• ilkokulda malumunuz hepimiz birer müzisyen adayıydık. ee müzisyen adayı enstruman çalar elbette. söylendiği üzere herkes alır flütlerini. herkesin flütü de helvacıoğlu’dur. kiminin beyaz kiminin kırmızı kiminin yeşil... (kişinin helvacıoğlu flütünün renginin karakterine etkilerini inceleyen çalışmam sürüyor) ama bakarsınız aşağı yukarı 30 mevcutlu sınıfta 29 helvacıoğlu, illa bir piç çıkar yamaha. bu ibneye desen çal süper baba’yı flütle; apışıp kalır, ama flüte bakarsın yamaha...

    zaten bu kişi mahalle maçlarında da orijinal real madrid formalı, şortlu tozluklu,tekmelikli, kramponlu, topu olan ama futboldan bi bok anlamayan çocuk değil midir? evet odur.
  • lisede gitarı fender olacak piçtir.
  • devlet okullarinda okudugum halde, ben olan pictir. dayim ablama hediye almisti, ondan bana kaldi ulan. benden 15 yil sonra (su anda) ablamin oglu kullaniyor ayni flutu.

    ozetle pic degilim, dusunceli dayiya sahip bir fakirim sadece.
  • (bkz: ilkokulda statü farkı yaratan nesneler)
    burada yeniden konusmaya gerek olmayan piç.
  • bir de bu yamahanın kadife kabı vardı. hevesimi kursağımda bıraktılar.
  • ogretmeninden dolayi pic damgasi yemistir. cunku flutun yamaha olarak alinmasini istemistir.
  • ilkokul hocam sayesinde kaçırdığım ünvan.

    bizim hocamız yerli malı olduğu için flütleri helvacıoğlu istemişti. "helvacıoğlu" istiyor hoca diye babama söyledim, gitmiş yamaha almış. ben de hocanın dediğinden almadığı için babama flütü değiştirtmiştim. adam işten yeni gelmiş daha yemeğini yiyemeden geri gitmişti.
    evet tam ağzına terlikle vurulası şımarık bir bebeydim. inşallah çocuğum bana benzemez. öz evladımın cebine öroyin yükleyip*, polise ihbar etmekten korkuyorum.
  • arkadaşlarının, markalı eşya ve araç gereçlerini kıskanan ve bu çocukluk travmasından yillar sonra bile kurtulamamış olanların ''piç '' diye yaftaladigi çocuktur bu. sadece yamaha flütü ile değil , ayni zamanda da beden eğitimi dersinde giydiği adidas marka esofmanlari ve spor ayakkabıları ile de birçok arkadaşınin ruhunda istemeden de olsa onarılmaz hasarlar bırakmış olan çocuktur muhtemelen...

    geçip giden onca seneye rağmen ondan piç diye bahsedenler, guzel arabası olan is arkadaşlarından ya da bayram tatilinde yurt dışına giden/gidebilen akrabalarından nasıl bahsederler acaba ?
hesabın var mı? giriş yap