• önemli bir rezalettir, türkiye'nin en büyük e-ticaret sitelerinden birinin pazaryeri satıcılarını nasıl dolandırdığı tane tane anlatılmış. para tırtıklama yöntemleri baya baya şok edici aslında, yani kendi kendilerine iade oluşturmaları, kargo ücretini her iki taraftan almaları baya ilginç dolandırıcılıklar.

    ama benim dikkatimi çeken tedarik edilemeyen ürünlerde bir sonraki satıcıya aktarılma mevzusunu kendi sattığı ürünlerde neden uygulamıyor merak ediyorum. stok hatası yapmışız diyerek bir sürü siparişimi iptal etmişliği vardır madem öyle aktar pazaryeri satıcısına kendi sattıklarını da.

    gelelim satıcılara, kendilerine tavsiyem hepsiburadaya giriyorsanız diğer tüm yerlerden yüksek fiyatlar koyun, en nihayetinde bir çoğu diğer pazaryerlerinde de bulunuyor, bunlardan satıcıya bu tip dolandırıcılıkları uygulamayanlarda ucuza satarken hb'de pahalıya satmak ilk bakışta saçma gibi olsa da bir süre sonra müşteride hb'de sürekli pahalı oluyor, gideyim n11'den alayım veya satıcının sitesinden alayım fikri işliyor. yok mesele rekabetse maalesef herkes soyar adamı**
  • büyük emekle ortaya çıkarılan dolandırıcılık sistemidir.

    tosuncuğun yasal hali hepsiburada.com'dur.
  • butun maddeleri okuyup saticiya hak verdigim dolandiriciliktir.

    neyse az kaldi, maksimum 5 yila kadar amazon sayesinde turkiye'deki bu tarz dolandiricilarin adi kalmayacak piyasada.
  • okudum ve (bkz: yok artık lebron james) dedim
    esnaf kardeşlerim adamlar çalışmış çabalamış sizleri nasıl soyabiliriz diye o kadar düşünmüşler sizde en az bir o kadar düşünüp birlik olsanız durumu yargıya taşısanız
    emin olun yargıda ahlaklı ve dürüst hakim savcılar var

    --- spoiler ---

    sayılarını bilemeyeceğim artık
    --- spoiler ---
  • "umarım ilgili bakanlıklar da okur" dediğim sistem.

    gerçekten de hepsiburada ile çalışmak, bir satıcı için, çok zor.

    hesaplamaları asla sizin hesabınız ile uyuşmaz.

    ödemeleri asla sizin planladığınız gibi olmaz.

    iade prosedürü ise tamamen saçmalıktan ibarettir.

    burada satış yaptığınız zaman bir kazanç elde etmeniz, eğer ürününüzü fahiş fiyatlar ile satmıyorsanız, çok zordur.

    o yüzden, kendilerindeki mağazamızda, minimum ürün ile yer alıyor ve bahsedilen durumlarla karşılaşmamak için, her şeyi iyice incelemeye çalışıyoruz.

    yine de ya iadelerde ya da ödenecek tutarlarda mutlaka hatalar, eksikler, yanlışlar olabiliyor.

    tekrar edelim, umarım ilgili bakanlıklar da okur ve gerekli incelemeyi yaparlar.
  • hb'nin kendisinin satıcısı olduğu bir üründe başıma gelmeyen kalmamıştı da yazmaya üşendim.
  • durumum, yarısını okumaya ancak yetti. neden böyle kötülükler yapma gereği duyuyoruz ona üzülüyorum ben. e-ticaret şirketisin işte sat bir şeyler bak dalgana neden suç işlemek? hak yemek?
  • yazar arkadasi tebrik ediyorum. hepsiburada satis yapmadim. fakat bu tarz pazaryerleri tamamen kendi cikarlari icin calisiyor. dusununki bu pazaryerlerinden birtanesinde magaza sahibiyim. saticilarin iletisim kurabildigi telefon numarasi yok!!!
  • irili ufaklı birçok firmanın hayatını kararttılar, pandemi döneminin başlarında; kargo firmalarının kapasite sorunu, o donem sistemde kargo firmasının manuel değiştirilemiyor olmasi(siparis kodu bazinda tek tek excele
    giris yapip, sistemden talep aciliyordu ki bu sure zarfinda ürün gecikmeye giriyordu ve urun bazinda gecikme cezasi kesiliyordu, musteriye odeniyor muydu muamma) vb sorunlar satıcının hatası gibi tum maliyetleri saticiya yuklendi(gecikme cezasi, sehir sehir gezip geri gelen kargo ucretleri vb).

