öte üzülmesi gerektiğini hissettirecek bir durum.
    güneş eğer sizin hayatınızda o an yoksa ve bir süre daha doğmayacaksa ama siz bunu takmıyor veya hayata adapte olmuş şekilde devam edip güneşin varlığını ve yokluğunu aklınıza hiç getirmiyorsanız... evet tam da bu anda güneşin doğuşuna denk gelirseniz; hayatınız alt üstü olabilir... o güneş orda karşınızda doğarken kendi güneşinizin olmaması ve kapalı hava artık sizin için bir sorundur.

    karanlık zindanınızda ve karanlık öykülerinize geri dönebilirsiniz; hiç problem değil... kafanızı önünüze çevirip yine o tamamen siyahlara bezenmiş şarkı sözleri ve hayatın anlamı olarak kulaklarınızda her daim yer eden buruk melodilerinize sığınabilirsiniz. kahvenizi daha bir koyu yapıp her türlü propagandayı kendinize yapabilirsiniz ama... amabundan sonra hayat hala bu mudur eskiden veya uzun bir süredir inandığınız gibi... o güneş siyaha olan tutkunuzu sorgulatmıştır... hele ki bir de siz karanlık koridorların sonundaki, tek penceresi önünde sallana perdesi sürekli muntazaman çekili şekilde duran, dar ve kasvetli hücrenizde gecelere aşık bir şekilde zombi türünün örneği modunda yaşıyorsanız... o perdeyi her açtığınızda veya sadece araladığınızda arkada sizin olmayan veya olamayacağına inandığınız buna karşılık sizi büyüleyen o güzelliğin karşınıza bir kez daha çıkacağını bilerek dakikaları sayacaksınız. huzursuz olup hayatınıza adapte olmayacaksınız... siz siz olamayacaksınız bir daha... o güneş orda var hep olacak... izlemeyi çok isteyeceksiniz ama güneşin doğuşu mutluysan güzel... neşeli öykülerin sevgi ptırıcığı yazarıysan güzel, beyaz öykülerin ışıldayan kahramanı isen güzel... güneşi hücrene sokamayacağını bildikten sonra sadece ve sadece acı dolu..

    şimdi suç güneşte mi, onun doğuşunu bir kez de olsa izleme gafletine düşen siz de mi...

    o güneş öyle bir doğar ki siyah öykülerin kaleme alıcısı bir daha o güneşi unutamaz. unutamadığı için de o hüzünler onu bir daha mutlu etmez. ışıksa çok uzaktır ve gözleri buna hiç alışık değildir.
  • romantizmini bir turlu anlayamadigim olaydir.

    gunumuzde gunesin dogmasini hafta ici her sabah gormek zorunda olmayan insan ya universite ogrencisidir, dersini ekebilme luksune sahiptir yada tuzu kuru, yasamak icin deli gibi calismasi gerekmeyen bir yetiskindir. bunlar disinda eger isinizden yada okulunuzdan biraz uzakta yasiyorsaniz sike sike karanlikta kalkarsiniz, kahvalti yaparken yada ne bileyim kis donemlerinde servisteyken falan dogar gunes. siz de her sabah dunyanin yeni gune uyanmasini zorunlu da olsa izlersiniz. ozellikle kisin gunesi is yerinde batirirsiniz boylelikle evden karanlikta cikip karanlikta donmek durumu mevzu bahis olur ki moral bozmakta kombolarin kombosudur benim gozumde.

    hayatin gercegi bu. oyle vay soyle super, vay boyle duygusal, oy su kadar arindirici falan degil ulan.
hesabın var mı? giriş yap