• trakya şivesiyle okunur.
  • happy hour, insanların ucuza içki içince mutlu olacakları varsayımına dayanan bir otel /bar/restoran uygulaması. saat 19:00-20:00 arasında happy hour, iki içki bir içki fiyatına ...

    onun yerine bar tek içki eskisinin yarı fiyatına dese de aynı şey değil mi? değil. çünkü öyle derse, tek içkiyi içersin yarı fiyatına sktir olup gidersin. adamın cirosu yarıya düşer. olayı bir örnekle anlatalım: diyelim tek içkinin maliyeti 10 tl, satış fiyatı da 50 tl. bu durumda normalde bir içki sattığında barın elde edeceği ciro 50 tl. karı 40 tl oluyor.

    tek içki yarı fiyatına deyince, maliyet: 10 tl, satış fiyatı: 25 tl. ciro : 25 tl, karı: 15 tl. bu durumda ciro yarı yarıya azaldı, barın karı da 40 tl'dan 15 tl'ya geriledi.

    halbuki iki içki bir içki fiyatına dedğimizde. toplam maliyet: 10 tlx 2 içki =20 tl. satış fiyatı: 50 tl. ciro : 50 tl, kar: 30 tl. barın karı sadece 10 tl azalıyor bu durumda. ayrıca, içkiyi içen kişi keriz gibi iki tane içiyor. yani normalde bir içkiyle kendini bozmayacak delikanlı alkol seviyesinin artması nedeniyle doğru düzgün karar veremiyor. battı balık yan gider deyip iki içkinin devamını da getiriyor. saatin de hesabı yapılmadığından happy hour'un dışına çıkan saatlerde, kantarın topuzu kaçıyor. içki maliyeti satış fiyatına göre nispeten oldukça düşük olduğundan bu uygulama sayesinde barlar cirolarından ve karlarından fazla fedakarlık etmeden ölü saatleri değerlendirmiş oluyorlar. biz de kerizov gibi ucuza içki tükettik diye seviniyoruz. oysa içki dinimizde de yasak. dinimizde happy hour diye bir uygulama yok, varsa da ben duymadım. dinimiz derken lafın gelişi, herkesin dini kendine...niye birden coştuysam. bir din ekmek şarap ayini yapıyor diğeri şarabı komple yasaklıyor. iki din birbirini semavi din olarak kabul ediyor. biz de ne bok yiyeceğimizi şaşırdık valla...

    haftaya bir başka cinlikte görüşmek üzere hoşçakalın.
  • aksamustu is cikisi bir barda ya da evde, makul miktarda alkol alma hadisesi.
  • bazi isyerlerinde, degismekle beraber genelde cuma gunleri belirli bir saatte calisanlara kokteyl verilen zaman dilimi.
  • müslümanlar da bunu çoğu yerde olduğu gibi cuma günü yapar, hep birlikte cuma namazını kılıp, bi sinerji oluştururlar.

    bunların arasında free friday'ciler de vardır ki, onlar cuma namazının 2 rekât farzını kılıp anında tüyerler.
  • aslen is sonrası sosyalize olma, hafta ici is sıkıntısını biraz da olsa hafifletebilme cabasidir.
  • ilk gordugumde, iceride cilgincasina eglenen insan toplulugunun bulundugunu du$undugum bar kapisi ibaresi.
  • kurum calisanlarinin sosyallesme adina gerceklestirdikleri, kisi basina bir kac milyon toplanarak su boregi, pasta tarzi seylerin alinip, evden pogaca, kisir, borek getirilen; ozellikle kamu kuruluslarinda sadece fanta ve kola ile yetinilen; sunum yapilip surekli is konusulmasiyla amacindan sapip, klasik bir genel degerlendirme toplantisinin otesine gecemeyen isyeri aktivitesi.
  • kapitalist sistemlerde çalışanı nasıl daha fazla sömürürüz düşüncesiyle ortaya çıkartılmış aktivite. burada amaç çalışanın motivasyonunu, keyfini arttırmak, stresini azaltmak gibi masumca hatta iyilik dolu gözükse de işin arkaplanına bakıldığında asıl amacın çalışandan daha yüksek verim almak, yapılan iş miktarını arttırmak, amiyane tabirle daha çok süt sağmak olduğu görülmektedir. sisteme küçük bir açıdan değil geneline bakıp inceleyin ve farkındalığınızı arttırın.
hesabın var mı? giriş yap