• dün başıma gelen mide bulandırıcı olay.
    kullananlar bilir alışveriş yaptıktan sonra hızlı ve kolay alışveriş kaydı yapmak ister misiniz diye sorar ve onaylarsanız kredi kartı bilgilerinizi saklar bu site. ben de sanal kredi kartı kullandığım için bi mahsur görmedim ve kayıt oluşturdum. daha sonra telefona sms ile aktivasyon kodu geldi ve kayıt tamamlandı. buraya kadar sorun yok . bu kayıt ile defalarca alışveriş yaptım. ancak dün telefonuma üç kez yeni aktivasyon kodu geldi. kıllanıp uygulamayı açtığımda iki tane sipariş verildiğini gördüm . biri 710 biri 579 tl. mardin-derikte bir sürücü kursu adres gösterilmiş. telefon numarası yazılmış. imgur 1 imgur 2 imgur 3 mail adresim de gitmiş yerine adamın kendi maili gelmiş.
    bankayı aradım ve bu alışveriş girişimini doğruladılar. ancak sanal kartın limiti 0 olduğu için alışveriş tamamlanmamış. kredi kartlarımı iptal edip değiştirdikten sonra hepsiburadayı aradım. onlar da alışveriş girişimini onayladı ancak hacklenmeden haberleri yok. hatta hesabıma giremiyorum hacklenmiş dediğimde yeni şifre gönderiyorum mailinize diyerek hackerın mail adresini okudu bana. sonra kendi mail adresimi söyledim ama hala yeni şifre gelmedi.büyük ihtimal hesabım komple silinmiş.bu sabah tekrar aradım ve mail gelmedi tekrar gönderin dedim ama yine gelmedi. bu konuyla ilgili adli bir girişiminiz olacak mı diye sorduğumda ben kayıt oluşturdum merkez ilgilenir dedi müşteri temsilcisi. net bir cevap vermedi.
    bu hırsızlık girişimi çok önemli değil sonuçta başarısız oldu ancak hesabımda kayıtlı sevdiklerimin adresleri telefon numaraları adamın eline geçti.
    polise haber vermekte kararsızım sonuçta bu ülkede hırsızlık suç sayılmıyor. hırsızlık girişimini ise sallayacaklarını pek sanmıyorum.
    bilgilerimi güvenli bir şekilde saklayamayan hepsiburada.com'a karşı yapılacak hukuki girişimler hakkında da hukukçu arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    sizlere tavsiyem bu siteden alışveriş yaparken dikkatli olun. mutlaka sanal kart kullanın ve asla ve asla kredi kartı bilgilerinizle kayıt oluşturmayın.
    edit:android uygulamasını kontrol ettiğimde başka birinin finansbank kredi kartıyla alışveriş yaptıklarını gördüm. hatta biraz önce şiparişiniz kargolandı diye mesaj geldi. bu hepsiburadanın ihmalkarlığından başka bişey değil.
    bazı arkadaşlar benim güvenlik sorunumdan dolayı olduğunu söylemiş. haklılık payları olabilir. ama mail ve şifre değişikliğinde sms ile doğrulama zor bi olay değil. hepsiburadayı da aklamak doğru değil.

    ankara emniyet müdürlüğü bilişim suçları birimiyle irtibata geçtim ve cumhuriyet başsavcılığına dilekçe verdim. artık söz dövlette
  • işin en üzücü hatta daha doğru bir kelime kullanacak olursak 'dramatik' tarafı ise sonuç çıkmayacağından emin olunduğundan adli bir girişimde bile bulunmamaktır. bir ülkenin gelişmişliğini, medeniyetini gösteren önemli unsurlardan birisi de adalettir. bu adamlar belki bulunamayacak fakat sözlük sayesinde ne kadar çok kişi bilgilenirse o kadar faydalı olacaktır.
  • bakalım hepsiburada nasıl açıklama yapacak dediğim gelişim. endişeyle bekliyoruz.
  • an itibariyle başıma gelen olay. isparta adresine sipariş verilmiş, cep no kaydı değişmiş. hepsiburada müşteri hizmetleri ile görüşene kadar bekleyeceğim. alışveriş yapılan kartin son 4 hanesi bana ait bir kart değil. çok acayip. gelde şimdi sabaha kadar uyu.
  • yıllardır bu işlerin içinde olan biri olarak az önce başıma geldi. manisa soma'lı bir piç kendi adresini ve para iadesi için papara kartını hesabıma girip kaydetmiş... tam da kombi satın alacaktım... allah'tan kurumsal fatura talep edecektim ki bir de baktım başkasının hesap bilgileri!

    o kadar kurnazca bir tezgah kurmuşlar ki, şifrenizi değiştirmiyorlar. bir şey satın aldığınızda siparişiniz bu heriflere gidiyor, şayet para iadesi söz konusu olursa diye varsayılan kart olarak kendi papara kartlarını eklemişler...

    tüm bunlara rağmen hepsiburada'dan bir tane bile bildirim gelmedi... sinirden elim ayağım titriyor şu an...

    şifrelerinizi değiştirin! mümkünse iki adımlı doğrulamayı aktif hale getirin...
  • varlıklı hepsiburada kullanıcılarını avlayan bir çete olabilir.

    tanım: savcılığa giderek çözülebilecek sorun.
  • hepsiburada, trendyol yıllardır kullandığımız alışveriş yaptığımız yerler ama yine de böyle sitelere kartınızı kaydetmeyin hiçbir zaman. kart kaydetmezseniz bişey olacağını düşünmüyorum.
  • sanal kartla alışveriş yaparım yıllardır
    fakat para iadesinde falan hiç aklımın ucundan geçmedi
    paylaşım için teşekkürler
    geçmiş olsun
  • yine trello falan bir sürü uygulama ve site patlamış. google uyarı gönderdi. bütün şifreler ifşa olmuş. aylık bütün şifreleri sil baştan değiştirmekten yoruldum. çift adımlı doğrulama açık olmasa 30 kere patlatmışlardı. (2. katta)
  • başlığı okuyup hesabımı kontrol edeyim diye uygulamayı açayım dedim. silmişim. tarayıcıdan girdim. şifreyi kabul etmedi. şifre yenilemek istedim. doğrulama kodu yolladı. kodu gireyim dedim. girdiğim kodun sıralamasını karıştırdı. uygulamayı neden sildiğimi yeniden hatırladım.

    sizin yapacağınız işi silksinler...
hesabın var mı? giriş yap