• --- spoiler ---
    lost' un ikinci sezon finalinde others tarafından yakalanmadan önce sawyer' ı yerde bırakıp kate' i sırtlamasıyla daha önceden kendisine en iyi dostum sensin* diyen sawyer' a acımamızı sağlamıştır.
    --- spoiler ---
  • lost'un cimri senaristlerinin şu iki sezoncukta gösterdiklerinden anladığım kadarıyla kendisi yalana karşı ekstra duyarlı bir bünyeye sahip olmakla birlikte verdiği sözlere karşıda fazla takıntılı bir adam...cağız..
  • --- spoiler ---
    ağzımıza sıçan, gecelerdir uykusuz bırakan ve manyak olmamızı sağlayan final bölümünde kate ile ağzındaki o beze rağmen hafiçe gülümseyerek ve göz kırparak bakışmasıyla kendisine olan tüm aşkımı bitirmiş olan karakterdir. ah jack oysaki mutlu olabilirdik, hem ben seni aldatmazdım da eski karın gibi, omurgam falan da sağlam çok şükür. sen the othersla işbirliği yapacak adam mıydın! ah jack yedin bitirdin beni
    --- spoiler ---
  • son derece delikanlı olan bu güzel abimize yakışmayan tek şey locke'a uyarak ketumlukta sınır tanımamasıdır.
  • 1. sezonun ilk bolumden itibaren kolundaki dovmeden killandigim, soyadinin da cagri$tirdigi uzere* bir anlamda dizideki karakterlere kılavuzluk eden*, lost karakteri. diziden once de kolunda var mi diye google'dan eski fotolarini arattigim lakin istedigim tarzda bir fotosuna rastlaymadigim ama bu konudaki mini arastirmam sirasinda*dovmeleri hakkinda bir link buldugum $ahis:
    siteye gore abinin sol kolundaki 4 çince kelimenin meali $uymu$:
    ilk kelime kartal*, ikinci kelime çarpmak, vurmak*, ucuncu kelime uzun, uzun sure* ve dordunce kelime hiclik, bo$luk*mi$. yine ayni kaynaga gore bu kelimeler mao zedong'un unlu bir $iirinde yer almaktaymi$:
    ch'ang-sha 1925
    standing alone in the autumn cold:
    the hsiang flowing northward,
    orange island, the cape.
    i see thousands of hills in crimsoned view,
    the woods piling up in deep-dye;
    the mighty stream, in its gleam of jade,
    one hundred barques racing by.
    eagles high up, cleaving the space,
    fish gliding above shallow ground;
    ten thousand creatures, under frosty a sky,
    all fighting for freedom.

    in the waste's dreariness brooding,
    i ask the blue space without bonds:
    who masters fate's rise and descent?

    once i came here with a hundred companions,
    vivid the months and years yet, filled with pride.
    schoolmates we were, and young altogether,
    upright and honest, in the bloom of our lives;
    impetuous students, full of enthusiasm,
    we cast all restraints boldly aside.
    pointing to china, its mountains and rivers,
    setting the people afire with our words,
    and counted for muck all those ranking high.
    do you still can remember:
    how, venturing midstream, the oars lashed the waters
    and the waves yet staying the flight of our boats?

    http://www.ece.neu.edu/~xzhu/lost_tatoo.html

    edit: matthew fox'un gercek hayatinda da var olan dovmesiymi$, meali de $uymu$: "hawk in the expansive sky" ya da "eagles high up, cleaving the space" . ayrica dovmenin yukarida bahsi gecen $iirle baglantisi varmi$.
  • pilot bolumlerde olaya ana karakter olarak giren fakat ikinci bolumun sonunda charlie ve kate ile kokpiti aramaya ciktiklarinda oldurulmesi planlanan karakter. neyse ki yapimcilar j j abrams ve damon lindelofun bu dahiyane (!) fikrine karsi cikmislar da jack dizide costukca cosmustur. lindelof un jack karakteri icin yazdigi taslak da su sekildedir :
    jack (alpha male)
    he's our guy. the lead.the first thing we see in the show. the one who wakes up on the beach and brings us to the crash site. our guide for the first two acts.he's cool. intelligent. handsome. self-deprecating. a natural born leader. and his name is "jack" so he can't possibly die. except for the part where he does.
  • baştan bir muayenehane açsaydı şimdiye voleyi vurmuştu dedirten kişilik. hala da geç kalmış sayılmaz. mağaranın birini yaparsın abicim kendine mekan, takıl misler gibi ne işin var elin adırsıyla şeyiyle.
  • kendisi adada mutemadiyen fazla mesai yapmaktadir.
  • lost izlemeye basladıgımdan bu yana zaten her aksam ruyamda, ormanlık yerde, bortu bocek arasındayım. ha bir de bu yetmezmis gibi, haftada 2-3 kez bizzat bu sahsiyet de o rüyada oluyor. hayır ruya kısmına değil itirazım, uyanmasak hic diyorum.

    (bkz: allahim bitmesin bitmesin bu ruya)
    (bkz: sonunda evlilik olsun)
    (bkz: ne olur uyandırma)
  • --- spoiler ---
    3.sezon 1.bolum itibariyle kendini iyiden iyiye emoya verdi.2 ay bilmem kac gundur adada olmasina ragmen eski karisi sarah la yasadigi emoluklari birden pesi sira patlatmalar falan, ilk bolumde drama kusagi yapalim diyen senaristlerin jack e bi samarlaridir diye dusunuyorum. yakinda kendini toplayacagini ve isine gucune donecegini umud ediyorum.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap