*

  • http://www.hurriyetemlak.com/ adresinden erişilen emlak sitesi.

    (bkz: sahibinden com)
  • (bkz: mynet emlak)
  • hayalleri tetiklemeye müsait site. canınız sıkılırken bile girip, istediğiniz şehirde oturmayı hayal edeceğiniz bir evin resimlerine bakmak mümkün. hayal kurmak serbest ne de olsa.

    daha fazla hayal kurabilmek için* (bkz: http://www.casa.it/)
  • ilginc emlak ilanlarına sahne olan site ayni zamanda ornek :

    daremiz ayle apatmanı olup muntazam insanların tercihi olunan
    bir3oda 1salondur boya badana demiz tıranvaya 2 dk.mesafede dir.
    bilgi için 053. .27 .2 .5 .... bey
  • birçok emlakçıyı ve inşaat projelerini bünyesinde barındıran, ev bakmak için iyi, fakat sahibinden kiralık ya da satılık daire ilanı verecekseniz kaçınmanız gereken site.

    geçenlerde kiralık dairemizin ilanını ücretsiz olarak siteye ekledik. altına da "not: emlakçıların aramaması önemle rica olunur." diye yazdık. sebebi de daha önce sahibinden com'a ilan vermemiz ve gece gündüz sadece emlakçıların aramasıyla deliye dönmemiz yüzündendi. bu sebeple hem sahibinden com'a hem de hürriyetemlak com'a emlakçılar aramasın diye yazdık. fakat bir hafta sonra farkettik ki, hürriyet emlak bu sondaki not kısmını anında kaldırmış. güncelle deyip eklediğimiz de 5 dk. sonra yine kaldırmakta. bu arada her yarım saatte bir telefon çalıp emlakçı arıyor, hatta birisi nasıl bulduysa eve kadar gelip rahatsız etti (kiralık olana değil, bizim oturduğumuz eve). sinirlenip müşteri hizmetlerini aradığımda şu yanıtı aldım: "bizim asıl müşterilerimiz emlakçılardır. o yüzden emlakçılar aramasın gibi bir yazıyı yayınlayamayız!". ben de bunun üzerine o zaman kaldırın sahibinden kısmını, zaten emlakçılar yeterince reklam yapıyor sitenizde. ben ilanıma kibar bir dille istediğim şeyi yazmakta serbestim dedim. ileticez falan dediler ama ben ilanı kaldırdım tabi.
  • opera'nın http://www.bigumigu.com/haber.asp?hid=3109 adresindeki reklam fikrini çalan emlak sitesi. kebap yapmıyorlarmış ev buluyorlarmış reklam bandlarına göre.
  • kendi ismini temize çıkarmak için gerçek dışı şeyler yazan web sitesi.

    (bkz: #12975815) şeklinde (bkz: #12433681) nolu entryme cevap niteliğinde sözluğe yolladıkları maille alakalı olarak;

    1. asla ve asla "sahibinden ev satın alın, emlak ofisine boşuna para vermeyin, paranız havaya gitmesin" gibi bir tabir kullanmadığımı, hatta bunu ima eden en ufak bir kelime bile kullanmadığımı belirtmek isterim. ayrıca ev satmıyordum, kiralıyordum.
    vermiş olduğum ilan kabaca şu şekildedir:

    "...sitesinde ...... şeklinde, ahşap parke vs. özellikli daire. (burada 1 paragraf daireyi anlatan yazı var)

    not: emlakçıların aramaması önemle rica olunur."

    evet ilanım bu kadar basittir. diğer sitelerde aynen bu şekilde yayınlanmıştır. (gerekirse ilanın orijinali elimde zaten). dolayısıyla "sahibinden ev satın alın, emlak ofisine boşuna para vermeyin, paranız havaya gitmesin" söylemine başvurmuş olduğum gibi bir gerçek yoktur. beni "aleyhte reklam yapma amaçlı" göstermek için uydurulmuştur.

    2. "... ziyaretçinin kurumsal ve bireysel üyelik sözleşmelerini okumamış ve kendisine iletilmesine rağmen değerlendirmemiş olmasından kaynaklanıyor" gibi bir tabir geçiyor maillerinde. fakat sözleşme diye birşey olduğunu ilk defa burada sözlükte duymaktayım. ilanınızı onaylayana kadar en ufak bir sözleşme lafı geçmiyor. direk yolluyorsunuz ilanınızı sözleşmesiz. daha sonra mailinize falan da hiç bir sözleşme gelmiyor. "kendisine iletilmesine rağmen" lafı da tamamen asılsızdır. bana hiç bir şey iletilmedi. telefonda da sözleşmeden bahseden olmadı.

    sonuç olarak herşeyi tüm gerçekliğiyle yazdığımdan, hiç bir şekilde abartıya kaçmamış olduğumdan, nasılsa ilan apaçık ortada olduğundan, entrymi silmeye gerek duymuyorum. asılsız mail attıklarını da herkes görsün istiyorum.

    not: konu ile ilgili sadece sozluğe mail atmışlardır. bana ne site üzerinden bir mesaj, ne bir telefon, ne de bir mail gelmiştir. sozlukten de bana kimse haber vermemiştir. tesadüfen bu başlığa bakınca farketmiş bulunuyorum. "irtibat bilgilerini paylaşmama" gibi bi durum yok yani. arayan soran olmadı.
  • sadece sozlukteki nickimi bilmesine rağmen nasıl "sahibinden ev satın alın, emlak ofisine boşuna para vermeyin, paranız havaya gitmesin" dediğim gibi bir iftirada bulunabildiğini merak ettiğim web sitesi. üstelik ev satmıyorum, kiraya veriyorum onu bile tutturamamışlar. (bkz: #12975815) hukiki haklarını aramaya kalksalar, biz bunu diyen odur heralde diye tahmin ettik mi diyecekler onu merak ediyorum.
  • yeni evimi kiralamama sebep olmuş emlak sitesi. yalnız bu siteye resim upload eden emlakçı arkadaşlar, ışığı bi arkanıza alarak resim çekinde bu millet "lan bu evde ekstradan ahırmı var yoksa odamı burası" diye kendilerini kasarken fazla yüklenmesinler bünyeye...
hesabın var mı? giriş yap