• japonya'da yaşayan genç bir türk'ün gözünden japonya'ya dair izlenimler içeren youtube kanalı.

    https://www.youtube.com/watch?v=wneikevbs24

    https://www.youtube.com/user/iferyy/videos
  • jaharia'da (jahrein'in facebook grubu) yaptığı bir soru cevap sonucu çok iyi geri dönüşler alan feridun kardeşimizin youtube kanalıç japonya hakkında ki soruları cevapladığı ve günlük hayattan kesitler paylaştığı haftalık videoları var. severek takip edip, destek oluyoruz kendisine.
  • bir buçuk senede sıfırdan
    dili çöz
    ev kur
    iş bul
    toplumu anla
    video çek, millete aktar.

    hele bir soluklan

    gerçekten ikinci japonic.
  • 1354 abonesi ve 24 adet de videosu bulunan kanal, feridun uysal isimli bir yağıza ait. henüz 15 yaşında, mtv'nin gece yayınında, bazilis isimli bi anime izlemesiyle başlamış aslında japonya merakı. lise döneminde 300-400 anime izlemiş belki. japon kültürüne ait bi şeymiş esasında anime. japonya'ya dair her şey heyecanlandırmaya başlamış sonra da onu. apartmanları, yolları, her şeyi merak konusu olmuş onun için.

    iki yıllık üniversite bitirmiş, habire para biriktirmiş, bulduğu her işte çalışmış. 15 günlüğüne tokyo'ya gitmiş. inanamamış japonya'da olduğuna. bayılmış resmen japonya'ya. türkiye'ye geri dönüyorum şimdi ama günün birinde temelli burada olacağım demiş.

    olmuş da. japonya'da iş bulmuş, dil okuluna gitmiş, japon ile evlenmiş... inanılmaz mutluyum şimdilerde diyor. hayallerinizi kovalayın. gerçekleşeceğine dair itikadınızı da asla yitirmeyin diyor.

    https://www.instagram.com/japonbu/

    youtube kanalı, japonya kültürüne müteallik birbirinden leziz videolarla bezeli. takip etmenizi öneririm. temiz yüzlü, güzel ahlaklı biri belit. selam olsun.
  • tanım: seika* ile evli, japonya'da ikâmet eden, gözlemlerini bize anlatan feridun uysal'ın* youtube kanalı.

    doğal bir anlatımla gelen içerikler var.
  • https://www.youtube.com/watch?v=i3cgvnn7mrw

    japonya'da evlilik konulu videosunu izleyince, benim açımdan vize için evlendiği imajı oluşan youtuber. zaten küçük yaştan beri japonya'yı da seviyormuş. bulduğu ilk fırsatı kaçırmamış ve evlenmiş. hayat hikayesinden de biraz bahsediyor. eğer öğrenciyken çalıştığı türk restorantında çalışmaya devam etseydi muhtemelen patronu çalışma vizesi almak yerine iltica yapmasını önerirdi.

    peki ben olsaydım, evlenir miydim? sanırım evlenirdim. türkiye'ye dönüp ne yapacak ki. iki kişi birbirine karşı dürüst ise, gerçekten sevgi ve saygı varsa evlilik yürür diye düşünüyorum. ancak insanların özel hayatlarını bu kadar çok internette paylaşmalarını anlamıyorum. her şeyin bir sınırı olmalı diye düşünüyorum.
  • belki sadece vize için belkide gerçekten sevdiği için evlendi seika ile kime ne lan adam bi şekilde hayallerini gerçekleştirdi sen ona bak daha kadıköyden eminönüne gidemeyen dallama!
  • ortamlarda aslan, kaplan kesilip de iş sevgililerine gelince kılıbıklıkta doktora yapmış tipler tarafından evliliği formalite olduğu hakkında günahı alınan youtuber. videoları, instagramı falan geçtim; birincisi, her ilişkinin kendi dinamiği vardır ve hepsi sizinkine benzeyecek diye bir kaide yok. ikincisi, ulan maden evlilikleri formalite, kadın neden adamın memleketine gitsin ailesiyle tanışmaya?!
  • bana kalırsa evliliği anlaşmalı ya da formalite evliliği gibi durmayan youtuber.

    en azından yengenin bundan haberi yok, ancak ortada kolay yoldan oturma izni alma amaçlı feridun tarafından tek taraflı bir "katlanma" ya da "razı gelme" durumu var gibi sanki. gerek kendisinin normal bir çalışma vizesiyle giremeyeceği ancak evlilik vizesi veya kalıcı oturma izni gerektiren mevcut işi; gerek evleneceği kızı, dil okuluna gittiği birkaç ayda hemen bulup yıldırım nikahıyla evlenip dil okulunu bitirdikten sonra da zart diye japonya'ya yerleşebilmesi... bilemedim.

    bilmeme de gerek yok, beni ilgilendirmez zaten. en azından -şimdilik- japonya'daki diğer türk youtuberlar gibi boş yapmıyor. bugün yüz yenciden hangi kalemi aldım, shiseido'nun pahalı makyaj malzemesini nereme soktum, japon arabasını filanca galeriden ucuza aldım, tokyo camiinde namaz kıldım tarzı çöp üreten sikikleri izleyeceğinize bunu izleyin.

    edit: youtube'u bırakmış.

    edit2: geri dönmüş. aynı zamanda twitch yayınları yapıyor.
  • karı koca ilişkilerini youtube kanalında ammeye sunmak zorunda olmayan youtube yayıncısı kişi. insanlar belki bilmez fakat, oralarda ilişkiler buralardaki gibi vıcık vıcık yaşanmıyor. kişiler mantık ve sevgi çerçevesinde mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. kendi düşüncelerimle bağdaştırdığım için feridun'u ayrı bir yere koyuyor, seika yengeye ve feridun'a selamlarımı iletiyorum. mütevazi insanlar sizleri seviyorum.

    edit: sevgili feridun, eksisozlukte hakkımda yazılanlara yorum yaptım videonda yorumumu okumuşsun. (youtube'da da yorum yazdım) içten düşüncelerimi okuduğun için teşekkür ederim.
hesabın var mı? giriş yap