• her şeyden önce günümüzün akıllı telefonlarından bahsettiğimi ve kalın diye bahsettiğim telefonun da ericsson a1018 falan olmadığını belirteyim.

    bir dönem telefonları ufaltmak modaydı. ne gereği vardı bilmiyorum ama telefonu olabildiğince ufaltmak için çabaladı firmalar ve şimdi de inceltmek için uğraşıyorlar. iyi de neden?
    mesela gazete kağıdı gibi telefonumun olması bana ne katkısı sağlayacak? firmalar, "bak bu kadar ince telefon ürettim" diye hava yapıyor da, bana bir faydası yok yahu. firmalar arasındaki bu rekabetin teknolojiyi daha da geliştirdiği aşikar ama ince telefon üretmek şart mı?
    şu an piyasadaki en ince telefon hangisi bilmiyorum ama eski telefonum htc evo 3d muhtemelen ondan en az 2 kat daha kalındır. şimdi o en ince telefonu evo 3d kasasına koyalım, büyük pil ve büyük kamera için de, işlemcileri ve ekranı soğutmak için de fazlasıyla yer kalıyor. bunlar da birçok insanın şikayetini ekstra bir şey yapmadan gideriyor.
    yani son teknoloji, bana 100 birim fayda sağlayabilecekken, zarif görünsün vs. diye 50 birim fayda gösteriyor. zariflik dedikleri de ilk 3 gün işine yarıyor. ondan sonra powerbank şu bu takıp anasını sikiyorsun zaten o görüntünün. 1 değil 2 bataryayla gezenler falan var ama 3-5mm daha kalın diye telefon beğenmiyorlar. ilginç.
hesabın var mı? giriş yap