• 8 aralık 1990 doğumlu polonyalı kontratenor. babası, aynı zamanda varşova'daki "sunny academy" sanat okulunun kurucusu olan ressam, bogna czechowska-orlinska'dır. fryderyk chopin müzik üniversitesi mezunu olan jakub, çalışmalarına dünyanın en prestijli şan okullarından juilliard'da, edith wiens gözetiminde devam etmektedir. uluslararası şan yarışmalarında birincilik ve ikincilik ödülleri olan genç sanatçı, handel aryalarında oldukça güzel işler çıkarsa da kanımca kendisini en iyi vivaldi eserlerinde ifade etmektedir. (bknz. vedro con mio diletto )

    kendisi, legato tekniğinde ufak sorunlar yaşasa da heyecan verici ses rengi, oldukça maskulen yüz hatları ve çekici dış görünüşüyle tipik kontratenorlerin arasından kolayca sıyrılmaktadır. ileride, ismini çokça duyacağımıza emin olduğum jakub, aynı zamanda sıkı bir breakdance hayranıdır.

    26.04.2023 editi: sonunda cafcaflı yeşil takımıyla ankara'ya da geldi! ıl pomo d'oro orkestrasıyla beraber cso'daki “aşkın yüzleri” konserinde bir kez daha anladık ki adamda şeytan tüyü var! ve söylemeden edemeyeceğim “that peacock has some moves henoy!”
  • eşsiz güzellikteki melek sesi. (bkz: kontratenor)
  • yaptığı ve içinde bulunacağı her şeyi takip ediyorum. muhteşem bir şey, çok yetenekli, fazlasıyla sempatik ve yakışıklı.
    özetle sanatın vücut bulmuş hâlidir. kendisi söylenen sözlerden çok daha güzeldir.

    edit : sempatik ve yakışıklı derken az bile yazmışım, olağanüstü bir polonya bebeğidir.
  • güzellik kavramı bir insan olsa, bu adamda hayat bulurdu. sesi, yüzü, duruşu şiir gibi. yunan heykelini andırıyor. sesini dinlerken kalp atışlarım düzene giriyor billahi. hayata on sıfır önde başlamış bir şifacı.
  • sesi güzel, kendi ilik gibi bir arkadaşımız. nasıl sesi kötü ama seksapeli yüksek piyasa şarkıcıları için sesi kısıp video kliplerini izlemenin daha iyi olacağını düşünüyorsak, bu insan evladı için de tam tersini düşünmek gerekmekte. görüntüsü olmadan sesini dinlemek daha verimli olacaktır; aksi takdirde insan neye konsantre olacağını şaşırıyor.
  • hem yakışıklı hem cennetten gelen bir sesi var.

    böyle adamları görünce kendimi deniz anası gibi hissediyorum.
  • muhteşem bir sese sahip, ünü gittikçe artan kontrtenor. yorumlamayı seçtiği parçalar da çok özeldir. büyümektedir, yükselmektedir. (bkz: vedro, con mio diletto)
  • şu anda yetişen en iyi seslerden diyebilirim. pandemi biterse burda dinlemeyi en arzu ettiğim sestir kendisi. albüm
hesabın var mı? giriş yap