• yalnızca kur'an'a inanan geri kalanlara inanmayan inançlı kişi. peygamberlere inanmama gibi bir durumu olmaz, yalnızca hadislerin bir dinin temelinde ihtiyaç olmadığını düşünüyor olabilir. hem de hadislerin doğru korunup korunmadığı için bir çok yanlış iletilmiş sözlere de inanmamış olur.
  • (bkz: yaran yanlış okumalar) hadiseye inanmayan müslüman.
  • bir kadının eşinin çok sevdiği adama memesini emdirmesinin hz. muhammed tavsiyesi olduğuna da inanmaz bu.

    (bkz: kocasının çok sevdiği adama memesini emdiren kadın)

    (bkz: hadis dini)
  • 1. çelişik hadis: “kim size peygamberimiz’in ayakta küçük tuvaletini yaptığını söylerse inanmayın.”
    süneni nesei 1-2/25
    2. çelişik hadis: “peygamberimiz bir kavmin süprüntüsüne varıp ayakta küçük tuvaletini yaptı."
    buhari 1/167

    1. çelişik hadis: “peygamber ayakta su içilmesini yasakladı.”
    ebu davud 4/no:3717
    2. çelişik hadis: “peygamber’i sizin benim gibi ayakta su içerken gördüm.”
    ebu davud 4/no:3718

    1. çelişik hadis: “peygamber meymune ile evlendiği zaman her ikisi de ihramlıydı.”
    süneni nesei, 5-6/179
    2. çelişik hadis: “ihramlı olan bir kişi (hacda olan) ne evlenebilir, ne kız isteyebilir, ne de başkasının nikahını kıyabilir.”
    nesei 5,6/249

    1. çelişik hadis: “peygamberimiz; ‘deri işlendi mi temiz olur’ dedi. sonra ölü bir koyuna rast geldi ve ‘onun derisinden faydalansanıza’ dedi.”
    buhari 72/30
    2. çelişik hadis: “peygamberimiz ‘ölü hayvanın ne derisinden ne de sinirinden faydalanınız.’ dedi.”
    hanbel 4/310,311

    gibi çok daha uzun bir listeyle haklılığını destekleyeceğimiz müslümandır. zira o en yüce ve açık olanı, doğrudan emredileni takip etmekte faide görmektedir.

    http://www.kurandakidin.com/…dis-hadis-celiskileri/
  • gerçek müslüman'dır.

    kuran, onlarca ayette her şeyi ayrıntılı olarak açıkladığını söyler.

    "gerçek şu: bu kur'an sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcıdır. bundan sorumlu tutulacaksınız." -zühruf 44-

    "artık bundan sonra hangi hadise iman edecekler?" -mürselat 50-

    kuran bunu söyler; fakat hadisçiler, mezhepçiler, gelenekçiler inatlarında devam eder ve kuran'ın yanında yüzlerce hadis kitabını daha dinin kaynağı yapmaya kalkışırlar:

    hadis - kuran çelişkileri:

    http://www.kurandakidin.com/…dis-kuran-celiskileri/

    hadis - hadis çelişkileri:

    http://www.kurandakidin.com/…dis-hadis-celiskileri/

    hadis - mantık çelişkileri:

    http://www.kurandakidin.com/…is-mantik-celiskileri/

    hadislerin dine ilaveleri:

    http://www.kurandakidin.com/…slerin-dine-ilaveleri/

    peygamberimiz’in yazilmasini yasakladiği hadisler nasil kitaplara dönüştü?

    http://www.kurandakidin.com/…unnetin-incelenmesi-2/

    peygamberimiz hadis yazimini yasaklamişti:

    http://www.kurandakidin.com/…-hadisleri-yargilarsa/

    dört halife tek bir hadis yazdirmadi:

    http://www.kurandakidin.com/…hadislere-karsi-tavri/

    dine sokulan ilavelerin, hadislerin uydurulma sebepleri:

    http://www.kurandakidin.com/…n-uydurulma-sebepleri/

    bazi önemli hadis uyduruculari:

    http://www.kurandakidin.com/…li-hadis-uyduruculari/
  • sadece kuran'a uyan hakiki müslümanlardır. hadisçileri kızdırmalarıyla ünlüdürler. hadisçiler gibi boş değillerdir. hadisçilere on tane link atarsın, hiçbiri hakkında ağızlarını bıçak açmaz, bir de üstüne utanmadan "namazı nasıl kılıcaz o zaman?" diye sorarlar.

    biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, müslümanlara bir müjde olarak indirdik. 16-nahl suresi 89

    hüküm yalnız allah’ındır. o kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. dosdoğru olan din işte budur. ama insanların çoğu bilmiyorlar. 12- yusuf suresi 40

    kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz. rabbinin kitabından sana vahyedileni oku. o’nun kelimelerini değiştirecek hiçbir kudret yoktur. 18-kehf suresi 26,27

    allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken allah’ın dışında bir hakem mi arayayım? 6-enam suresi 114

    gibi ayetler yazarsın, görmezden gelirler. allah her şeyi açıkladım diyor, bu hadisçi takımı da hala namazı nasıl kılıcaz diye soruyor. link atarsın tenezzül edip bakmazlar. baksalar da, bakıp çıkmaları iki dakikalarını alır. "allah her şeyi açıklamışsa, o halde namaz da kuran'da detaylı olarak vardır." çıkarımını dahi yapamaz bu hadisçiler. siz siz olun, müslüman olacaksanız hadislere inanmayan müslüman olun. kuran müslümanı olun.
  • inanmama hakkını kullanıyordur. doğru olanı yapıyordur. çünkü hiçbir müslümanın peygamber adına 100 yıl sonra yazılmış tarih kitaplarına inanma zorunluluğu yoktur.

    peygambere itaat, tarih kitaplarına değildir. olmayacaktır da. kuran ve dini tarih kitaplarını bir tutanlar en basit tabirle müşriktirler.
  • zaten yüzyılar önce dağılmış sözde islam ümmetinin hadis, kıyas ve icma gibi kısa yoldan dini hüküm verme metodlarının terkedilmesiyle yok olacağını söylemek gerçeği görememektir. zira islamı yıkan bu metodların terkedilmesi değil, bizzat bu metodların kendileridir.

    ümmet, saçma sapan hadislerle, bir yığın birbirinden gereksiz sorulara cevap arama çabalarıyla, saçma sapan bir yığın felsefi tartışmaya girerek, peygamberin sakalından cübbesine, sevişmesinden ağlamasına her şeyini dinleştirme çabalarıyla ve önüne geleni haram kılarak islamı mahvetmiş, kuran'ı da anlaşılmaz, ulaşılmaz olarak görüp terketmiştir.
  • islam tarihi boyunca, hadis-icma-kıyas üzerlerine en ufak toz konduranın emeviler, abbasiler ve hatta osmanlı tarafından katledilmesine, soykırım uygulanmasına rağmen, bugün de karşı çıkabilen müslüman bireylerdir bunlar. allah'ın selamı üzerlerilerine olsun. yüzbinlerce insanı sırf bu yüzden katlettiler, sadece kuran diyenlere onlarca kez soykırım uyguladılar ama yeniden doğduk, yeniden doğacağız.

    gelecek bizimdir.
  • dahil olduğum gruptur sanırım.

    burada "hadislere inanmamak"tan kasıt, "hadis diye bir şey yoktur, peygamber dinle ilgili laf etmemiştir" anlamında değil elbette. kuran ortada dururken, herhangi bir hadise başvurmanın gerekli olmadığı, kuran'ın kendi başına yeterli olduğu fikrinde olmak anlamında.

    şu "din dışından gelen" meşhur sorgulamaya gelelim: kuran'da namazın nasıl kılındığı yazmıyormuş, o zaman neye dayanarak kılınırmış namaz.

    bunun hadislerle bir ilgisi yok ki. buradaki konu, sünnet.

    peygamber nasıl kılıyorduysa öyle kılarsan, peygamberin yaşam tarzına (sünnetine) uygun davranmış olursun. kendi algıladığın alternatif bir biçimde "salat"a durursan (ki kuran'daki sözcük bu) ve kendi içinden gelen şekilde günde beş vakit allah'a inancını fiziksel bir ibadete çevirirsen, yani peygamberin nasıl kıldığından emin değilsen veya bu kılma tarzını tercih etmiyorsan, bu da inancın gereği tamamdır, problem yoktur.

    yani kuran'da namazın nasıl kılınacağının yazmaması namaz kılmana engel değil.

    öyle olduğunu düşünüyorsan bile, yanlış ifade ediyorsun: sünnete inanmamak gibi bir laf üzerinden yürümelisin. buradaki konu hadislere inanmamak değil.

    bir de mantıken, zaten hadis olayını abartmak dinin kendisine ters: kaynağı ve tam metni tartışmalı bir takım insan kelamı ifadeleri de kuran'ın kendisi kadar ciddiye alacak olsan, kuran'ın değişmemiş biçimde aktarılıyor olmasının anlamı ne ki?
hesabın var mı? giriş yap