• hayatın içindeki dengeyi alt üst eden bir kavram. algılayabilen insanlar bu zafiyetlerinden vazgeçerek, hak edene karşı iyilik temalı bir yöntem izleyebilirler ya da peygamber gibi biriyse hala iyi olarak kalabilir. küçük bir söz değişimi başlatır. sadece hangi zamanda nasıl hareket etmemiz gerektiğini bilmek gerekir. sonuçları olumlu olur ya da olmaz. sonuçta bir yükten daha kurtulmuş oluruz. özgürlük bunun içindedir belki de. kafamızı karıştıran düşünceler bir süre sonra bir düzen oluşturur, kendi yollarını ve ritüellerini bulurlar. bu yollar bulunana kadar, ilk adımı atmak belki de en önemlisidir. bazen çok değerli olsa bile vazgeçmek gerekir.
  • insanın zaman zaman nasıl davranacağını bilememesine neden olan çoğu kişide var olan algı. naifliği eziklik olarak algılıyoruz malesef ve ilişkiler hep bir güç yarışına dönüyor. böyle zamanlarda bana söylenen bir sözü hatırlarım ve kendime gelirim: "insanlara düşünceli davranmak karşısında ezilmek demek değildir." iyi geliyor siz de deneyin.
  • kod adı: kılıçbalığı filminde gabriel shear rolünü üstlenen john travolta'nın, stanley rolündeki hugh jackman'a da uyarısıdır: ''iyiliği zayıflıkla karıştırma.''

    iyilik yapıldığında, yapılan taraf, bunu kendisine karşı yapılması gereken bir görev gibi düşünebilir, bu algı ondan kaynaklanır. iyiliğin zayıflık olarak algılanması durumu, kötülük-zorunluluk-iyilik arasındaki ayrımın net olmadığı toplumlarda yaygındır ve maalesef bizim toplumumuzda da bu böyledir.

    başka bir sebebi de; toplumun abartılı prangalarından ötürü, toplumun derinliklerindeki bastırılmışlıkların bir süre sonra egoda şişmeye yol açması ve aslında bir lütfun, yapılması gereken bir şeymiş gibi algılanmasıdır.

    bu böyle uzar gider...
hesabın var mı? giriş yap