• isviçre`de yasadigim 18 hanelik apartmanda 2 tane çamasir makinesi var.
    her dairenin camasir yikama günü saati belli. bu nedenle herkesin evine camasir makinesi almak icin bütce ayirmasina gerek yok. sepetini aliyosun yikayip kurutup isini bitiriyorsun. simdiye kadar evde camasir makinesi olmamasinin hiç eksikigini hissetmedim hatta yoklugu iyi bisey. evin icinde haftada bir calistiracagin bir kütle yok ve tasinirken daha az bel agrisi cekiyorsun.
  • keşke olsa dediğim ama domestic ev hanımlarımızla çok zor.
  • başkalarının boklu donunu yıkadığı makinede çamaşır yıkamayı seven insanlara göre gereksizdir.
  • gereklidir bence.
    lazım yani. ne bileyim, müreffeh hissediyorum kendimi evde çamaşır makinesi olunca.
    (bkz: her eve buzdolabı giriyorsa demek ki refah var)
  • bunu bi kere evleniyoruuaam ben taağaammığaaa diye anıran gelin adaylarına da söylesene delikanlı.
  • yabancı filmlerde izleriz, bekarlar öğrenciler falan çamaşırlarını çamaşırhanede yıkarlar. birkaç bozukluk, biraz da deterjan, tamamdır. hem güzel de bir sosyalleşme bahanesi, gördüğüm kadarıyla. bakteri bulaşma ihtimali var mı ya da ne kadar hijyenik, onu bilemem.
  • avrupa'da binalarin buyuk kisminin eski olmasi ve camasir makinesi icin tesisat olmamasindan dolayi ortaya cikmis boktan sovyet sosyalist olay.

    sadece belirli gunlerde camasir yikayabilme kisitlamasina ozgurluk denmis bir de.
    (bkz: oksimoron)

    yine ayni avrupa'da tesisatci, elektrikci vs. de genelde 1 saatlik ise kucuk bir servet ister. bu yuzden evde kolay kolay tadilat yapilmaz. boyle gelmis boyle gider.

    not: sovyetik dememin sebebi avrupa'nin giderek sosyalist bir hayata donusmesi yuzundendir.
  • onlarda abartmış bence. herkesin saati uymayabilir. bu hafta çok kirletirsin erken yıkarsın. ortak olması mantıklı ama şunun sayısı azcık artsa ve zaman sınırı olmasa daha uygun olur.

    gidip makine alıyorsun evde yatıyor. sonra taşınınca bir de onu taşıması var. ha türkiye'de bu olmaz çünkü hanzonun biri gelir 2 ayakkabı atar makineye makine pert. yurtta öyle oluyordu. bir makine maksimum 1 hafta dayanıyordu.
  • isviçre'den önere önere bunu önerdin a bekâr kardeşim, dedirten tespit.
    göt içi kadar evde minimal koşullarla yaşayan bekara çamaşır yıkamak kolay ama çoluk çocuk varsa çamaşır makinesi gereklidir çünkü yoğun kullanılır ve daha hijyeniktir.
    fiyatlara da baktım, 300-400 franga alır koyarsın bir tane evine (a+++ hem de), mis:
    https://www.nettoshop.ch/…ce-desc:instockflag:true#
  • üç kuruşluk şeye bütçe ayıramıyorsan ya da çamaşır makinesini "bütçe ayıracak" bir şey olarak görüyorsan evinde olmasın zaten dediğim.

    en ucuz akıllı telefondan daha ucuza satılıyor bu meretin sıfırı, ha çok pahalısı da var çok ucuzu da o ayrı, hadi sıfır alamadın ikinci el alırsın komik bir paraya adam gibi kullanırsın yıllarca bunun tatavası yapılmaz.
hesabın var mı? giriş yap