• arka kapaktaki david eagleman (incognito) notu sayesinde edindim. sesli kitabı henüz çıkmamış, bu demek oluyor ki önümüzdeki beş sene okurum. bay eagleman, yazarın bilgisayar algoritmalarını herkesin anlayabileceği şekilde yazdığını buyurmuş ve sanırım kitabın sonundaki 80 küsur sayfalık açıklamalar bunun için.
  • totoloji yapmak adına göz gezdirilebilecek akışkan bir kitaptır. `kabarcık sıralama nedir sayın çevirmen:)`*
  • kodlamayı öğretelim diyoruz. kodlamadan önce aslında anlatılması gereken "algoritmalar" yani programlanın yol haritası.
    gündelik bir örnek verelim daha açıklayıcı olsun. hedef: "üniversite sınavını kazanmak".. ne yapmalı? "ders çalışmalı".. a- başla b- sabah kalk c- elini yüzünü yıka d- okula git e- okuldan gel f- yemek ye g- ders çalış h- yat i- bitir.. alın size algoritma..
    algoritmalar neden önemli? çünkü baktığınız zaman bu kavramın gerçek hayatta karşılığı var. "hayatımızdaki algoritmalar" isimli kitapta okuyucuya şu bilgiler verilir:
    "evlenmenin doğası, insanların temel ve kaçınılmaz bir problemle yüzleşmesini gerektirir. doğru eşi bulmak için ne kadar kişiyle tanışmalısınız? ve bunu sağlayacak olan veriyi elde etmenin maliyeti nedir?
    yani bahsettiğim şey bir nevi, "hesaplama modelleri- insan beyni" birleşimi ortaya çıkarmaya benziyor.
    aslında bu durum şu anda siz farkında olmadan hayatınızın içinde var; biraz alışveriş yapmaya karar verdiğinizde öğrenen algoritmalar yardımı ile düzenlenen reyonlarda dolaşırsınız farkında olmadan. kredi kartınızı kullandınız diyelim, işte o kartta yine bir algoritma aracılığı ile sizin uygun potansiyel müşteri olduğunuza karar verilerek adınıza düzenlenmiştir.
  • çevirisi başarılı olmayan kitaptır. imkanı olanlar orjinalinden tekrar okusundur.
hesabın var mı? giriş yap