• istanbul nüfusu türkiye nüfusunun %18'i. kanal istanbul ile bunu %30 civarına çıkartacağız. deprem o zaman olursa daha etkili olur.
    haarp'cılar nerdesiniz.
  • - ilimizde geçen sene bir deprem oldu, neredeyse ülkeden ayrılıyorduk. şükürler olsun ki temeli sağlammış. *

    hasan sallanmaz
    jeolog
    hatay deprem araştırma enstitüsü
  • en sonunda birisi söyledi.
    güçlendirme vs çalışmaları ne kadar yapıldı bilemem ama bu kadar büyük ve düzensiz bir metropolde çok sağlıklı bir deprem güçlendirmesi yapılabildiği söylenemez.
    istanbul'daki yıkıcı bir depremde ülke mahvolur.
    şu an için bence en kolay ve ucuz yöntem işgücünü bir şekilde istanbuldan anadoluya kanalize etmek, istanbulu sağaltmak. nüfusu azaltmak.
  • her kelimesine katıldığım yazı. ülkenin 341 milyar dolarlık dış ticaret hacminin yüzde 56’lık kısmını karşılayan bir şehirde oluşabilecek kaos mutlaka bağımsızlığı etkileyecektir.
  • haklılık payı olduğunu düşündüğüm iddia.

    bir ülkenin nüfusunun beşte biri bir şehirde toplanırsa(istanbul,), en kaliteli ve hayati sanayisinin neredeyse tamamı deprem bölgesi olan marmara bölgesinde olursa bu bölgede olabilecek bir yıkıcı deprem de ülkemiz için yıkım olabilir. kar yağınca her tarafı kilit olan bir şehirden bahsediyoruz allah esirgesin yolları kapanırsa ikmal olmayacaktır.

    inşallah şiddetli olmaz.
  • doğanın illa ki bir işleyişi var ve selektif sistem devam ediyor ama bir de ekosisteme yapılan müdahaleler var. haarp deneyleri bunların başında gelenlerden biridir. şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. yıllarca teoriler üretildi ve hep bir gizem olarak kaldı haarp teknolojisi. yüzde yüz etkisi var mıdır emin değilim ama fay kırılmalarının tarihini erkene çekmekte olan faktörlerden biri olduğunu okuduklarımdan anladığım kadarı ile söyleyebilirim.

    bir sürü inşaat kentsel dönüşüm kisvesinde yenilendi ve hala da devam ediyor, 1999 sonrasında yapılan inşaatların ise çoğu sağlam yapılar olsa da zemin tercihleri manasız olanlar var. sanırım binaların çökmesinden ziyade alt yapının çökmesi ve yaşam koşullarının idame edilememesi en büyük tehdit. şehir yapılanması ile ilgili bir çalışma yapılıyor mu? bilmiyorum. kanalizasyon, doğalgaz, elektrik hatları vs yapılanması beklenen depreme ne kadar dayanıklı bilmiyorum. tamam evler yıkılmasın ama ya sonrasında ki yaşam? hastalığın kol gezdiği bir viran? jeneratörlerin yetemeyeceği hastaneler? ulaşım? bunlar ne duruma gelir en büyük sıkıntı budur. hızlı bir toparlanma olamayacağı kesindir ki sadece son iki ağır yağışlarda bile yeni yapılan ulaşım kanalları kullanılamaz hale geldi, deprem ile bu sistem çöker gibi... bu halde diz çökmüş bir metropol olacağı da yüksek oranda olasılıktır.
  • 99 depremine yakın bir deprem oldu diyelim, kimse istanbul'a dışardan bir yardım beklemesin tamamen kendi başınızın çaresine bakmak zorunda kalırsınız.

    öncelikle es kaza enkaz altında kalmadınız ve hayattasınız, olası kaos ortamından bir önce çıkmak için kara yolunu unutun. batı da ve doğu da iki adet olanana arterler depremden bir kaç saat sonra kitlenip kalacağı için. hava veya deniz yolu ile istanbulu terk etmeniz gerekebilir.

    hava yolunu kullanmak için hatırı sayılı bir maddi gücünüz olması gerektiği için hemen en yakın deniz yolunu kullanmak gerekiyor. burada da bir keşmekeş olacağı için hali hazır küçük bir motorlu bot hem kıyıdaki tsunamilerden etkilenmez, hemde kaos ortamından sizi kurtarır.

    yani demem o ki depremden sonra istanbul'dan çıkış çok zor olabilir bunun için kendi eylem planınızı yapın derim. (erzak, ulaşım ve iletişim)
  • ulkeye yazik olur,boyle bir gercek oldugu halde rant ekonomisine donen guclendirme calismalari ve yeni yapilan binalarin daha dayaniksiz olmasi.
    toplanacak bos alan kalmamasi , yasasin avm ler.
hesabın var mı? giriş yap