imola
-
bir f1 pisti.
-
21. sıralama turları yapılacak bugün..
-
ayrton senna'nin hayatini kaybettigi pist.(bkz: 1994)
-
en hızlı pistlerden birisi
-
(bkz: monza)
-
ralf schumacher'in ilk grand prix'ini kazandığı pist(2oo1).
-
95'den beri yapılan değişikliklerle iyice sıkıcılaşan formula1 pisti. son 8 yıl ortalamasında en az geçişin oldugu pisttir imola; daracık monaco sokaklarının heyecanı da yoktur üstelik.
-
bmwnin e46m3serisi icin yarattıgı fakat daha sonra m paketli 3 serisi icinde opsiyona sunulan, opak kırmızı rengi. 3 serisine en yakısan mukemmel kırmızı tonu.
-
yapılan değişikliklerle uzunluğu 4.933km/3.065mil olan pist. 62 tur dönülmek suretiyle toplam 305.609km mesafe katediliyor. tamburello öncesi pilotların 4.1 g lik bir kuvvete maruz kaldığı, saat yönünün tersine yapılan-yapılacak- üç**** grand prix'den biri. yarışta en hızlı tur zamanı rekoru 1.24.170 ile rubens barrichello'ya, pole derecesi de 1.21.091 ile schumi'ye ait. tifosilerin evi olarak anılıyor. ilk olarak 1981'de gilles villeneuve'un pole posizyonunda başladığı, nelson piquet'in de zafer kazandığı pist. ayrton senna'nın 3 kez, schumi'nin biri senna'nın ölümü olan 1994 grand prix'i olmak üzere toplam 6, nigel mansell'ın 2 kez kazandığı italya'da yapılan 2. grand prix.
katkılarından dolayı f1turk'e teşekkürler*. -
16-17 haziran tarihlerinde heineken jammin' festival in gerceklesecegi yer.
http://www.heineken.it/hjf/indexflash.html