• bundan yıllar önce iki ayrı bölüm varmış; biri 4 senelik, "elektrik mühendisi" üreten ve maçka'da, diğeri ise 5 senelik, "elektrik yüksek mühendisi" üreten ve gümüşsuyu merkezli.. gel zaman, git zaman birleştirmişler; ortaya şimdiki "itu elektrik mühendisliği" çıkmış.. 5 senelik bölümün dersleri, yüksek lisanı da kapsadığından, okuyanlara illahlah dedirtirmiş.. şu zamanlarda bu bölümde "prof" titrini kullananların bir kısmı o zamandandır..

    sene 1996'ya kadar gümüşsuyu'da verilen dersler, maslak'ta şimdiki yerine taşındı.. o zamana kadar saat 4 gibi okuldan çıkıp doğrudan taksim'e içmeye giden öğrenciler için ciddi bir darbeydi bu (kolay mı maslak'tan kalk, taaa taksim'e gel 5~10 bira için.. hiç yani)..

    gümüşsuyu kampüsünün arkasındaki kocaman yüksek gerilim tekniği laboratuarı halen dünyada sayılı laboratuvarlardan biridir.. sırf bir deney için bile olsa çıkılır gelinir..

    ha bir de, mezun olunan bu bölümün değeri ancak mezun olduktan ve piyasadaki "mühendis" diplomalı armutlar ile karşılaşılınca anlaşılır..
  • türkiye'nin başına acı/tatlı bela olmuş başkakan, milletvekili ve belediye başkanları çıkarma konusunda azimli fakültelerden biridir. sonra durulmuştur, korkulacak bir durum yoktur. gümüşsuyu denince akla hemen onun adı gelirdi. lakin artık ne durumdadır, kimlere saç baş yoldurmaktadır bilinmez. aslında mustafa bayram'sız ya da ilhami çetin'siz bir elektrik fakültesi ne kadar elektrik fakültesidir tartışılır. elbette şimdi daha moderndir daha bilimseldir daha işlevlidir ama eminim daha güzel değildir.

    obsesif metin üçoluk'tan modern fizik almadan üniversitede okumuş sayılabilir mi? elbette evet lakin biz eskidik galiba ve yaredir yine de eski sevgili ve küf kokan duvarlar ve yüksek tavanlı boş sınıflarda bir re minör kadar hüzünlü hayatlar.

    öğrencisine küsebilecek kadar naif öğretim görevlilerinin olduğu bir fakülteydi bir zamanlar.

    ve aşkı bulanların vakit yitirmeden evlendiği bir fakülte.

    hani kıymeti çok sonra anlaşılır ya bazı şeylerin, işte öyle biraz.
  • 4 yıl önce bünyesindeki prof.ların çoğunu gülsüm yüzünden kaybeden, artık araştırma görevlilerinin bile ders verdiği, hayatımın hatası bölüm.
  • "bitirince elektrikci mi acacaksin?" gibi ucuz geyiklere konu olan, "e$ek baglasan mezun olur" lafinin hic uymadigi, diger butun itu bolumleri gibi baya kasan yer.
  • gelmek isteyenlerin hiç düşünmeden gelmesi gereken bölümdür. hocaların çoğu öğrenci dostudur ve iyiliğinizi düşünürler. kötü niyetli, öğrenciye kan kusturan hoca sayısı bir elin parmaklarını geçmez. zorlanmak istemeyen gitsin işletme falan okusun zaten yatarak mühendis olunmaz.
  • bunun yerine hakkari tıp derim.
  • bu bölümde okuyup almanya'da erasmus'a gitmiş koca yürekli yazarlar beni bir yeşillendirse ne güzel olurdu, en son buralara düştük
  • bağlanan eşeğin azami eğitim süresi olan 7 yıl sonunda 4 veya 5 ders bırakması sonunda iki yıl daha öğrencilik hakkı kazanacağı, bu iki yılda ders sayısını üçe indirebilirse sonsuz sınav hakkı alıp öğrenciliğini yitireceği, dolayısıyla erkek bir eşekse kışlanın yolunu tutacağı, ders sayısını üçe indiremezse atılarak, yine eşek erkekse bu sefer kışlaya er olarak gidip hayata küseceği bölüm. 4 yılda mezun olan eşekler ise eşekler adasında mühendis olarak çalışma imkanı bulmaktadırlar.
  • takintili oldugu abet standartlari yuzunden okuyan ogrencilere kan aglatan ancak mezun olunca degerini anladiginiz bir garip program
    (bkz: abet)
  • elektrik müh. nedir aga?
    inşahat müh. vol.2
    makina-inşahat-elekrik geçinizz.
    bak 9k'ya motokurye bulamıyorlarmış. sen şimdi bu bölümleri bitirince ne kadar maaş alcan bilader?
hesabın var mı? giriş yap