• daha az memurla aynı iş çok daha güzel bir biçimde yapılır lakin çalışanlar aldığı paranın hakkını verir ise, vatandaşa hizmet verir ise.en çok parayı alıp en çok yatana memur denir.
  • doğru değildir.

    (bkz: kamu bütçesi)
    (bkz: vergi gelirleri)
    (bkz: dolaylı vergi)
    (bkz: dolaysız vergi)
    (bkz: bütçe gelirleri) > alt kalem: (vergi gelirleri)
    (bkz: bütçe giderleri) > alt kalem: (personel giderleri)
  • iş dünyasının vergisiymiş.

    hadi ordan.

    vatandaşın vergisi o. önce bunu öğren.

    tanım : türkiye'deki toplam vergilerin yaklaşık %35'inin dolaysız, %65'inin dolaylı vergilerden oluştuğunu ve halihazırda iş gücü üzerinde bulunan bütün vergi yükünden bihaber troll beyanıdır.

    tanım iki (daha da anlaşılır olması bakımından) : yaklaşık 400-450 milyar tl'lik vergi gelirinin yalnızca 30-35 milyar tl'lik kısmının kurumlar vergisinden ibaret olduğunu bilmeyen ve dolayısıyla hem kel hem de fodul bir trollün beyanıdır.
  • alınabilen tek doğru dürüst vergi, maaşlı vatandaştan alınan vergidir. ben bu zamana kadar vergi ödememek için ay sonunda kendine bok püsür fatura kestirten vatandaş görmedim.
  • --- spoiler ---

    asıl mesele daha az memurla aynı iş yapılamaz mı? yoksa ödenmesine hiç kimsenin itirazı yok.
    --- spoiler ---

    yapılamaz.
    kıyak memurlukları çıkardığımızda(öğretmenlik, bakanlıkta çakılı kadrolar, uzmanlıklar, üst düzey memurluklar vb) kalan memurlar(gih, emniyet, tsk, sağlık) gayet de tam randıman çalışmaktadır, hatta bu kurumların ciddi personel eksikliği çektiği, polislerin 12/12 denen izinsiz istirahatsiz çalıştırıldığı, askerin son olaylardan(15 temmuz ve giderek artan terör olayları) sonra daha da üstüne yük bindiği, sağlık sektörünün de bitmek tükenmek bilmeyen açığı düşünüldüğünde yetmez daha fazla personel lazım gelir.

    her kıçı kırık kurumsal firmada çalışan benim paramla maaş alıyorsun diye köpek çekiyor ya şu memurlara, versen memuriyet amuda kalkarak gelir amk.

    seni iş yerinde belki 2 mekanizma(ekip şefin veya patronun) denetlerken, herhangi bir memuru şu anda birim amiri, içişleri bakanlığı müfettişi, kendi kurumunun müfettişi, istihbarat, şikayet edildiğinde valilik, cimer'e şikayet edildiğinde ombudsmanlık gibi tonla mekanizma denetliyor, soruşturmaya tabi tutuyor.

    ha memur olarak iş tanımın ve mesain kolluk kuvvetleri haricinde bellidir. bu da özlük hakkındır, özel sektörde de olması gerekendir. avrupa'da çoğu ülkede pazar günü tren ve otobüs gelmek bilmez, çoğu dükkan öğleden sonra 3-4 gibi kapanır, türkiye'de böyle bir düzene geçişi siz kendiniz vatandaş olarak kabul ederseniz buyrun yapalım.
  • iş dünyasının vergisi ne la? şu an devlet zengini olan o milyarlarca liralık işler yapanlar vergi veriyor diyorsun yani öyle mi? senin aldığın deterjanda, peçetede, benzinde, sigarada falan zaten hiç vergi yok. keyfine bak. "vergiden düşüyoruz aga zaten" deyimini de hiç sana demiyorum...
hesabın var mı? giriş yap