• sadece ülkemizde değil gavur ellerinde problemi olan durum. tabi gavurlar bu duruma carpool adında çözüm geliştirdiler. nedir bu carpool derseniz tek başınıza araç kullanıyorsanız sol şeridi kullanamıyorsunuz. sağ şeritten devam ediyorsunuz. eds benzeri bir uygulama ile sol şeritten gittiğiniz ve yalnız olduğunuz tespit edilirse cezayı yiyorsunuz. ülkemizde emniyet şeridi bile siklenmediği için uygulanabilirliği yoktur.
  • ümraniye den camlığa gidiş şu sekilde oluyor.
    10 dk otobus bekle, tepeüstüne otobuse bin ayakta 122c nin maç girisi gibi sırasına geç, kavga gürültü bin 3 ya da dorduncu otobuse leventte in, metroya bin.
    aksam daha da kotu. hergun 3-4 saat ayakta yolculuk ve stresi cekmek istemeyen benim gibi insanların mecburen kullandığı yöntem, yoksa ben de meraklısı degilim hergun kopru parası, benzin parası vermeye.

    trafigin ana sebebi insanların hicbirinin birbirine saygısı olmaması, tüm kavsaklar kilit durumda oluyor. kendini uyanık zannedenler emniyet seritlerinden gidiyor.
  • carpool kadar saçma ötesi birşey duymadım. sağ şeritte giden tırlar kamyonlar da var. peşlerine mi takılalım?
  • trafiğin ana sebebi oldukları önermesine katılmadığım gruptur. trafik, kuralına göre ve mantıklı düzenlemeler çerçevesinde aksa sayıca daha da fazla arabayı kaldırabilir.

    sıralamaya soksak ilk üçe bile giremez:

    1- saygısız sürücüler
    1a- ihtiyacı olduğundan değil de öbür şerit daha hızlı gidiyor düşüncesiyle sürekli ve gereksiz şerit değiştirenler, sol şeridi işgal eden ağır vasıtalar ve/veya ağır vasıta sürüyor gibi kullanan binek otomobilleri
    1b- sağdaki çıkış şeridine geçmek için son 10 metreyi bekleyen en sol şerittekiler
    1c- dönüş yasak yerden dönmek için trafik akışını mahvedenler
    2- şerit düzenlemeleri: sabit 4 şeritli akabilen yolu, 16 şeride çıkarıp sonra 4 şeride düşürdüğün yerde trafik mecburen olur. bu da arkaya doğru birikime sebep olur mecburen. tem, e5 trafikleri hep bu sebeple başlıyor.
    3- gereksiz trafik ışıkları: tamam istanbul türkiyedeki pek çok ilden önde bu konuda, ama ana caddelerden çıktığımızda hangi ilçelere giderseniz gidin trafik ışıklarıyla düzenlenen kavşaklar var. 10 sn geçme - 30 sn bekleme süresi veren ışıklandırma düzeni önemli bir etmen.
  • benim bu. gün içerisinde bayi ziyaretlerim oluyor. direkt sahaya veya ofise geçmem gerekiyor sabahları. akşam kontağı nerede kapatacağımız belli değil.

    asıl sorun yolların yetersizliği/sürücülerin bilinçsizliği.

    istanbul'da yollar kesinlikle yetersiz kaldırmıyor efendim. en ufak yağışta, en ufak yol çalışmasında ana arterler felç hele bir de kaza olduysa deme keyfine, mahalle arasında çöp toplayan kamyondan bile trafik oluyor. ana arterlerde kaza olur mal gibi izlerler, saçma sapan şerit değiştirip zorla insana fren yaptırırlar, biri yapınca bir fren silsilesi 10 dakka sonra trafik felç. saçma sapan yerlerde yakarlar dörtlüyü beklerler, otobüs minibüs terörüne hiç girmiyorum.

    hadi yol yetersiz öğrenilmiş çaresizlik kabul ediyorum. ama trafikteki sığırlara tahammül edemiyorum.

    eyyolarım bu kadar.
  • her sabah ve her akşam metrobüste bir uzvumu bırakıp indiğimden, hak vermeden edemediğim sürücülerdir bunlar.

    kişisel tercih deyip geçebiliriz. ben zaten evime yeterince geç gidiyorum, dolayısıyla trafikte harcayacak vaktim olmadığı kanaatindeyim ve çok zor olsa da işe metrobüsle gidip geliyorum; en azından zaman kazandırıyor.

    ama adamın zaman kaygısı yoksa, 50 km yolu tepiş tepiş, pis bir ortamda, ayakta gideceğine; arabasında oturup sakin sakin müziğini dinleyerek gider. yol daha uzun sürer ama daha az eziyetlidir.
  • bir tanesi de benim.

    şirkette evimin etrafında oturan var mı diye ufak bir araştırma yaptım, kimseyi bulamadım.

    napıyım arkadaşım 2 vesait değiştirip üstüne bir de yürümem lazım.

    imkanım var kullanmıyım mı?
hesabın var mı? giriş yap