• eğer sağlam bir okulda bu bölümü okuyorsanız size katacakları çok olan bölüm. mezun olduğunuzda bir çok alanda özgürce kariyer planlaması yapabilmenizi sağlar, yeni bakış açıları kazandırır.

    eğer ortalama veya altı bir okulda bu bölümü okuyorsanız lisansın ortalarında "ne halt ediyorum ben burada, ne işim var burada, ben buraya ait değilim" demeniz şaşırtmaz.
    (bkz: adnan menderes üniversitesi)
  • 27 yaşında ikinci üniversitesi olarak bu bölümü okumayı düşünen bir vatan evladına tavsiye eder misiniz ?

    uzak dur mu dersiniz?

    siktir git eşşek kadar adam olmussun bul asgari ücretli bir iş çalış mı dersiniz?

    okumanın yaşı olmaz, birdaha mı gelecen dünyaya , çok istiyorsan oku mu dersiniz ?
  • gerçekten okumayı seven kişileri mutlu edecek bölüm. iyi ki okumuşum bu bölümü.
  • ingilizce biliyorsanız gidin zira ingilizce öğretmezler, bildiğinizi farz ederek ingiliz edebiyatını ve bütünleyici olarak da yine amerikan edebiyatını, birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar bilinen en eski yazılı edebiyattan başlayarak en son 21 yüzyıla gelene kadar romanıyla, şiiriyle, tiyatrosuyla inceleyen bölümdür.

    okuması çok keyiflidir, başka şekilde kazanılması mümkün olmayan bir vizyon kazandırır. bölümde okuduğunuz sürede ciddi bir şekilde 2. bir dili de öğrenmeye adarsanız kendinizi iş bulmanız da çok sıkıntı olmaz.
  • günümüzde malesef öğretmenlik istenip, öğretmenlik tutmayınca 'nasıl olsa formasyon var' denilip, tercih edilen bir bölümdür. aslında evet, gerçekten de pedagojik formasyon var ve öğretmenlik de yapılabiliyor. ancak şöyle bir durum var; bu bölümün asıl amacı, ingiliz edebiyatını çağdaş, karşılaştırmalı ve evrensel bir perspektifle inceleyen, ileri düzeyde bir eğitimi öğrencilere aktarmaktır. edebiyata düşkün insanları yetiştirip, ingiliz kültürü, edebiyatı ve dili hakkında bilgi sahibi insanları bu kriterler hakkında hatrı sayılır seviyede yorum yapabilme yeteneğine sahip öğrenciler yetiştirmektir. edebiyatı, romanı, şiiri, kitap okumayı sevmeyen birinin bu bölümü tercih etmesini kesinlikle ve kesinlikle önermiyorum. yoksa çok zorlanırsınız, ama seviyorsanız da çok zevkli bir bölüm olur sizin için.
    iş imkanlarına gelecek olursak, bu konuda en önemlisi kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz ve okuduğunuz üniversitede aldığınız eğitim. bölümden mezun olanlar kamu kuruluşlarında dışişleri bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı vs, yayınevleri, magazin dergileri, edebiyat ve kültür dergileri, gazeteler, film stüdyoları ve uluslararası yerlerde avrupa topluluğu ile ilişkin kurum ve projelerde iş olanakları bulabilir. ancak dediğim gibi, kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bağlı.
  • zor bir bölüm, kesinlikle çok zor bir bölüm. hatta belki de üniversite bünyesinde bulunan en yıpratıcı bölümlerden biri. kendim ve okuyan birçok arkadaşımı düşünecek olursam, çoğunun saçında biraz olsun beyaz tele rastlamışımdır. sınav dönemi strese sokar, sanki tekrar tekrar üniversite sınavına giriyormuş gibi hissedersin. ama gel gör ki, en güzel olan şeyler hep en zorlardan gelir . çok başka bir bölümdür. bütün zorluğuna, bazen darlamasına rağmen çok başkadır. kitapların içinde boğulursun, essay* üstüne essay yazarsın, dersler çok çeşitlidir, ilginç şekilde çok da zevklidir. bir derste charles ı'in başına gelenleri şaşıra şaşıra dinlerken, başka bir derste a midsummer night's dream'in içindeki metaforik öğeleri didikleyip bulmaya çalışırsın. o kadar güzel bir bölümdür ki, eğer okuyan insan tarafından avantaja çevirilirse, çok güzel şiirler, kısa yazılar ve hatta yaratıcı dramalar ortaya çıkacaktır. başka bir güzel yanı ise, bu bölüm dersleri sadece derslerden ibaret kalmaz, sokağa dökülür,yüreğe dökülür, ruha dökülür. ruh besleyen, ruha orgazmı yaşatan bir bölümdür. yeri gelir okuyan kişisi kendini bir yazarla bağdaştırır, yeri gelir criticism üstüne criticism yazar verdiği araştırma kağıtlarında* . bu bölümü okuyan kişi, şayet severek geldiyse, çok çok şanslıdır. kim ne derse desin, prestijli ve iyi bir bölümdür. asla pişman olmayacağım bölümümdür. hayatıma hayat katan bölümdür.
  • william wordsworth, coleridge gibi şairlere, henry fielding, virginia woolf gibi yazarlara ve özellikle shakespeare, oscar wilde gibi oyun yazarlarına hasta olabileceğiniz bir bölüm .
  • okuması eglencelidir, ufkunuz açılır , ingilizce nizi mukemmellestirmekle kalmaz bunun yanı sıra shakespeare 'ı kendi dilinde okursunuz. başka söze ne hacet.
  • bu dersi higher level seçmemin en büyük etkisi pınar inceoğlu'dur. (bkz: pınar inceoğlu) az mı shakespeare oynadık, thou'ları thine'ları çevirdik 2 yıl.
  • kaliteli akademisyenlerden ders alacaksanız, okuması çok hoş bir bölümdür kendileri. hele hocalarımız farklı eserlere farklı bakış acıları katarsa tadından yenmez.
    (bkz: mrs.dalloway)
    (bkz: tom jones)
    (bkz: the picture of dorian gray)
hesabın var mı? giriş yap