• 5 sene önce yeni mezun maaşına denk olan iphone şu an müdür maaşına denk. resmen bizle birlikte terfi alıyor puşt.
  • 2011 yılında iphone 4s çıktığında en alt satış fiyatı 649$ idi ve türkiye'de 16gb 4s 2400 liraya satılıyordu. yıl 2019 iphone 11 en alt satış fiyatı 699$ ve 7300 liraya satılıyor. oranlarsak 2011 yılında olsaydık bu cihazın değeri 2600 lira olacaktı. ve eğer gene 2011 yılında olsaydık iphone 11 pro max 512gb5350 liraya alacaktınız. şu an ise 15.000 lira! 2011 yılında 2400 lira pahalıydı ama bugünkü 15.000 lira veya iphone 11 pro max'ın 64gb'ı 12.000 lira kadar pahalı değildi. enflasyon sözde tek hanelerde ve fiyatlar bu şekilde. rakamlar konuşuyor.
  • teknolojiye köle olmuş kişileri gösteren telefon. yok telefonun pil sağlığı için şöyle yapın yok telefon ısınmaması için ortam sıcaklığının 22 dereceden az olmasına dikkat edin. oldu olacak birde telefona sako çekelim. arkadaşlar teknoloji sizin hayatınızı kolaylaştırmak için yapılıyor, siz ona hizmet edin diye değil.
  • apple'ın amerika sitesinde 599 dolar, almanya sitesinde 679 euro, türkiye sitesinde 7999 türk lirasına satılan telefon. bu telefon en yeni çıkan model değil, çıktığı jenerasyonun en pahalısı da değil. üst modelleri pahalı bulanlara ucuz bir alternatif olsun diye çıkarıldı. her bütçeye göre iphone var diyerek tanıtıldı... günümüz türkiye'sinde 8000 lira. diyecek bir şey yok artık böyle şeylere sitem edince lüks düşkünü oluyoruz, sokakta açım diye ağlayan garibana bile tuşlu telefonu var diye acımayan bir grup var ülkede. bu orospu çocukları yiyecek ekmek bulamasak "ne var canım her gün de yemek yemeyiverin, ne kadar açgözlüsünüz" derler yine sizi suçlu çıkarırlar.
  • dün birden bire, ahizede korkunç biz cızırdama/cozurdama ile ödümü patlatmış; sonrasında servise götürdüğümde * danışman arkadaşın tavsiyesi sonucu on dakikada kendine gelmiş telefon.

    patafix diye sakızımsı bir madde ile apörlö* ve ahizesini temizledim. yumuşak bir fırça da kullandım temizlik sırasında. serviste de öyle temizliyorlarmış zaten. şu an cam gibi ses geliyor.

    faber castel tack it'ini kullandım. 90 adedi 18-19 lira filan. alın bu bilgiyi kullanın şimdi, lazım bir şey.

    edit: cihazın garanti kapsamı dışında kalmaması için çok narin ve hassas bir şekilde yapmak gerekiyormuş. deforme etmeden.

    edit 2: patafix maddenin adı değil; uhu markasının ürününün adıymış. tack it ya da patafix hangisi olursa kullanılabilir. @kafama takar giderim'e teşekkürler.
  • ilk olarak söyleyeyim apple'nın şirket karlılığını sürdürmesinin en temel yolu telefon satışlarına dayanıyor.

    2013 yılından itibaren macbook air ve macbook pro kulanan ve 3gs çıkıtığından beri iphone kullanan ben bu sene xiomi telefona geçtim. telefonumu çoğumuz gibi sadece sosyal medya ve oyun oynamak için kullandığımdan hiç bir eksiğini yaşamıyorum. ilk başlarda işletim sistemine alışmak zor olsada 2 gün sonra tam olarak hakim oldum.

