• (i've heard the mermaids singing) okudugum, "saheser" yorumlarina inanip izleme gafletinde bulundugum bir film (bkz: entel-kuntel)
  • imdb 10 üzerinden 7 puan alan, tuhaf bi şekilde cannes'da da ödül alan ama benim pek birşey anlayamadığım 1987 yapımı film.

    --- spoiler ---
    patricia rozema tarafından yönetilen filmde, fotoğrafçılıkla uğraşan son derece bireysel yaşayıp son derece sakar ama sevimli kızımız part-time sekreterlik işi ile uğraşmaktadır. bir gün parttime çalıştığı sanat galerisindeki patronu onu full time olarak tutmaya karar verir. kadının sevgilisi ile probemleri vardır. bir taraftan sanata amatör fotoğrafları ile ilgi duyan naif kızımız galeri yönetici kadından da etkilenmekte ve onu ve partneri izlemektedir. ve hikayemiz hoş bir trickle devam eder.

    sonuna kadar bi şeyler olmasını beklediğiniz karşılığında hoş bir trick görüp hımm dediğiniz, hımmm'daki m'lerin sonuna gelmeden filmin bittiği aaa bu kadar diyip dvd'yi oynatıcıdan çıkıp hayatınıza bu filmi hiç seyretmemişcesine devam ettiğiniz bir film. velhasıl imbd kiler katılmasa da seyretmeseniz de olur kategorisindeki filmlerden.
    --- spoiler ---

    http://www.imdb.com/title/tt0093239/
  • filmin adı t.s. eliot'ın the love song of j alfred prufrock şiiirinden bir alıntıdır;
    "i have heard the mermaids singing, each to each
    i do not think that they will sing to me".

    yıllar önce seyretmiş olmakla birlikte bazı kareleri*durup durup insanın gözünün önüne gelir.
  • şeytana uydum tarzındaki savunmaların denizciler arasındaki versiyonu.
hesabın var mı? giriş yap