    belirli tutarın altındaki siparislerde kargo ucreti alinmiyor musteriden ve bu satıcıdan kesiliyor ama satici olarak müşteri sepetini hangi tutarda(baska magazalardan da alsa toplam 100 tl olmasi kargo ucreti odememesi icin yeterli) yapmış, kargo ucreti odemis mi goremiyorsunuz, istisnasiz her siparise saticidan kargo ucreti kesiliyor, defalarca hem musteriden hem saticidan kesinti yapıldığını tespit edip ilettigimiz halde ahlaksizliga devam ediyorlar, baslik sahibinin belirttigi gibi binlerce sipariş icerisinde ara ki bulasın.

    edit: bir arkadaşımız rica etmiş iletiyorum; yukarida da belirtmistim pandemi başlarında kargo firmalarindan kaynakli kapasite sorununun acisi saticilarcan cikarildi diye. bir de yine ayni donem soyle bir sorun oldu; ornegin a kargo firmasinin b subesi ile calisiyorsunuz ve b şubesi hb kargolarinizi bir sekilde teslim aldi, kargo firmalari sube bazında kargo alimi yapip yapmamaya karar verdi o donem, sube kapasitesi cok doldugu icin o subenin hn, trendyol vb kargolarini almasi kısıtlandı ama bunu sizin bilip tek tek tespit etme sansiniz yok elbette, sonucta sizin subeniz kargolarinizi aliyor/almış. neyse uzatmayalim b subesini kargolarinizi verdiniz 100 adet ve c, d, e, f...... isimli, turkiye’nin 100 farkli noktasindaki 100 farkli subeye gönderilmiş, bu subelerden 60 tanesi o dönem kargo alimina kapali olduğu için kargonuz oralara kadar gitmis sonra geri size gelmiş ve gidis/dönüş kargo masrafi saticidan kesilmiş! milyonlarca hatta belki milyarlarca liradan bahsediyoruz, insanlarin 3 kuruş emegine nasil goz dikip nasil ic edilir hep birlikte izliyoruz ve elimizden bir sey gelmiyor.

    edit2: bu is bazi ergenlerin atladigi gibi; begenmeyen çıksın, cekemeyen anten taksin seklinde yürümüyor, bir anlasma yapip sisteme giriyoruz ve o anlasmaya uyulsun istiyoruz, kanunsuzluk dursun istiyoruz, binlerce satıcının arzusu ve dilegi bu yönde. zaten %20 ortalama komisyon ve 28 gün vade ile anlaşmışız, sen bana kalkıp 28. gün bugün senin sektörünün odeme gunu degil 5 gun daha bekle, 5 gun sonra sistemda ariza var 3 gun daha bekle diye diye benim vademi 45 gun ortalamasina cikarip onca komisyona bir de paramdan izin vermedigim ve anlasmadigimiz sureyi calip para kazanırsan elbette tepki gosterilir.
  • çeyreği bile gerçek ise suç duyurusunda bulunulmalı. zira loglar bilhassa mali konulardaki kayıtlar değiştirilemez ve/veya silinemez. öyle excel tablosu değil onlar öyle kafalarına göre değişiklik yapacakları.
hesabın var mı? giriş yap