• sadece gidilip kalınası bir oteli bulunan, inanılmaz güzel bir dogası olan ılgaz dagına gidenlerin keşfettiği kayak merkezi.
  • kayak sporuna yeni adim atmis kisiler icin ideal bir pisti olan fakat usta kayakcilar icin tatmin edici bir pisti olmayan kayak merkezi.
  • kaliteli hizmet veren birden fazla otele sahip, kış sporları açısından gelecek vaadeden ancak henüz pist olacabilecek tüm alanların hizmete girmediği güzide kayak merkezimiz. iki büyük dezavantajı sezonun diğer merkezlere göre kısa sürmesi ve kısa pistleri dolayısıyla çabuk tüketilen skipass'in pahalı olmasıdır.
  • haftasonları üniversite, lise, ortaokul, ilkokul, anaokulu, kreş ve artık aklınıza başka ne gibi eğitim kurumları gelirse oralardan günübirlik geziler yapılmaktadır. imkanı olanların hafta içi gitmesi yararlarına olacaktır.
  • mart ayının sonlarına doğru gidildiğinde lezzetli olabilecek bir ortama sahip tesis. hatta tüm gün geçerli olan beleş bir telesiyaj bileti bulunursa , gün boyu gökyüzünde gezinilebilir. ama işte bir de kaymayı bilmek lazım.
  • kaymayı çok iyi bilmeyenlerin pistin ortasında bulunan telesiyej direğine kafa göz girmemek için özel bir çaba sarf etmesi gereken yer. bir de etrafını çukur yapmışlar yakınından geçerken ister istemez yakınsıyor (converge) insan.
  • haftasonuna denk gelen sevgililer günü kaçamağı için, harika bir alternatif.

    telesiyej ile karlarla kaplı çam ağaçlarının şahane güzelliğinin üzerinden geçerken, ne kadar doğru bir tercih yaptığınızı bir kez daha anlarsınız. eğer profesyonel bir slalomcu değilseniz, size fazlasıyla yetecek 2 kayak pisti vardır. kayak yapmayı bilmeyenlerle gönüllü olarak ilgilenen hocalar da cabası. "yok ben öğrenecem bu işi" diyorsanız da aynı hocalardan alacağınız pratik derslerle, bu işi kıvırmanız pekala mümkün. tabii yeteneğe de bağlı biraz. ücretleri de gayet makul.

    konaklama konusunda hiç sıkıntı yaşamazsınız. tavsiyem, kayak merkezlerinin bulunduğu bölgedeki otellerden yana olur. "pistelere servis ile gider gelirim" ya da "kayakla falan işim olmaz, bana doğa lazım'' diyorsanız da çevrede başka oteller de mevcut. açılın, açılabildiğiniz kadar. ama mutlaka odanıza sıcak şarap servisi yapan bir yeri tercih edin. rezervasyon yaptırırken aklınızda bulunsun bu.
    iyi tatiller...
  • gençlik ve spor bakanlığı'nın, tesisin işletmeciliğini yapan türkiye kayak federasyonu'na 'toprak kayması var güvenlik nedeniyle boşaltın' yazısı gönderdiği merkez.

    ilgili haber
  • yeni kayak yapmaya başlayacaklar için fena değil. biraz olsun pişmiş olanları pek tatmin etmez. civardaki oteller de 3 yıldız ayarında. oteller gecelik 300tl civarında.

    telesiyej gün boyu 50tl, tek seferlik ise 10tl,
    kiralık kayak takımı 50tl,
    kızak saatlik 15tl.

    yemek seçeneği olarak sadece mangal var. et, sucuk, tavuk olarak seçebiliyorsunuz. onun fiyatı da 20tl.
  • burası ve çevresindeki diğer kayak merkezleri için (bkz: #85469576)
hesabın var mı? giriş yap