    bu fiyatlara bu telefon almak bilemiyorum altan hiç mantıklı gelmiyor. nerden baksan sınıfta kalıyor f/p.
  • telefondan çok anlayan vatandaşın biri yukarıdaki entrylerin birinde iphone x ve iphone xs in birçok özelliğinin ( sadece ekran ve kasasından bahsediyor ) iphone 11 in önünde demiş. muhtemelen ikisi arasında kararsız kalıp, yanlış tercih hakkını kullanıp, bin pişman olan sonrasında da 6 bilmem kaçbin verdiği telefonunu en iyisi sanmasından kaynaklı. bi de araştırın demiş. bak çocum, iphone xs dediğin telefonun iki adet artısı var. onun da sadece birtanesi donanıma etki ediyor. biri paslanmaz çelik kasa diğeri ekran. oled ekran. onun dışındaki her durum(işlemci, geliştirilmiş face id, ön ve arka geniş açı kamera, gece modu, daha uzun pil ömrü, daha iyi grafik birimi, çok çok daha uzun geniş bant desteği, 18w hızlı şarj yani donanım olarak bakarsan ekran hariç her kalemde 11 üstün. bir kaç sene daha üretileceğini varsayarsak ileriye dönük değer kaybıda xs e göre minimum olur. sen xs almış olabilirsin, kullandığın telefonu övecem diye kıçını başını yırtmanın alemi yok.
  • samsung, google ve huawei'nin fotoğraf konusunda kamera seçenekleri ve yazılım ile son dönemde apple ile arayı açmasına apple'ın geniş açı kameralar ve gece moduyla verdiği geç bir cevap niteliğindeki telefon ailesi.

    iphone 11, bir geniş açılı ve bir ultra geniş açılı iki kamerasıyla samsung galaxy s10e'nin birebir rakibi niteliğindeki giriş seviyesi amiral gemisi. geçtiğimiz yılki isimlendirme faciası iphone xr'ın devamı niteliğinde. xr'a göre hemen hemen hiç geliştirilmeyen 720p çözünürlüklü lcd ekranı ve çentikli tasarımı genel olarak hayal kırıklığı yaratsa da, nihayetinde uzun ömürlü ve son derece güçlü bir cihaz olacağı ortada. geçtiğimiz model döneminde en çok satan iphone açık ara xr olduğu için de xr çıkış fiyatına göre bir 50$ düşürülmüş.

    iphone 11 pro ve iphone 11 pro max'de ise 11'e ek olarak daha yüksek çözünürlüklü, renkli ve parlak oled ekranlar ile telefoto objektif geliyor. 11 ile 11 pro arasındaki 300$'lık farka değer mi tartışılır, ancak pro ve pro max, telefon fotoğrafçılığı ve özellikle videoculuğu konusunda bana kalırsa rüya gibi cihazlar. bilindiği üzere samsung, huawei, lg, xiaomi, oneplus gibi markalar, telefonun arka yüzüne konulmuş birkaç kamera arası geçişlerde, kamera renk ve keskinlik profillerinin değişmesinden, yani örneğin geniş açı kamera ile telefoto kameranın aynı kalitede olmamasından dolayı eleştiriliyorlar. iphone 11 serisi bu konuda tüm kameralardan keskinlik, stabilizasyon, odaklama ve renk doğallığı konusunda kendini ispatlamış iphone performansının alınacağı sözünü veriyor. üstelik tüm kameralarla 4k 60 fps video çekilebiliyor ki bu bana kalırsa videocular için muazzam bir imkan. telefonlar piyasaya çıktıktan bir süre sonra yazılımı eklenecek gibi görünen, birden fazla kamerayla aynı anda video çekim imkanı da cabası.

    uzun yıllar androidli cihazlar kullanmış ve iphone 7 plus ile ios dünyasına girmiş bir power user olarak iki ekosistemi de çok yakından ve mümkün olabildiğince objektif bir biçimde takip ediyorum. inovatiflik, yani yeni özellikler ve imkanlar sağlama konusunda android ekosisteminin iphone'lara göre birkaç yıl ileride gittiği ortada, fakat yaşlanma konusunda iphonelar halen rakipsiz durumda. bundan önce kullandığım tüm amiral gemisi android telefonlarda bir seneyi geçtikten sonra dramatik performans düşüşleri yaşarken, üçüncü yaşını dolduran 7 plus'ımda veya halen 6-6s kullanan arkadaşların cihazlarında ne takılma, ne donma, ne de bariz hissedilir yavaşlamalar gözlemlemiyorum. android cihazlar son birkaç yılda stabil çalışma konusunda çok yol alsa da özellikle güncellemelerin merkeziliği ve sürekliliği konusunda ios'a henüz yetişememiş durumdalar.

