• (bkz: #3695499)
  • bornova'dan sonra 92-93-94 yillarinda istanbul ozel bilgi lisesinde de matematik hocaligi yapmis kisi. akli mantigi yerinde iyi bir hoca olmasindan etkilenmis, saygi duymus ama kendisine ozel acayip numaralarimizi da yapmayi ihmal etmemistik.
    bir seferinde odasina dolustuk, 3-4 kisi huso'nun basina "hocam su integrali napsak netsek" diye u$u$tu. biz de 4 kafadar yavas yavas odasini bosaltmaya baslamistik. vestiyer, sandalyeler, masa, lamba, klasor dolabi, hatta neden orda oldugunu bilemedigimiz bir yazici, daha neler neler. soru soran arkadaslarin tsunami oncesi gibi birden geri cekilmesi ile odanin bombos oldugunu goren huso, kafayi yemisti.
  • (bkz: hüs)
  • 2014 yerel seçimlerinde halil posbıyık gibi bir ustayı yenip(!) belediye başkanı olmuş (sözde) doktor.
    ereğli'den beklenmeyen bir şey.

    ayrıca kendisi bir böbrek taşına bile 4 günde teşhis koyamazken bir ilçeyi nasıl yönetecek merak konusu...
  • karla mücadele çalışmalarını başarısız bulan meclis üyesine karşı “karı havada mı yakalayacaktık, gökyüzüne çarşaf mı gerecektik?” diyen zonguldak ereğli'nin akp'li belediye başkanı.

    kaynak:

    [http://www.milliyet.com.tr/…dak-yerelhaber-1150417/ http://www.milliyet.com.tr/…dak-yerelhaber-1150417/]
  • birden bire uyanmak isimli değerli kitabın yazarı.

    tasavvuf, kendini bilmek, kuantum fiziği vb. konulara
    pek sık görülmeyen tarzda değişik bir yaklaşımı var.

    kendisi bir ilahiyatçı değil,
    tıp fakültesinde fizyoloji bölümünde profesör.
  • hakikate dair, kendi kanalinda sesli kitabi icin (bkz: https://m.youtube.com/…ient=mv-google&layout=mobile) nokta (.) ile baslamakta. benzer bi calisma aydanur aktas hira dan da oze yolculuk hk. https://m.facebook.com/…nuraktashira/?locale2=tr_tr
  • 2014 yılından bu yana ak parti kdz.ereğli belediye başkanı olan doktor. çıtanın arşa çıktığı halil posbıyık döneminden sonra seçimle az oy farkla başkan olmuştur. başkanlığı süresince hep, halil posbıyık dönemine göre çok sönük kalması nedeniyle eleştirilmiştir. ereğli halkının bir başkandan beklentisini arşa çıkaran posbıyık 'ın ardından yaptıkları hizmetler halkın nazarında yok sayılmıştır.

    bana göre en büyük zaafı halkla arasına mesafe koymasıdır. bunun da doktor olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. zonguldak il genelinde görev yapıp diğer 18 belediye başkanı ile rahatça görüştüğünü ancak hüseyin uysal ile görüşemediğini belirten çok insan tanıyorum.

    dolayısıyla ak parti 2019 yerel seçimlerinde kendisini aday göstermemiş, halil posbıyık 'a karşı kaybedecek olan diğer aday adayı erol şahin' i aday göstermiştir. o da beklendiği üzere çevresinin gazıyla ak parti 'den istifa ederek büyük birlik partisi' ne geçmiştir ve bu partiden aday olmuştur. siyasi hayatı bitmiştir.
  • panenteizm konusunu biraz daha araştırırsa, abdiyyet makamına ulaşabilir. ben olayı çözdüm diyerek panteizm'in çok tehlikeli sularında yüzüyor. "bildiğimi zannettiğim her şey tahminlerimden öteye gidemez" diyebilmesi lazım. "müessirin işini anlayabilecek sonsuz bir aklım yok, öyleyse bu limitli aklımla, sonsuz akıl sahibine teslim oldum" diyebilmesi lazımdır diye düşünmekteyim. umarım buraları okuyordur.
  • bir üstteki arkadaşın yorumuna istinaden yazıyorum.

    hüseyin uysal ın söylemlerinde panteizm 'in tehlikeli sularında yüzdüğüne dair hiçbir ize rastlamadım. bilakis, hak ve allah, allahın zatı ve allah gibi kavramlara temas ediyor.

    panteizmde bu evren, allah tarafından var edilmemiştir, zaten hep vardır, allah evrendir, evren de allah. halbuki ibn arabi ve diğer öğretilerde, evrenin bilinmek isteyen tanrı (tanrının zatı) tarafından yaratıldığını okursunuz. bu öğretide, evren, tanrının bilinme arzusu üzerine bir taşma/taşkınlık ile vuku bulmuştur. ancak varlık tektir, o da tanrıdır. tanrı "dışında" bir varlık, tanrıya rakip addedilir, mümkün değildir, hiçbir şey tanrı "dışında" değildir.

    dolayısıyla, eksik bilgi ile yorum yapıldığında, maalesef, panteizmden bahsediliyor zannediliyor. panteizm ile sufizm/tasavvuf birbirine çok uzak. panenteizm ise bu kavrama (tasavvuf yahut sufilik) batılıların taktığı isim, bu terime ihtiyaç duymuyorum.

    hüseyin uysal ı sıklıkla dinleyen biri değilim. diğer insanların yorumlarını merak ettiğim için bu başlığa uğradım.
hesabın var mı? giriş yap