• pasifik okyanusuyla atlantik okyanusuarasindaki ruzgarlarin guney amerika antartika arasinda dar alana sıkısıp super hız ve azginlik kazanmasi sonucunda dunyanın en firtinali bolgesi haline gelen yer.gunumuz modern denizcilik ekipmanlarina ragmen hala korkulan yerdir,insanlar ya panama kanalindan ya da magellan bogazindan pasa pasa gecerek okyanus degistirirler.heyecan arayan birkac kisi de horn burnundan dönüp ya belasini bulur ya da national geographic channel'a belgesel yaparlar.
  • horn burnu ya da boynuz burnu (ing.: cape horn, isp.: cabo de hornos), 55° 59' güney paraleli ve 67° 16' batı meridyeninde bulunan ve güney amerika'nın en güney ucu kabul edilen burundur. atlas okyanusu ile büyük okyanus'u birbirinden ayırır.

    kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/cape_horn
  • osman atasoy'un sibel karasu ile birlikte uzaklar 2 ile yapmakta oldukları dünya turunda dolaşacakları burun. günay amerika kıtasının alt ucundadır. osman atasoy neden bu burnu seçtiğiyle ilgili bir soruyu şu şekilde yanıtlıyor;
    "horn burnu denizcileri sessizce kendisine çağıran bir denizcilik anıtıdır. okyanus aşırı seyahater yapan her denizci günün birinde onun çağrısını duyar ve oraya gitmesi gerektiğini hisseder. bu çağrıya karşı koymak çok zor."

    uzaklar 2 dünya seyahati için http://osmanatasoy.org/
  • ilk kez, 29 ocak 1616’da, hollandalı denizciler willem cornelisz schouten ve jakob le maire tarafından geçilden burun. bu ilk denemenin ardından yelkenli tekneler bu rotayı izlemeye başladılar. ta ki panama kanalı’nın 1914 yılında açılmasına kadar.
  • kuvvetli rüzgarları, kutuptan aysberg getiren müthiş akıntıları nedeni ile modern çağda bile çoğu denizci ve yelkenci için zorlu deniz koşulları içerir.
  • şu vakitler oruç tutmaktan şikayet edenlerin gitmesi gereken yer.
  • çoğunlukla cape town ile karıştırılması muhtemel başka bir cape tir.

    cape town afrika' nın en güney burnu iken,
    cape horn güney amerika' nin en güney boynuzudur.
  • cape horn sili"de en guneyinde bulunup oralarda calistigim zaman defalerca gemi ile gecmisimdir.dunyanin baslangicini goruyorsunuz.
  • denizci değilim, deniz ile tek bağlantım scuba dive, fakat burası hayallerimi süslüyor. dünyanın başladığı yer. tam bir *, bir çok youtube videosunda izledim. hakkında bulabildiğim tüm yazıları okudum.
    dünyanın başladığı yeri görmeden, bu dünyadan ayrılmayı hiç istemiyorum. bu heyecan beni çağırıyor.
hesabın var mı? giriş yap