• heyecan ile senelerdir beklenen yasa çıkmış sonunda. hırsızlığın nedeni de buydu zaten, problemi kökünden hallettiler sonunda. sınıflar arası uçurum yok zaten, asgari ücret 3 bin tl ya, her yerde iş imkanı var ya, eğitim de kaliteli ya hayvan değil insan yetiştiriyoruz ya işte bi polisler kalmıştı onlar da primi aldılar hırsızlık kalmaz şimdi.

    adam bin tl çalsa onu da polis yakalasa, polise 2 bin tl prim verilse. sıçarım hesabına zarardayız. bak görün hırsızlığın zaten suçu yok ertesi gün çıkıyorsun. polis ve hırsız anlaşıp organize işler çevirip primi paylaşmazlarsa adım mene man olmasın. direk menemen olsun sucuklu hem de.
  • bir polisin meclise girip 550 kişiyi yakalamasıyla; istanbul'da hem de güzel bir semtten 3 + 1 ev alabileceği yasa.
  • bir memur grubuna görevini yapması için prim verilmesidir...futbolcu mu bunlar amk zaten görevi...sgk'da çalışan memura da günlük yaptığı işlem sayısına göre prim versinler o zaman...ptt'de çalışana da...polislerin iktidarın sevgili memurcukları olduğunu bir kez daha gözümüze sokan hede...
  • bu ikramiyeye sözde bizi yöneten hırsızların yakalanması da dahil mi?
  • polisi pek sevmem, gezi olaylarindan sonra olumsuz duygularim iyice artti fakat fikri begendim. isini yaptigi icin pek cok meslek grubunda prim, ekstra odeniyor polisler de bu gruba dahil olabilir. benim esas tereddudum turkiye'de bu uygulamanin suistimal edilebilecek olmasi; bul sabikasi olmayan gencleri, ayarla ortakligi, 6 x 2.5 = 15 milyari istedigin gibi bolus, zira sabikasi olmayan genc ya ceza almaz ya da cok dusuk ceza alir.

    teoride guzel uygulama, pratikte sonuclarini gorecegiz.

    edit: msjlar geldi ikramiye daha az olacakmis, polis maasinin niye az hesaplandigini anlayamadim gs'la ayni muhasebeci heralde :) neyse bu entry kendini infilak etti.
  • birini sırf parasını alabilmek için hırsız göstermeye kadar gider bu olay bence.
  • iyi o zaman çizim yapan mimara 5 maaş, hastayı iyileştiren doktora 8 maaş,.......... ikramiye verilsin. nasıl olsa onlarda işlerini yapmıyorlar mı?
  • yarı yarıya kırışmayla sonuçlanacak ve hırsızlık olaylarını tavan yaptıracak olaydır
  • mevcut uygulama, hırsızlık (veya sair vukuatların) ihbarlarında her şey olup bittikten sonra olay mahalline intikal etmek şeklindedir.

    yani diyelim ki karakolun tam karşısındaki üç katlı bir evde oturuyor olayım, hırsız en alt katta aheste bir biçimde çuvalı doldururken ben en üst kattan karakola telefon açayım, karakol polisi hırsızın işini bitirmesini ve çekip gitmesini bekler, ondan sonra eve gelir ve keşfini yapar, tutanağını tutar. olay mahalli inceleme ekibi ise parmak izi ve sair ayrıntılar için çok daha sonra gelir. halihazırda yazılı olmayan angaman kuralları uyarınca türkiye'de polis hırsıza suçüstü yapmaz, hırsızla yüz yüze gelmez. hele ki silahını çekip bir çatışmaya falan girmesi söz konusu değildir.

    aynı uygulama, saldırı, adam yaralama ve cinayet gibi polis memurları için tehlike barındıran vakalarda da geçerlidir. devriye polisini çatışmaya sokamazsınız. sokak ortasında birileri birilerine saldırsa, sokağın köşesindeki polis yolunu değiştirir, kavganın bitmesini bekler, ondan sonra gelir.

    tam da bu yüzden hırsız yakalayan polise 6 maaş ikramiyeden polisi işini yapmaya teşvik edecek bir havuç olarak medet umulmaktadır.

    yoksa her bir boku yamuk olan iktidarın polisinin mi düzgün olacağını sanıyordunuz?

    .

    not. bu uygulamanın en büyük mahsuru, şu* veya bu* sebeple 6 maaş ikramiyeye ihtiyacı olan polislerin hükümet aleyhtarı olduğu bilinen bireylere kumpas kurma olasılığıdır. bir yerlerde abilerin dayıların yoksa kimi kime şikayet edeceksin? üç kuruş için hayatını karartırlar. [üstelik eski devirlerde olsa hırsız-polis ortaklığından söz edilebilirdi ama bugünün siyasi ikliminde artık polisler hırsızlarla işbirliği yapmaya gerek duymazlar zira önlerinde bu tür belaltı vuruşları denetleyici bir engel yok. polis zebra sürüsündeki zayıf hayvanların kokusunu çok iyi alır ve kimin üzerine çullanacağını bilir. böylece bir taşla iki kuş vurur. kendisinden hesap sorulduğunda veya partinin aparatçikleri teftişe geldiğinde onlara "istediğiniz adamı aldık içeri" diye gayet güzel hesabını verir, yasal bir biçimde bonusunu almış olur. sen sağ ben selamet.]

    bu tabloya itiraz edecek olan arkadaşım; sen bu ülkede emniyetin beşinci katından beton zemine atlayıp intihar eden kaç kişi olduğunu bilmiyorsun anlaşılan. sen bu ülkede tutsakların cep telefonlarına ait sim kartları değiştirip mahkumiyete sebebiyet veren polislerin beraat ettiğinden bihabersin anlaşılan. sen bu ülkede dövülerek katledilen direnişçilerin video görüntüleri ortaya çıkmasa arkadaşları tarafından öldürüldü masalına inanacak olanlardansın anlaşılan. neyse...

    .
hesabın var mı? giriş yap