• danimarkalı, isveçli, norveçli erkekleri tanımlamak için kullanılır. şirin, sevimli insanlardır. çiğ sarı olmayan erkekleri de pek bir hoştur.
  • medeni, mantıklı, anlayışlı, sakin, yakışıklı, kültürlü, saygılı, her işte yardımcı, kadınları köle gibi görmeyen.... kısacası tadından yenmeyen erkeklerdir.
    bunlardan herhangi birine rast gelen dişi kişi muhtemelen bir daha iflah olmaz.
  • simdi yigidi oldur hakkini ver, yakisiklisi epey yakisikli oluyor bu toplulugun. herif uzun boylu bir kere. omuzlar genis, tuy miktari az, cam gibi mavi gozleri falan var serefsizin. yine de bir sey eksik gibi geliyor bu adamlarin albenisini azaltan. cok fazla duzgun ya herifler, erkek adamda biraz defo mu olmali sanki. hani mukemmel dedigin hatun olur. adam biraz yamuk olmali ki, gelsin hatun kafasina gore elden gecirsin onu. ya da ben zugurt tesellisinin kollarina biraktim kendimi. elin herifinin derdi tasasi niye bana dustu o da ayri mesele.

    butun bu yazdiklarimin kiz arkadasima agir yazmis olan, dikit ve sarkitlara oturtalasica norvecli pezevengin gotunu kesme planlarim ile hicbir alakasi yoktur.
  • burhan altıntop da bir zamanlar bunlardan olduğunu iddia etmişti ama betimlemelere uymadığına göre onun kanı bozuktu herhalde.kimbilir belki de uyuyordur da biz o gözle bakmamışızdır.
  • (bkz: ville valo)
  • [sağlıklı bi genelleme için gerekli denek sayısına ulaştıktan sonra yazalım bakalım..]

    bi kere ya çook güzeller (eet, güzel..) ya da fecii halde itici (çirkin demek istemedim..), ortaları yok: yani öyle "yakışıklı diil ama sempatik/karizmatik/bokpüsür.." diye geçiremiyorsunuz içinizden: hepsi tornadan çıkmış gibi sarışın/mavi-yeşil gözlü diil ayrıca..
    iki, hiiç de azımsanamayacak bi yüzdeleri gay: çook güzel pek tabii ki çoğusu: ama hedef kitleniz diiller ve bunun altını çizen tavırları sürekli üstlerinde geziniyor..
    -tanışma girişimleri kişiden kişiye değiştiği için bu konuya girmek istemiyorum: üç, kibarlar/rahatlar, ancak bu rahatlık hiçbi zaman abartı bi ton kazanmıyo..
    mizahları kötü: öyle "ahah, ne kadar komiksin lennart.." filan diyecek kadar güldüremiyorlar: ya da ben dünyada sadece ingilizlere gülebiliyorum..
    ama konuşacak konu bulmada sıkıntı çekmiyorsunuz, ülkeleriniz hakkında konuşmanıza gerek kalmıyo yani (bazılarıysa delice merak ediyor, sıkılıyorsunuz: bazılarındaysa (özellikle de isveçlilerde..) bi türk önyargısı mevcut tabii, ciddiye alıp, kendinizi kültür ateşesi gibi hissetmediğiniz, "hayır bak, öyle diil.." filanlamaya girmediğiniz sürece sorun yok..)
    kısaca, idealler: cidden.. ancak, ingiliz mizahına bulamak lazım biraz bunları: bence o zaman tamm süper olacaklar..
    açık kobalt mavisi gözleri olanlarsa, çook başka bi boyuta geçiriyor sizi: d/alıp gidiyorsunuz..
  • (bkz: soguk nevale)
  • efendim bunlar iyidir hastır eğitimlidir vs.leri dolaşır,doğrudur ama bir yönden kötü özellikleri vardır,genelde partnerlerine sahip çıkmazlar. mesela kız arkadaşının veya eşinin başına birşey gelse, birisi sarksa "bu senin sorunun,kendini koruman gerekir" diye iterler. örnek istiyorsanız anlatalım.

    antalya side'de oxyd disko'ya 2 türk, 2 alman girdik. alman kızları arkadaşımla tanıştırdım, eğleniyoruz. ama bizim arkadaşın ateşi baya tavana vurduğu için "eheuhe kelime gecenin üçünde bu yavruları sahile götürelim" e kadar plan yapmış herif. neyse dördümüz eğlenirken baktı bu çalıştığı otelden 2 tane norveçli genç karı koca geldi. bu onları görünce mecburen selam vermeye ve yanına gitmeye başladı, çünkü adamlar onun müşterisi. adam ve kadın bildiğin taş, iskandinav esintileri maşallah tam vurmuş. bu gitti ve baya da gelmedi. alman kızların birisi sıkılınca gönderdik, kalan bir tanesi ise arkadaşının yanına gidecem diye mırıldanmaya başladı. ben tabi bu taş hatunu kaybetmemek için bizimkine veda edip çıkmaya karar verdim.

    fakat gittiğimde ne göreyim, resmen manzara şu:

    adam ebesi kadar içmiş, nerden baksan 100€ bayılacak, barmen'e sallanarak laf söylüyor. bizimki ise norveçli kadını ellemeye başlamış. resmen bizimkinin eli yılan gibi hatunun vücudunda geziyor. hatun ise utangaç-muzip ingilizce "yapma, hey hiişt" triplerinde, ama bizim norveçli adam ilgilenmiyor bile, paso içiyor.

    alın size iskandinav erkeği örneği sevgili türk kızları. o taş gibi 1.80 mavi gözlü adamlar bazen böyle olabiliyor. peki ya standardize ettiğiniz kaba,ruhsuz, kıllı göbekli kara erkekler olan türk erkeğinin eşi böyle bir şey yaşasaydı ne olurdu? eheh yap yap, ben de içeyim mi derdi,yoksa adamın ciğerini söker miydi?

    yanınızdaki erkek ne kadar taş olsa da size sahip çıkmıyorsa,taciz ediliyorsanız ve hala "partnerim taş gibi hihihi elle elle" diye mutlu olabiliyorsanız sizi helsinki-vantaa , stockholm-arlanda veya oslo'ya kalkan ilk uçağa bindireyim.

    not: tamam neyse, tüm seferleri iptal ettim. istediğiniz seçimi yapın. alan memnun satan memnun ben karışmam. ama göte göt denir şimdi.
  • finlandiya ve izlanda erkeklerinin de dahil edilebileceği kategori. eicca toppinen, perttu kivilaakso, danimarkalı kanı taşıyan kanadalı aktör hayden christensen gibi örnekleri vardır. bir de norveçli black metal grupları ve onların kavga edip durduğu isveçli gruplar vardır ki, elemanlarına baksanız elf gibi adamlardır. fakat bu elfler tehlikeli imiş. bulaşmaya gelmez.

    (bkz: varg vikernes)
    (bkz: oystein aarseth)
    (bkz: per yngve ohlin)
  • (bkz: vikingler)
hesabın var mı? giriş yap