• çeşitli dergilerde ve sanatlog'da sinema yazıları yazan bir yazar.

    film eleştirilerine şu linkten ulaşılabilir.
  • the godfather efsanesine katkıda bulunduğu için coppola şaraplarıyla ödüllendirilmesi gereken yazar. kitabını dört gözle bekliyoruz. yalnız hatalar filan çok olursa eleştiririm ona göre.
  • "aşktan da üstün: hitchcock sinemasında kişisel bir gezinti" adlı sinema kitabı doruk yayınları tarafından yayınlanacak olan yazar. kendisini tanıyan, seven biri olarak the godfather mitosu'ndan sonra yine iyi bir iş çıkaracağından eminim.
  • sözlükte bir süredir yazmasa da sanatlog.com'daki yazılarını takip ediyorum. özellikle seri yazıları göz hapsimde. double indemnity ve lynch analizleri çok iyi.

    ayrıca aşktan da üstün: hitchcock sinemasında kişisel bir gezinti isimli yeni sinema kitabı geçenlerde yayınlanmış. okunacaklar listesine eklendi.
  • kendisini tanımıyorum bilmiyorum sadece kendisine bir soru sordum ve o da cevap verdi. yalnız doğruyu söylemek gerekirse çok insani cevap verdi, ne bileyim ben bir güzellik sezdim. yazılarını falan bundan sonra takip edeceğim, belki o zaman yine yazarım.

    kendisinin şöyle bir en muhteşemli gibi 100 film listesi varmış siz halkımızın gözüne sokuyorum buyrun:

    sinema tarihinin en iyi 100 filmi
  • sağlam sinema yazılarını sine k dergi'den de takip edebileceğimiz sinefil yazar.
  • bir röportajından kısa alıntı (düşüncelerime tercüman olduğu için ilgilisi de okusun diye paylaşıyorum):

    - son zamanlarda çok sayıda kitap basılıyor fakat okuma oranımız maalesef ki çok düşük. bu konuda neler söylersiniz?

    - yayımlanan kitapların hepsine ulaşmak ve takip etmek, her şeyden haberdar olmak mümkün değil. okurlar ve eleştirmenler şaşkınlık içinde. ayda belki 200 civarında yeni kitap çıkıyor ama tüketilen yazarlar ise genelde aynı. edebiyat sabahattin ali ya da stefan zweig’dan ibaret değildir. sinema da çok tüketilen bir sanat ama sinema kitapları nedense az satıyor. bu hep böyleydi. bu yüzden şaşırtıcı değil belki ama ülke olarak popüler olanla ilişkimiz daha kuvvetli ve modaya olan düşkünlüğümüz baskın geliyor. bir uygarlık her dönemde layık olduğu edebiyatı ve sinema anlayışını yaratmış ve benimsemiştir.

    (...)

    "...okurlardan bir ricam var: sabahattin ali’ye, zülfü livaneli’ye gösterdikleri ilginin onda birini sinema kitaplarına da göstersinler lütfen. böylelikle daha çok sinema kitabı basılacak ve genç yazarlar da ortaya çıkabilecektir."

    röportajın tamamı için
  • nitelikli kitap ve film değerlendirmelerini instagram hesabından takip ettiğim yazar.
  • şimdilerde "aşktan da üstün: hitchcock sinemasında bir gezinti" adlı kitabını okuyorum. derinlemesine tahliller içeren, kendisine acıktıran bir kitap. birçok film sahnesi arasında mekik dokunarak "hitchcock dünyası" na ışık tutulmaya çalışılmış.

    ilgili yönetmen ve filmleriyle ilgilenenlere naçizane tavsiye ederim.

    kendisi de çok nazik, birikimli bir insan. çalışmalarında başarılar diliyorum.
hesabın var mı? giriş yap