• muhalefet uğruna hdp'ye oy veren cahillerin acilen aklına kazıması gereken gerçek.

    ısrarla uyarılmanıza rağmen, "rte'yi başkan yaptırmayacağız, ampulü söndüreceğiz, yaşasın devrim" gibi basit söylemlere kandınız ve bir terör örgütüne seçimlerde oy verdiniz. peki ne oldu? daha iki ay olmadan ellerine silahlarını aldılar ve güvenlik güçlerimize saldırıyorlar.

    ak parti hükümeti gerek sosyal, gerekse ekonomik olarak doğu ve güneydoğu illerine tarihi yatırımlar yapmış ancak bölge halkı bu fırsatları değerlendirememiştir; o bölgede barış ve huzur için çırpınan bir hükümeti eleştirmek tek kelimeyle haysiyetsizliktir.

    hala bunun suçlusu olarak hükümeti görüyorsanız diyecek bir şeyim yok ama biraz vicdanınız varsa bu teröristlere daha fazla destek olmayın.

    bu arada sakın ama sakın "ama oslo'da şu oldu, imralı'ya bu gitti" demeyin kalbinizi kırarım; kan akmaması için müzakereler yapmak farklı, kan akıtmaktan vazgeçmeyenlere destek olmak farklıdır.

    aksini iddia eden varsa, yazacaklarını merakla bekliyorum.
  • akp hükumeti sütten çıkma ak kaşık değildir. hele rte kesinlikle temiz bir siyasetçi falan asla değildir. kesinlikle ne ona ne de partisine oy vermedim, vermeyeceğim. ancak kürt sorunu konusunda dönemine göre en cesur adımları atan, en barışçı siyaseti yürüten de rte ve akp olmuştu. onlardan önce kürt demek bile sıkıntılıydı. böyle bir atmosferde kalkıp kürt sorunu var ve çözeceğiz dediler. ohal'i kaldırdılar. milliyetçi anadolu oylarını kaybetme pahasına kürtçe'yi serbest bırakıp, kürtçe devlet televizyonu kurdular. kürt açılımı, demokratik açılım vs adına ne derseniz deyin açılımlar yaptılar. imralı'yı ziyarete açarak öcalan'ın sürece dahil olmasını sağladılar. devletin resmen pkk ile masaya oturmasını sağladılar. bunları yaparken de defalarca kez hainlikle, ülkeyi satmakla, teröre boyun eğmekle suçlandılar ama geri adım atmadılar. bu şartlar altında sağlıklı düşünen bir beyin, hdp eğer pkk'nın bir uzantısı değil ve gerçekten barışçıl bir çözüm süreci isteyen siyasi bir parti ise rte'yi ve akp'yi en yakın müttefik olarak görürdü diye düşünürdü. ama sonra ne oldu peki? hdp tarafından 1 numaralı düşman ilan edildiler. çünkü pkk gibi silahlı bir terör örgütünün varlık sebeplerini ortadan kaldırmışlardı. ama işte bizim hafızamız 6 ay ile sınırlı. bir de gezi'den sonra rte'ye öyle bir nefret duyulmaya başlandı ki gözler kör oldu. ona duyulan nefreti kullanarak saftirik barış sevdalılarının oyınu aldılar. elbette hepimiz barış olsun, kan akmasın istiyoruz. peki ama bir bir atılan bu adımlara rağmen bir türlü silah bırakmayan bir örgüt orada öyle tehdit olarak otururken bu nasıl olacak? barışın önündeki asıl engel bu silahlı tehdit değil mi? şimdi herkes elini vicdanına koyup bir düşünsün, bugün gelinen noktada asıl kim üzerine düşeni yapmadı? hiçbir şey vermeden sürekli alarak, her fırsatta silah tehdidi savurarak nasıl barışçı olunuyor? rte düşmanlığını hesaba katmadan bunu bir düşünmekte fayda var. ve eğer bu erdoğan, bu akp ile kürt sorununu çözemiyorsa, kürt siyasi hareketi bu sorunu kiminle çözebilecek? ya da gerçekten çözmek gibi bir derdi var mı?
  • daha temel politik kavramlardan bihaber insanlarca yapılan tespit. hadi legal kanadı desen -ki öyle de değil o ilişkinin olduğu partiler vardır ama burada yok- bi derece de siyasi kanadı diyince komik oluyor.
    edit: hdp pkk'nin legal kanadı değildir demek hdp ile pkk arasında hiçbir bağ yoktur demek değildir. zaten aynı ideolojik formasyona gelen ve hedefleri -büyük oranda- ortak olan iki örgüttür, farklı olan yöntemleridir. ancak aralarında organik bağ yoktur.
  • bir atasözü ile açıklanabilir (bkz: doğru söze ne hacet)
  • bugün ankara'da düzenlenen kahpe saldırı sonrası tekrar hatırlanması ve asla unutulmaması gereken bilgi; inanmayanların aklını seveyim.
  • daha önce defalarca olduğu gibi bugün yine ortaya çıkan hakikat.

    (bkz: 2 mart 2016 sur'a yürüyüş çağrısı)
  • unutmadık sırtını ypg ye dayayanları..
    unutmadık aponun heykelini dikecek olanları..
    unutmadık gazi meclisin koridorlarında pkk marşı söyleyen vekilleri...
    türk milleti zekidir... sesini çıkarmaz, yemiş gibi yapar ama yemez... fırsatını bulunca cevabını verir...
  • aksini iddia eden puşttur.
hesabın var mı? giriş yap