• spss'e alternatif ücretsiz, açık kaynak istatistik programı.

    jamovi.org
  • spss'e nazaran daha hızlı çalışan, yüklenebilen modüller ile son çıkan istatiksel hesaplamaları kullanabileceğiniz, "split file" gibi birkaç eksik kalmış işlev için ise üzerinde çalışılan ve yakında bu eksikliklerini de giderecek olan istatistik programı. üstüne bir de ücretsiz ve linux platformları için de mevcut.
  • jasp ekibi kendisini bayes yöntemlere verince, gidişattan memnun olmayan bir grup tarafından geliştirilen yazılım.

    esasında yapmak istenilen analizi r ile yapmaktadır. ancak r'da olduğu gibi kod yazmanız gerekmez. tüm analizleri arayüz kullanarak yapabilirsiniz. ayrıca modül desteği sayesinde farklı geliştiriciler tarafından güzel beceriler kazandırılmaktadır.

    bayes çalışıyorsanız jasp'a, klasik yöntem takılıyorsanız jamovi'ye yönelmeniz gerekmektedir.

    gnu/linux dağıtımları için flatpak paketi de mevcuttur. fakat bu şekilde kurulduğunda sorunsuz olmasını beklediğiniz yazılım, sorunlar çıkarabilmektedir. belki de sorun benim manjaro'dadır.
  • download sayfasında hem "solid" release hem de "current" release alternatifi sunan ve böylelikle de kullanıcılara isteyene güvenilirlik isteyene de yenilik odaklı sürüm opsiyonu tanıyan istatistik platformu.
  • dün gece kurulumunu yapıp incelediğim program, yüksek lisans seviyesinde spss bilgime yeterli gibi gözüktü.

    gelişime açık, yenilikçi ve istatistik sever bir ekip tarafından ücretsiz olarak sunulan şimdilik çok sevdiğim bir program.

    spss te bazı şeyleri ezbere değil arkasındaki mantığı bilerek yapıyorsanız size de kolay ve kullanışlı bir arayüz olarak gelecektir.

    gelecekte neden ders olarak verilip öğrenciyi illegal yollarla spss aramaktan kurtarmasın ki?

    edit: macbook kullanıcısı olarak dertlerime deva gibi gelen uygulama
  • r tabanli, spss alternatifi istatistik programi. projenin basindaki kisi (bkz: jasp)’in eski kurucularindan oldugu icin belirli bir anlayis ile calisiyorlar. jasp kendini machine learning konularina vermisken, jamovi gercek anlamda spss alternatifi olmak icin adimlar atiyor. su anda bir cok eksigi var ama yavas yavas hepsini kapatiyorlar. sevdigim bir yani ise islemlerinizin r syntaxini gorebilmeniz. mesela r’da nasil yapilacagini hatirlamadiginiz bir islemi burada yapip kodunu r’a kopyalayabilirsiniz. bunun icin jmv paketi gerekiyor ama kalaninda birebir aynisi oluyor. kisa ve basit islemlerde r’in sahip oldugu guce ihtiyaciniz yoksa guzel bir alternatif.
  • beni spss den kurtarmış çok sevgili istatistik programıdır. aşık oldum desem yeridir. hızlı, pratik, kullanışlı. bundan sonra jamovi ile yoluma devam edeceğim.
  • spss göre değişiklik yapmamıza olanak sağlayan yeni baştan başlamadan verilerinizi kontrol etme imkanı sunan ücretsiz istatistik programı.. kullanımı çok basit olan r arka planlı bir arayüz.. verilerinizin analizinde işinizi fazlasıyla görecektir.. kolaylıklar..
  • harika ötesi ve kullanıcı dostluğunda çığır açmış bir arayüzü var. bu programı kullanmak, spss'i kullanabilenler için hesap makinesi kullanmaktan farksız.

    en güzel özelliğine gelecek olursak, ölçek geliştirme çalışmaları için ihtiyaç duyulan açımlayıcı faktör analizi (afa) ve doğrulayıcı faktör analizini (dfa) aynı anda yapıyor olması. hem de sadece bir iki butona tıklayarak :o normalde spss'e gir afayı yap sonra lisrele geç kod yaz ya da amosa geç böl parçala ohoooooo harikasın jamovi <3

    gerçekler için not: herhangi bir yayında kullanmaya cesaret edemedim. türkiye'deki hakemli dergileri hepiniz biliyorsunuz, yurt dışında hw wilson'da ne bileyim scopus veya esci indexlerinde yer alan dergilerin geri dönüş süresi ile türkiye'de yayın yapan doaj (swh) gibi sa dergi çıkardım ben diyeni tarayan indexlerde yer alan dergilerin dönüş süresi hemen hemen aynı. yani bu tembellikte jamovi'yi bilmeyen yüzlerce editör olduğuna o kadar eminim ki.

    kim kardeşim bu jamovi sen bize sordun mu burda analiz yaparken? diyebilecek editörlerden kor ku yo rum.
  • sci ve sci-e indeksli dergilerde kaynak verilerek kullanılabiliyor;
    (bkz: vaccine)
    (bkz: human vaccines and immunotherapeutics)
    (bkz: japanese journal of infectious diseases)
    (bkz: journal of pediatric infectious diseases)
hesabın var mı? giriş yap