• iki aylık öykü dergisi. her sayısında farklı incelemeleri bulmak olası. genelde çok güzel öykülere rastlamak mümkün olmakla beraber bazen de eşe dosta kıyak olsun anlayışıyla yayın yaptığını düşündüğüm başkent menşeli süreli yayın. ikame edilebilirliği oldukça düşük. komada olan türk öykücülüğüne acil kan aranıyor. yetişin...
  • ilk 25 sayısını sıkı bir şekilde takip ettiğim 44. sayısını çıkaran dergi.
    ilk sayılarının dosya konuları okuyanları öykü üzerine uzun laflar ettirecek kadar bilgilendirirdi.
    sonradan özellikle iran, filistin, suriye öyküsü gibi dosya konularıyla birazcık sıkılmıştır.
    öykünün teorik yerlerinin bitmediğinin kanısındaydık.
    ara ara fantastik öykü gibi dosya konuları da yapıyorlar. güzel oluyor.
    yazılan öykülere gelince, hala kendi öykücüsünü yetiştirmekten yoksun diyebiliriz.
    öyküler birbirine fena benziyor.
    biraz daha çılgınca, avangarte öyküler yayınlamalılar.
    bu kadar.
  • 70.sayısında "hikaye mi öykü mü" adlı bir dosya konusu içermekte olan iki aylık öykü dergisi. rasim özdenören, necati mert, murat yalçın gibi isimler bu konuyla ilgili yazılar kaleme almıştır. anıt öyküler bölümünde handan acar yıldız tarafından zweig'ın sahaf mendel adlı eseri incelenmiştir.
    çeviri öyküler bölümünde baha tahir, mustafa mestur ve süleyman el-ma'meri'ye yer verilirken, mektup türünde eser kısmında katherine mansfield'in doroth brett'e mektubunu görmekteyiz.
  • ağustos eylül sayısının önsözünde 15 temmuz olayının fransız devriminden daha ihtişamlı olduğu iddia edilen öykü dergisi.
  • bu ay 90. sayı ile takip etmeye başladığım güzel dergidir. içerisinde beni çok etkileyen büyük zevkle okuduğum öyküler var.
    abdullah harmancı'nın güvercin kanadı
    emin gürdamur'un burhan
    müzeyyen çelik'in üzgünlük
    adlı öykülerini çok beğendim.
  • ara ara alıp bir türlü okuyamadığım dergi. bunu okuyacağıma kitap okurum goodreadse eklerim diye düşünüyorum. yeteri kadar kitap okuduğuma emin olduğum zaman seni okuyacağım hece öykü.
  • bu derginin en güzel taraflarından biri öykü dünyası hakkında genel bir çerçeve sunarak yönlendirme yapıyor olması. bunun için dergi içerisinde bir bölüm ayırarak yeni ya da dikkat çeken yazarları, kitapları diğer dergileri hatta diğer dergilerdeki ilgili yazıları farketmemizi sağlıyorlar. bu sayede aşağı yukarı hangi öykü dergilerini takip etmek gerekir adını duymadığımız keşfedilmeyi bekleyen yazarlar kimler önümüze sermiş oluyorlar.
  • raşel adlı öykümle bu ay yayımlanan 112. sayısında yer aldığım, yıllardır belirli bir seviyede yayın hayatını sürdüren güzide öykü dergisi.
  • ara sıra alıp okuduğum dergi. içinde güzel hikayeler oluyor.
hesabın var mı? giriş yap