• kule vinç operatörüdür.
  • bu insanların bazılarının beynini okumaktan yakmayarak daha faydalı kullandığına şüphe yoktur. yaşı 20 ise iyi ama 40 ise adama "bu kadar yıldır çalışıyorsun, 5 bin ne lan?" derler.
  • aylık maaşı 1 milyon tl olanları da vardır.

    yılda 5 maçta, turnuvaların yüzde 90'ına katılamayan milli takıma hocalık yapar.
  • bu konuda güzel bir söz okumuştum. "diploma size iş kazandırmaz. ama kendi işinizi kuracak bilginiz varsa, diplomaya ihtiyacınız olmaz."

    ilkokul mezunu diye gördüğünüz insanlar, piyasaya üniversite mezunlarında önce atılıyorlar. üniversite mezunlarının dirsek çürütüp, teorisini öğrendiklerini, bu insanlar yaşayarak öğreniyor.( pek çok kişi riske girmemek için üniversiteyi seçerken, bu adamlar riske girip, iş kuruyorlar.

    hal böyleyken, üniversiteden yeni mezun olmuş, burnu havada birisi nasıl olur da bu kişilerin önüne geçebilir. aklı başında ve ellerini kirletmekten çekinmeyen bir üniversite mezunu, bunu başarabilir. ama steril bir hayat yaşayan birisi, (helede naylon stajı alışkanlık haline getirdiyse) bunu yapamaz.

    burada diplomayı gereksiz bir şey olarak göstermek istemiyorum. ama gerçek şu ki, orta öğretimi test çözerek geçiren bir üniversite mezununun, piyasanın kurtlarının önüne geçmesi çok zor.
  • burada entry kasmayan adamdır.
  • bizzat birlikte calistigim bir arkadasim, adam 50 yasina yakindi ve gordugum en iyi mekanik bakim ustasiydi 2500 usd ye anlasmisti.

    sonuna kadar hak ediyordu.
  • (bkz: formen)
    (bkz: kaynakçı)
  • eleştirilmesi yersiz olan adam. işveren öyle bir maaş veriyorsa asgari ücretle girip seneler içinde işin inceliklerini iyi kapmış, şirkete iyi kazandıran bir adam olma ihtimali yüksektir. bilhassa ağır sanayi sektöründeyse fabrikada yağ pas içinde çalışarak bile şirkete kazandırabiliyor olabilir. üniversite mezunu yağın pasın içine beş bin liraya girmez iken ilkokul mezunu adam girmekten gocunmuyor da olabilir. ağır sanayide insan gücünün halen önemli bir yere sahip olduğu türkiye ve dengi ülkelerde normaldir.
  • (bkz: eniştesinin şirketinde çalışan kımıl zararlısı kayınço)
  • gayet de çok maaş alıyordur. millet yıllık kazancı şu olan ilkokul mezunu tanıyorum falan demiş ama yıllık kazancı 1 milyon tl olan ilkokul mezunu, maaşı 5 bin tl olan ilkokul mezunundan fazladır. kendi işini kurarsın, şansın ve zekan da olur, para kazanırsın. ama hiçbir patron ilkokul mezununa, hele hele çoğu için aynı işi yarı paraya üniversite mezunu adama yaptırabilecekken 5 bin tl vermez, kandırmayın kendinizi. olmaz demiyorum, çok nadir olur ve daha önce dediğim gibi kazancı 100-200 bin tl olan ilkokul mezunu patronlardan sayıca azlardır.
hesabın var mı? giriş yap