• ömer uğur'un yönettiği, barakuda film production'ın yapımcılığını yaptığı, 51. antalya altın portakal film festivali'nde yarışacak filmlerden bir tanesi.
    film, bir heykeltraşın yanında işe başlayan bir işçinin hikayesini anlatmakta. işçiyi necip memili, karısını algı eke, heykeltraşı ise devin özgür çınar oynuyor. bunun haricinde filmde fırat tanış da rol alıyor. vizyon tarihi ise henüz belli değil.

    bu arada filmin ilk açıklanan ismi kaos idi, hatta (bkz: #44596620).

    edit: filmin diğer oyuncuları tanju tuncel, uygar özçelik, hakan meriçliler, ünal yeter, ali tutal, sevilay şimşek ve barış başar. ayrıca filmin müziklerini de selim siyami sümer ve sertaç özgümüş hazırlamış.

    edit 2: 20 şubat 2015'te vizyona girecekmiş.

    edit 3: ilk başta 20 şubat'ta vizyona gireceği açıklanmıştı, hatta cinemaximum marmara park'ta afişi bile vardı. vizyona girmediğine göre ertelendi. ne zamana ertelendiğini de bir arkadaşım kayımtulara * twitter'dan sordu ancak dünden beri cevap gelmedi.

    edit 4: 1 mayıs'ta vizyona girecekmiş.
  • fragmanı yayınlanmıştır.

    https://www.youtube.com/watch?v=nqoxja0llgc
  • vizyona girmesi için istenen salon sayısında anlaşılamadığından ötürü 1 mayıs olan vizyon tarihinin yine ertelendiği film.

    ali kundilliler, güvercin uçuverdiler yeterli salon bulabilirken yazık olmuş gerçekten.

    edit: burada laf çok'ta algı eke'nin söylediğine göre filmin 70 kopya ile vizyona girmesi planlanmış, ancak bu gerçekleşmemiş. bunun üzerine filmin yapımcısı ahmet kayımtu, filmi geri çekmiş. daha uygun bir zamanda film vizyona girecekmiş. ayrıca oyuncular da bu durumu daha dün öğrenmiş.
  • 18 eylül 2015 günü vizyona gireceği açıklanmış film. ertelene ertelene bir hal olmuştu, umarım bu son olur.
  • yönetmen ve oyuncular açısından dikkatimi çekmiş bulunan film. konusu itibari ile klasik türk komedilerinden bir adım önde.
  • +bana bir çay versene ya. iç duyumsaması yoğun olsun.

    -buyır

    +demli olsun demli
  • (bkz: köylü ekrem)

    biraz saygınız olsun. umarım şu filmden elde edilen gelirin bir kısmıyla hayatından esinlendiğiniz bu adamı da görürsünüz.

    ayrıca bu kadar olumlu entrynin daha film vizyona girmeden yazılmış olması garip gelmiyor değil.
  • vizyona girmeden önce epey bir yazar tarafından övülüp, vizyona girdikten sonra hakkında hiçbir şey yazılmamasıyla beni şaşırtmış film. neyse efendim, ben dün izledim bu filmi.

    --- spoiler ---

    öncelikle filmin komedisi çok temiz bir komedi. yani recep ivedik ve türevleri gibi dakika başına küfür veya osurma-sıçma muhabbeti yok ki bu film için çok büyük bir artı. filmde biraz dizi havası var (97 dk süresi ki birçok dizinin tek bir bölümünden daha kısa) ve sonunu izleyicinin yorumuna bırakmışlar. ancak kaynananın heykeli hurdacıya satmasından sonra olaylar çok çabuk gelişiyor ve sanki yangından mal kaçırırmışcasına bir aceleyle konular işleniyor, bu da bence filmin eksi yönü.

    necip memili tartışmasız bir şekilde filmin yıldızı. öyle ki diğer oyuncular yanında yan rol gibi kalıyor. necip memili buradaki rolüyle ödül alsa hakkıdır.

    algı eke, geçen seneki altın portakal'da en iyi kadın oyuncu ödülüne bu filmdeki rolüyle aday olmuş ancak kazanamamıştı. o dönem bu durum birçok film eleştirmeni tarafından şaşkınlıkla karşılansa da, ben de açıkçası filmdeki performansını altın portakal kazandıracak kadar güçlü bulmadım. sanat fuarı sonrası sarhoş olduğu sahnede çok iyiydi ama yine de.

    devin özgür çınar özellikle ikinci yarıda filme çok ağırlığını koyamamış ama yine de iyiydi. fırat tanış, ünal yeter ve tanju tuncel de iyi iş çıkarmışlar. özellikle tanju tuncel'in oynadığı kaynana epey yardı. *

    filmdeki en komik sahneler kuşkusuz yaşar (necip memili) ile vicdan'ın (algı eke) sanat fuarından sarhoş olarak döndükleri sahne ve fırat tanış'ın galeri sahibi kadına ezbere kübizm ve sürrealizm tanımları yaptığı sahnelerdi.

    bu arada kaynananın heykeli sattığı hurdacıları filmin yönetmeni ömer uğur ve yapımcısı ahmet kayımtu canlandırıyorlardı, bu da filmle ilgili bir başka ayrıntı.

    filmde ortalama, hatta ortalama altı türk insanının sanata bakışı ve sanatın sadece "üst kesime" mal edilmesi güzel işlenmiş, hatta bu konuyu epey gerçekçi işledikleri bile söylenebilir ama iki kesimle de dalgasını geçiyor tabii.

    --- spoiler ---

    sonuç olarak eğlenceli bir film, fazla beklentiye girmemek lazım tabii ama en azından temiz bir türk komedisi izlemek isteyenlere öneririm.
  • "piyasadan büyük alacağımız var" saçmalığı üstüne bu iyi geldi. eli yüzü düzgün sempatik bir film olmuş. "sanat nedir ne değildir" sorularını da düşündürüyor izlerken. oyuncuların hepsi de güzelce oynamışlar. yapan var yapamayan var işte.

    ayrıca algı eke ne tatlıymış öyle. özellikle onun rolünü gözümü kaçırmadan izledim. bir tane "olmamış" bir anı yoktu hatunun.
  • ya süper bir film olmuş. bence izlenmesi gereken filimlerin başında kendine kolaylıkla yer bulur.

    öncelikle seneryo bence muhteşem,
    ve buna harika oyunculuklarıyla filmde yer alan karakterler eklenince fazla söze yer kalmamış.

    evet uzun zamandır böylesi güzel bir senaryo görmemiştim.
    sanatçı ve sanata (benim gibi halk (cahil:) kesiminin) bakış açısı,
    ve sanat gören masum köylünün değişimi harika bir şekilde perdeye dökülmüş olan bir film.
hesabın var mı? giriş yap