• varşova paktına mı bağlansalardı diye düşündüren durumdur. genel bir kamp olarak nato ülkeleri daha iyidir, kendi çıkarlarımızı tam anlamıyla gözetebildikten sonra nato cenahında olmanın bir sakıncası yok kanaatimce.
  • ulusal onurumuza yapılmış en büyük hakaret olan çuval olayı sonrası müzik notası dahi veremeyen 6. filoyu kıble belirleyip namaz kılan dinciler bu konuda söz söyleme hakkına sahip değildir.

    edit: ama'sız ve fakat'sız incirlik üssü kapatılsın***

    yaşasın tam bağımsız türkiye
  • komünist ve allahsız dinsiz rusya-çin eksenine mi geçseydi?
    allahsız mısınız olm siz? kitapsız mısınız? ekmeğe basmak hobileriniz arasında mı?

    allahını seven, imanı sağlam olan, cennete gitmeyi isteyen iyi partiye oy verir.
    yoksa öteki tarafta allaha hesap vermek zorunda kalır.
    benden söylemesi.

    (bkz: dinin çok kullanışlı olması)
  • bunu ak partililer niye eleştirir ki? siz nato ve abd üzerinden ırakta'ki müslüman kadınlara tecavüz edilirken, abd askerine başarılar dileyen insanlar değil misiniz? iyi parti natoya bağlı çünkü nato'nun askeri güç olarak ülkeye kattıkları var diyor. pat diye nato'dan çıkıp dımdızlak ortada mı kalalım? bende nato'ya karşıyım, incirlik üssüne karşıyım. ama bunları başımıza bela eden menderes'i değil de daha yeni kurulmuş partiyi mi eleştiriyorsunuz?
  • şunu şuraya koyalım da birileri arsızlık yapmasın

    yüz olsa utanırsınız!

    edit: bazı ibneler ağlamaya-aklamaya başlamış.
  • daha önce hiçbir siyasi partide görmediğimiz bir durum. bu söylemi genellikle natocu askerlerin darbelerinde bir de 15 temmuz'da görmüştük.

    ardında bir anlam aramak lazım mı bilmiyorum, zira ali türkşen dahil hiçbir iyi parti'linin ağzından bunun mantıklı bir açıklamasını duyamadık.

    15 temmuz darbe girişimi bildirisinden:

    " yurtta sulh konseyi bm-nato ve diğer tüm uluslararası kuruluşlarla oluşturulmuş yükümlülükleri yerine getirecek her türlü tedbiri almıştır.
    meşruiyetini kaybetmiş siyasi iktidara görevden el çektirilmiştir."
  • türkiye nato da kalmalı.fakat etkili olmaya çalışmamalı. ingiltere modeli gibi...dünya yansa allah türk'ü korusun denmeli.
  • natodan çıkmamızın sonuçları ne olur hiç düşündünüzmü. öyle saçma sapan komünist kafayla yorum yapmayın. hele hele ülkenin hava savunmasını nato sistemlerine yaptıran akp kafasıyla hiç yapmayın. evet bende natoya karşıyım ama natodan çıkmamız demek ülkece şapa oturmamız demek. o işler o kadar basit değil. nato kim ne derse desin türkiyenin koruma kalkanıdır. o kalkan kalktımı bütün nato ülkeleri + rusyanın ve çinin hedefi olur. bilmem farkındamısınız
  • konuşuluyor da, iyi parti programında nato nasıl geçiyor bir bakmak gerek. nihat genç'in çıkışlarından sonra baktım. alıntılıyorum;
    "türkiye, ikinci dünya savaşından sonra kurulan dünya düzeni içinde batı kurumları içinde yer almıştır. ülkemizin savunma politikası da batı güvenlik sistemine entegre edilmiştir. savunma politikasında en üst şemsiye olarak nato bulunmaktadır. nato bir siyasi yapılanma olup üyelerinin müşterek savunma ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. türkiye’nin nato şemsiyesinde olması milli politikalar ve stratejiler uygulamasına engel olmadığı gibi ittifak üyeliğimiz diğer ittifak ve mekanizmalardaki ülkelerle kendi milli çıkar ve ulusal güvenliğimizin gereği olarak kurulacak ilişkilere ve iş birliği çabalarına da aykırı değildir."

    buradan nato'ya bağlılık yorumundan çok, geçmişle ilişkilendirerek bugünkü nato ilişkisi tanımı yapılmış ve nato'nun milli menfaatler gereği başkaca oluşumlarla ittifak yapmayı engelleyemeyeceği değerlendirilmiş. nato'dan bahsedilmesine gerek yoktu denilebilir belki ama bağlılık sözü olduğu çıkarımı biraz zorlama.

    ak parti programına da baktım. orada da nasıl geçtiğine baktığımızda dış politika başlığı altında şöyle dendiğini görüyoruz:
    "türkiye’nin nato bünyesinde bugüne kadar ortaya koyduğu katkıya paralel olarak, yeni avrupa savunma stratejisi çerçevesinde oluşturulan avrupa güvenlik ve savunma kavramı (agsk) içinde hak ettiği yeri alması yolundaki çabaları sürdürecektir."

    sanırım ak parti programındaki nato ve batı ittifakına yakınlık duygusu daha fazla. zaten son döneme kadar iktidar çizgisi de bu yöndeydi. dolayısıyla bir sonuç daha çıkıyor. hayat pratiği ve siyaset sahnesi, yazılı olan programdan çok gerçek durumlara göre şekilleniyor.
  • bilmeyenler vardır söyleyelim: türkiye 1952'den bu yana nato üyesidir. son 15 yıldır da iktidar ve ana muhalefet tarafından eleştirilmemiştir.

    yani, bizi nato'dan çıkaracak bir parti ya da aday varsa şu an %5'in üzerine hitap eden ona verelim.
hesabın var mı? giriş yap