    yeni modellerde neler beklentileri karşılamıyor onlara da değinelim:

    öncelikle tasarım genel anlamda kötü. malzeme seçimi ile öne çıkarak ne kadar kalite ve sağlamlık hissi veriyorsa, dev çentikli ekranlar ve özellikle prolardaki abuk üçlü kamera yerleşim düzenini beğenebilmek de o kadar zor. endüstriyel tasarım konusunda samsung galaxy s7 edge döneminden beri bayrağı taşıyan firmanın samsung olduğunu düşünüyorum. samsung galaxy note 10+ şimdiye kadar üretilmiş en güzel telefon muhtemelen. iphone 11'lerin yanında gelecekten gelmiş gibi duruyor.

    bunun dışında iphone 11'lerin en büyük handikapı dahili depolama alanı. dakikası 400 mb eden 4k 60 fps video çekebilen bir aleti 64 gb depolamayla başlatmak son derece mantıksız. hakikaten film, belgesel vb. çekmek isteyen videoculara 512 gb bile yetmeyebilir. 128 gb, 512 gb ve 1 tb şeklinde çeşitlendirme yapılabilirdi.

    ayrıca diğer tüm telefon üreticilerinin artık 2. ve 3. nesillerine geçtiği ekran altı parmak izi okuyucunun esamesinin okunmaması, 90/120 hz refresh rate'li, yani yüksek tazeleme hızlı ekran yerine 60 hz ekranla devam edilmesi, ufak bir modifikasyonla eklenmesi bile düşünülmemiş, kablosuz kulaklık gibi yardımcı cihazları telefondan şarj etmeye yarayan tersine kablosuz şarj ve usb-c yerine hiçbir evrenselliği bulunmayan lightning usb kablosu'nda ısrar da apple'ın piyasanın gerisinde kaldığı son noktalar olarak değerlendirilebilir.

    apple, iphone'ların ilk nesillerinde yenilikçilik açısından tüm piyasayı peşinden sürükleyen bir vizyonu olan bir markayken, bugün artık diğer firmaların ar-ge kasıp cesaret edip cihazlarına koyduğu ve kitleler tarafından kabul gören bu tip özellikleri birkaç sene içinde iyice oturduktan sonra iphonelara eklemek gibi bir huy edindi. dolayısıyla bu yukarıda saydıklarımı da önümüzdeki yılın iphone 12'lerinde görmemiz muhtemel.

    sonuç olarak, android ortamlarından geliyorsanız, iphone 11'lere göre eksiği değil fazlası olan birçok modeli daha uygun fiyatlara bulmanız mümkün. iphone'ların tek cezbedici noktası dediğim gibi stabilite ve uzun ömür. fakat ios ortamına alışkınsanız ve ekosistem değiştirmek istemiyorsanız, iphone 11 oldukça tercih edilebilir bir cihaz diyebilirim. pro ve pro max ise telefonu gerçekten fotoğraf ve özellikle video için çok kullanıyor, "cebimde üç kamera imkanı olsun" diyorsanız tavsiye ederim.

    parası olana tabii. orasına hiç girmiyorum.
  • üzerinde kamera değil de habis tümör varmış gibi gözüken telefon.

    apple bu kafayla giderse tünelin ucu bombok bir yere çıkar...
  • xiaomi mi note 10 lite ile karşılaştırılıp daha kötü olduğu düşünülen telefon.

    hatta vasat bile denmiş.

    eğer bu gerçekse çok komik, şakaysa hiç komik değil.

    :]
hesabın var mı? giriş yap